Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Értem, tehát két pótbelsõ elég lesz. :D

Meglepõdnél, idén még csak országútival volt defektem (4 db, ebbõl 3 Velencére lemenet, 1 pedig visszafelé jövet...), szóval még én is fejlõdhetek.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

http://picasaweb.goo...224245000680850

ennek a helynek mi a neve? ide el kell mennem.

ennyire tetszenek a klerikális reakció jelképei ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Latolgattuk az esélyeket és lehetõségeket a szombati börzsönyi túra kapcsán Oldbike-al. Arra jutottunk, hogy lehet mocsok nehéz lesz, mert a Börzsöny északi/északnyugati részein komoly sarazásba lehet beleszaladni (a mai túra is ezt mutatta), és se a táv, se a szint nem lesz kevés. Ergo arra az elhatározásra jutottam, hogy egyes pontokban felkínálom a mérlegelési lehetõségeket az útvonal megválasztása kapcsán, hogy a pontos idõ és az aktuális erõállapotok alapján mit tudunk bevállalni. Nem szeretnék kihagyni néhány fõbb pontot/állomást, azért szükség szerint könnyítünk a megközelítés útvonalán.
A fenti okok indokolják a korai kezdést/indulást, illetve figyelembe kell vennünk, hogy legkésõbb délután 5-kor ajánlatos és célszerû Királyréten vagy a környékén lennünk.

A mai túra pedig imigyen nézett ki:
Verõce - Kismaros - Szokolya - Királyrét - Taxi-nyiladék - Magas-taxi turistaház - Rakodó - Szabó-kaszáló - Jancsi és Juliska kunyhó - Magyar-völgy - Fagyos-kút/János-forrás - Kollár-völgy - Tehéndelelõ - Inóci-nyereg - Tányér-rét - Érsek-tisztás - Kopasz-hegy - Márianosztra - Magasrétipuszta - Bõszob - Zebegény - Nagymaros

http://picasaweb.goo...20081009BRzsNy#

http://picasaweb.google.co.uk/oldbikeold/KKElFutam#5255224245000680850

Kopasz-hegy Márianosztra felett. Az onnan lefelé vezetõ út is tetszeni fog.:D Az odavezetõ csak akkor, ha okosan választasz.:) Ez is a közelében van (Nagy-Galla); nem lõhetsz vele bakot: http://picasaweb.goo...0830ABRzsNyben#

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
http://picasaweb.goo...224245000680850

----

FÁJVÓ

----

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Sajnos, én meg hétközben.
Most.
De tán elengedem magam szabadságra nemsokára... :)
Jók a képek! Az útvonal ismerõs, egy-két fehér folt azért akad.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

Örülök, hogy vannak emberek, akik ráérnek hétközben is tekerni! :D
Szóval ez vár minden szombati mazóra..!? ;)

Sajnos én hétvégén nem tudok tekerni :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

szóval "Dante-lite" formára számíts.

Értem, tehát két pótbelsõ elég lesz. :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Örülök, hogy vannak emberek, akik ráérnek hétközben is tekerni! :D
Szóval ez vár minden szombati mazóra..!? ;)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
VV-vel a szombati túra felderítése volt a cél + további új utak bejárása,hogy egyszerû legyen minden szivató. :D
http://picasaweb.goo...eold/KKElFutam#

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Sziasztok!
Van köztetek olyan aki hétközben 5-6 fele (bár már sötétedik), felugrana a HHH-ra ill a Jánoshegyre. Egyedül szoktam járni, csak már ahogy korábban sötétedik egyre nehezebben veszem rá magam. Csak amolyan laza tekerésre gondoltam.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Sikerült konkretizálni a dolgokat. Tehát a meghirdetett börzsönyi túrára szombaton kerül sor.
Találkozó 8.50-9.10 között Szob-alsó vasúti megállóban. Akik vonattal jönnek, azoknak a 7.40-kor, illetve a 8.05-kor induló vonatok jók. Zebegény utáni megálló. Akik autóval jönnek, azoknak, ahogy beértek Szobra és lejöttek a lejtõn, a pilismaróti rév felé kell fordulniuk balra (tábla is jelöli), és az utca végén, a vasúti híd elõtt jobbra fordulva le is parkolhatnak (ABC elõtt vagy vele szemben).
Indulás 9.15-kor. Útvonal a börzsönyi kéken Pénzásásig, innen a Kámor felé fordulunk, majd a fõ túra Diósjenõn végzõdik. Itt vonatra lehet szállni, mely Vácra tart, és innen átszállva Bp-re, az erõseknek/autósoknak pedig az erdészeti úton vissza Királyrét, Kismaros, és innen vonat Bp-re, illetve a Duna-menti kerékpárúton visszatérés Szobra.

úgy fest,hogy megyek.../lehet,hogy megyünk...Kata.../
ha egyedül akkor vonattal nyomom és még kitalálom melyikkel.
ki mivel megy és mikor?
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nati talán jön, meg Meki is jelezte, szóval a 9 nekem tök frankó. De még nem vagyok teljesen okés, szóval "Dante-lite" formára számíts.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
HA nincs egyéb jelentkezõ, akkor legyen 9.
Ha nem akarsz mégsem jönni, még pénteken jelezd, mert nekem is van alternatív pénzkeresõ melóm a hétvégére.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

szombat - Dombság
9 vagy 10 körül start?

Olyasmit kellene. :) Még megbeszéljük. Én "flexibilis" vagyok, de sajnos egész napos tekerésre nem fogok ráérni. (meg kell a kerekek árát keresni valamikor)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Burce, menjetek be az óvárosba a duna mentén, ott aztán bevethetitek magatokat a kis utcákba. Kiemelt látványosság szerintem nincs, de nagyon hangulatos a negyed. Van egy Szabó Marcipán cuki, nem ócsó árakkal, és általában telt házzal, de ha befértek, ne hagyjátok ki. Ha kultúrálódni akartok, akkor skanzen (tudod, Szentlaci felé menet). De Tigger biztosan tud még sok okosságot, õ a lokál.
Azt ugye tudod, hogy ahogy beérsz Szentendrére, már nem kell a 11-es mellett vezetett kerékpárúton menned, megcsinálták a dunapartit is végig, kb. a kaszinónál ér véget.
Ausztria, Kenguruk földje!

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Egy ismerõsömmel "eltúráznék" Szentendrére, mit ajánlotok ott megnézni, preferrált cukrászda/kávézó? :)

/Igen, voltam már ott, de a várost még sosem néztem.../

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

csabilc4

csabilc4

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 119 posts
A szombati Börzsönyre én is benevezek. (7.40es vonat)

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
szombat - Dombság
9 vagy 10 körül start?

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Szombatra a börzsönyi túra beírva a naptáramba...
Kérdés, addig rendbe jön e a jobb lábam (jól meghúztam foci közben..).
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Igéretemnek megfelelõen szombaton kiruccannánk a dombságba egy hardkór túrára. Lesz minden, amit csak akartok, tolás a bozótosban, stb, de jóóóó lesz.

Ismét mezszaggató túra :)