Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Én ma kihagyom ezt.
Holnap hajnalban indulunk Horvátországba, korán lefekszem.
Ha egyedül mész, ne erõltesd a tempót lefelé.
Csak óvatodan.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
hozé + akit még érdekel:

ma (vasárnap) éjjeli tekergészés a dombságban?
Fehér-hegy, Bolnoka, Szár-hegy, Gyertyános, Somlyó

A bolnokai XC pályát és a somlyói lejtõket 2-3x szeretném bevállalni
(egyszer felderítõ üzemmódban, aztán lámpa full fényre és meglátjuk ;)

total time max 4-5 h

indulás: ha csak hozé jön, akkor tali háromnegyed 7-kor a Hungaroring tetejénél a buszfordulónál
ha többek, akkor Kerepes HÉV megálló 9

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

pöpecek a képek, uram! Egész jó portfólió a Bükkrõl, én télleg jó dagadt vagyok :-)) Amint látom, sikerült felfedezni azt a kék ösvényt, Szarvaskõ felett, amit szerettem volna megmutatni. Remélem, jól éreztétek magatokat, egy jó hétvégén megfingathattok cserébe a Pilisben eccer. :-)

Uram!
Ön nem dagadt, csak nehéz!:D
Ja, jó volt a kék, visszafelé viszont a Z-ön annyi légy volt, hogy bediliztünk tõlük. Ettõl függetlenül nagyon jól éreztük magunkat, jövõre visszatérünk.
A S isteni lefelé volt, picit sikerült megsütni az elsõ fékemet.:)
Téged megfingatni a Pilisben két ok miatt is nagyon nehéz lenne.
1: Túl erõs vagy hozzánk képest
2: Kiskorodban eltekeregtél és egy köszáli kecske vett pártfogásba, mert valamitõl nagyon mész azokon a görény sziklákon fel s' le!
De azért megpróbáljuk, csak találjunk idõpontot.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Tomi, lehet, hogy megkésve írok, de mi is megyünk holnap tekerni a Pilisbe, 80%-ban terepen. Tali 10/40-kor a Duna Plaza elõtt.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts

Megismerkedtünk és tekertünk Savanyugabival, örültünk, köszönjük.
KÉPEK

pöpecek a képek, uram! Egész jó portfólió a Bükkrõl, én télleg jó dagadt vagyok :-)) Amint látom, sikerült felfedezni azt a kék ösvényt, Szarvaskõ felett, amit szerettem volna megmutatni. Remélem, jól éreztétek magatokat, egy jó hétvégén megfingathattok cserébe a Pilisben eccer. :-)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Rendicsek:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
3/4 10 teljesen jó.
Legyen a Budai, mégpedig a híd alatt a kerékpárúton?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Budai vagy pesti hídfõ? 3/4 10 jó?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
No, én se látok ilyen csúnya elõrejelzést, igazából nem néztem meg, valaki mondta nekem is. :/

Mi lenne, ha az Árpád hídnál találkoznánk?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Úgy gondoltam, hogy 9 körül indulnék itthonról (XI. ker.)
Nem nagyon látok olyan elõrejelzést, hogy rossz idõ (esõs) lenne holnap.

Edit: Én is lábon megyek.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Mikor tervezed az indulást?

De még közbejöhet, hogy a péntekre jósolt nagy vihart holnapra is megjósolták.

Edit: Az tetszetõs. Úgy gondoltam, hogy Dunakesziig kitekerek.
White Horse

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Holnap valaki, valamit?
Ne kényszerítsetek, hogy egyedül tekerjem le az említett távot :D

Én megyek, de nagy része aszfalt, illetve murvás út lesz. Dunakeszi - Horány - Szentendrei-sziget - Szigetcsúcs - Tahi - Pap-rét - Szentendre - Bp.

Mester14

Mester14

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,353 posts
HZoli: szép túra, sok szép helyet érintettetek :) Valóban sok helyen nem jó minõségû az út,ösvény.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Holnap valaki, valamit?
Ne kényszerítsetek, hogy egyedül tekerjem le az említett távot :D
White Horse

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Hátfájás miatt a holnapi tekerés részemrõl törölve. :(

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

H.Zoli: Megnéztem a képeket és nagyon jók lettek. Szép helyeken jártatok. Magam is sokat jártam és megyek mai napig is a bükkbe. :) A képek alapján még mindig van olyan hely ahol nem jártam. :)
Mennyi km és merre ment az útvonal?

Alapvetõen nyaralás volt és nem edzõtábor, ezért nem szétszakítósra, hanem nézelõdõs, fotózós, túrázósra vettük a figurát mind a 4 napon.
-Elsõ napon 13h-kor megérkezés Bélapátfalvára, kipakolás és ebéd után egy laza bemelegítõ tekerés. A faluból a K-en Ciszterci Apátság és a régi kõbánya megtekintése után továbbmásztunk az aszfalton, majdnem a tetejéig. Letértünk jobbra egy jelöletlen útra és legurultunk a Z jelzésig. balra tovább a Z (P kerékpár), ZS és a S háromszögön fel Bél-kõig (815m). Utána le, SZ, KS, S, KPS jeleken Katonasírokig, onnan KP-n vissza a faluba. Kb 20km.
-Második napon bemelegítésnek áttekertünk Szilvásváradra és a maraton útvonalon fel Gerennavárig. Balra a S-án, a tetején balra, tovább a S-án. Itt mi valahogy elkavartunk, délnek fordultunk és elmentünk György-tetõig. Itt visszafordultunk, mert Bánkút volt a cél és a S kerékpár jelzésen aszfalton felmentünk Csalánosig. Itt megint elkavartunk, mert elénk került egy jó kis lejtõ és egy erdészházhoz jutottunk. Itt balra egy jelöletlen úton elindultunk a kilátó felé és megkerültük a hegyet. A másik oldalon megtaláltuk a Z+ jelzést és azon felmásztunk a Bálvány tetejére (956m). Nézelõdés után Z+-on le Bánkútra és az aszfalton legurultunk Z háromszög jelzésig. Itt a jobb oldali, jelöletlen úton indultunk el felfelé, mert a maraton is erre ment. Pechünkre az út ketté vált és mi a jobban kijárt jobb oldali ágát választottuk, így jutottunk fel Kis-kõhátra (939m). Mivel erõsen délután volt a hegyet megkerülve vissza az aszfaltig és elindultunk felfelé Zsidó-rét, Olaszkapu felé. A P kerékpár jelzésre kanyarodtunk balra és elmentünk Kopasz-rétig. A réten át jobbra fel K+ jelzés, majd balra a Z-ön és jelöletlenen jutolom lejtõzés a Katonasírokig, P+-on vissza a faluba. Kb. 64 km.
- Harmadik napon Savanyugabival találkoztunk Felsõtárkányon a Szikla fogadónál. A faluból a vasút mellett KP, jobbra KP+ és balra a K jelzésen fel Tamás-kútig. Aszfalton fel János-rétig, balra aszfalton Z háromszögig. Z háromszögön Három-kõ (906m), majd le a nyeregbe. Balra K-en föl Tar-kõig (949m). Lefelé K, balra Z, balra K+, aszfalton Tamás-kútig. K-en fel, jobbra Z, SZ, jobbra S Felsõtárkányig. Kb.42 km
- Negyedik napon a faluból P, KP, K jelzésen Akasztóhegy és Szarvaskõ. Vasútállomásnál felfelé Z. Itt annyira besokalltunk a rengeteg légytõl, hogy a túrát megszakítva Z karikán visszagurultunk a K-re és vissza a faluba. Kb. 24 km
Sok lejtõ nagyon szét van mosva, figyelni kellett lefelé. Felfelé meg legfeljebb tolás volt (lefelé is:) )

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Holnap ha nem esik, PTamással megyünk egy hosszút.

Útvonalterv: Fgy, HHH, zöldön Virágos-ny.,sárgán Solymár-Nagykovácsi-Pilisszentiván, Kopár csárda, Vörös-h., Fehér-h., piroson P.szántó, Szántói-nyereg, P.szentkereszt, Fagyoskatona, Dobogókõ, Két-bükkfa-nyereg, Pilistetõ, szerpentin, Hosszú-hegy, Kevély-nyereg, Köves-bérc, Téglagyári emelkedõ- HHH

A tempó nyugis lesz, ami nálunk azt jelenti, hogy emelkedõn max. 170-ig engedjük fel a pulzust. Minden hosszabb mászás végén gyors kajálás, vízvételi lehetõség is sok helyen lesz, elég 1kulacs.
A táv kb. 90km és 90%-ban terep. Szintkülönbség biztos lesz 2000m.

Indulás legkésõbb reggel 8kor a Fenyõgyöngyétõl, ha nincs jelentkezõ, akkor persze korábban megyünk.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
egy kis mátra a mai "hideg" idõben"
http://picasaweb.goo...keold/MTraHurok
Zoli remek képek!

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Zoli, nézegetem a fotókat, nagyon klasszak! Szép helyeken jártatok, jó lehetett a nyaralás! Most kicsit irigykedem!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Burce, ez a S jelzés.
És igen, ha kellõképp gyorsan mész, tutira nem lesz bajod. Viszont ha többen mentek arra, érdemes észrevétlenül a csapat élére törni, ugyanis, mint elsõ, te csak felzavarod és feldühíted a darazsakat, de kapni már csak a mögötted haladók fognak belõlük. (így járt pl.szegény Dante is, aki Zoli nyomában kullogott és nem volt elég gyors, hihi)