Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Minket is a Pilisi lenre hivatkozva büntettek meg. Nekünk akkor azt mondták, hogy még csak nem is tolhatjuk a bringákat. Megjegyzem, a turisták által kitaposott és jelzett úton mentünk, miközben õk terepjáróval...szóval errõl ennyit (ezzel nem akarok semmilyen lavinát elindítani, csak eszembe jutott a lenrõl).

Ma mi is voltunk tekerni. Pilisszántóról mentünk fel a szerpentinen. Hááát...a déli, naposabb részeken (fõleg lentebb) ha van hó, akkor az jeges (helyenként tükörjég), fentebb már tisztán hó, de olyan keményre volt fagyva, hogy ha letértünk a gyalogosok által kitaposott 30-40 cm széles nyomról, akkor olyan volt, mintha berántottuk volna a féket, elakadtunk benne.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Tegyuk hozza, hogy jogosan. A Pilisi len (Pilisi len - Wikipédia) lakhelye. Mikor mi arra jartunk, megkertek, hogy toljuk (azt nem tudom, mi a kartekonyabb: ha 2 labbal allok plusz kerekek, vagy ha nagyobb terheles alatt forognak a kerekek), es mondtak, hogy lesz kijelolve kerekparozhato resz, ami elkeruli a novenyeket.

Amugy mi is voltunk szombaton, adtunk a sport technikai reszenek. Sar csak a Petnehazynal volt, abba mi is belekostoltunk, de szerencsere csak rovid szakaszon. Szaraz foltok is voltak itt-ott, de inkabb havas-jeges. A Csergezantol a Tarnai-piheno fele illetve a Janos-hegyrol at Normafara viszont brutal jegpalya volt. Gyakorlatilag vastag tukorjeg :F Janosrol a DH-sok aszfalton mentek le - vagy legalabbis aszfalton indultak el, patyolat tiszta bringakkal - mert a Z3 jarhatatlan volt, de az aszfalt is jeges. Jovo heten biztos nem lesz nagy olvadas :P

Kerítésen belül csak a kijelölt turista úton lehet GYALOGOLNI, (biciklizni sehol) ezért sem az Iváni-hegyen, sem az Ördög-toronynál, sem az erdészeti utakon nem lehet. A biciklis út egy álom volt, és az is marad. Amúgy lerágott csont már a téma, hogy az erdészeti utakat miért nem használhatják a bicósok, a válasz röviden: mert nem. Voltak egyeztetések a "hatósággal", de semmi esély arra, hogy valaha is legálisan bicózhassunk az erdõben. Sõt januártól a járõrök, már a készenléti rendõrség embereivel járják az erdõt. A helyszíni bírság 30000- tõl indul, de ha a Nagyszénáson vagy az Iváni-hegyen kapnak el elveszik a bicókat, és a bírság akár 300000 is lehet!
Ettõl függetlenül, én ugyan úgy bemegyek bicózni, úton megyek, nem a virágok közt, de a Nagy-szénást, és az Iváni-hegyet elkerülöm, sajnos.

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 hozzászólás
Tegyuk hozza, hogy jogosan. A Pilisi len (Pilisi len - Wikipédia) lakhelye. Mikor mi arra jartunk, megkertek, hogy toljuk (azt nem tudom, mi a kartekonyabb: ha 2 labbal allok plusz kerekek, vagy ha nagyobb terheles alatt forognak a kerekek), es mondtak, hogy lesz kijelolve kerekparozhato resz, ami elkeruli a novenyeket.

Amugy mi is voltunk szombaton, adtunk a sport technikai reszenek. Sar csak a Petnehazynal volt, abba mi is belekostoltunk, de szerencsere csak rovid szakaszon. Szaraz foltok is voltak itt-ott, de inkabb havas-jeges. A Csergezantol a Tarnai-piheno fele illetve a Janos-hegyrol at Normafara viszont brutal jegpalya volt. Gyakorlatilag vastag tukorjeg :F Janosrol a DH-sok aszfalton mentek le - vagy legalabbis aszfalton indultak el, patyolat tiszta bringakkal - mert a Z3 jarhatatlan volt, de az aszfalt is jeges. Jovo heten biztos nem lesz nagy olvadas :P

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Nézegettem a képeidet. Tavaly nem voltatok Pécsett a Zengõn?

Én?
Nem. Azt hiszem 2009-ben voltam utoljára a Mecsekben.
Szoktam menni az Orosházi brigáddal és a Szászváriakkal, de mostanában kimaradt.
Szászvári topicban szokott menni a szervezkedés.
edit: Milyen tuti talik voltak ott régen Sikondán! Kár hogy abba maradt!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Nézegettem a képeidet. Tavaly nem voltatok Pécsett a Zengõn?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Téli Mátra(helyett;)) - 2012.01.28

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Adorján hazai pálya....
Meló elõtt egy gyors karika......sárral nem találkoztam /péntek/..a takarítás is egyszerû volt....:)
https://picasaweb.go...Pilisszentivan#

Hiába, a hazai pálya az hazai pálya! Tegnap Szabival mi is a Hosszú-árokban jöttünk haza, és a Kutya-hegy gerincrõl egész a kerítésig csont száraz úton hasítottunk. :)

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás

ez hol készült ?
https://picasaweb.go...356926410348114

köszi

Iváni-hegyrõl tovább indulsz Pilisszentiván irányába az Ördög-torony felé, jelöletlen széles, majd keskeny murvás ösvény visz erre, vigyázni kell a helyi természetvédõknek ez a leggyengébb pontjuk, nekünk azt mondták hogy 300ezer Ft is lehet az ára..=/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Adorján hazai pálya....
Meló elõtt egy gyors karika......sárral nem találkoztam /péntek/..a takarítás is egyszerû volt....:)

ez hol készült ?
https://picasaweb.go...356926410348114

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Jó kisd tekerés volt , rájöttem milyen gyenge is vagyok és én még hamarabb is hazafordultam.
E kép elkészülte után 500méterrel volt hogy a bringát a nyeregnél fogva húztam mert úgy került a legkisebb erõfeszítésbe. https://picasaweb.go...700307180659874
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Szabival mentünk egy lazát a Budaiban. Sokfelé volt jeges az út, máshol sár, leginkább a Petneházy alatti úton, de mindent összegezve jó kis tekerés volt. Ronin kár, hogy nem találkoztunk, de ami késik nem múlik. :)
Pár kép a mai bicózásról: https://picasaweb.go...709873239275154

Adorján hazai pálya....

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Beszarás. beszédben-írásban egyaránt nagyszerût produkálsz! :-)

cobranco

cobranco

vendég

• fórumtag
  • 549 hozzászólás
Elismerésem,hogy ti még ilyen körülmények/hideg,sár,dagonya stb/között is nyomjátok,én ettõl jóval kényelmesebb vagyok,jelenleg is döglök itthon,novembertõl már 10 kiló plussznál járok.
Itt az utolsó aktiv túrámról egy "screenshot" még novemberbõl:

Túráim,videók itt: http://cobranco.hu

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Még jó, hogy kihagytuk a Petneházyt, így legalább csak a végén dagonyáztunk, de akkor aztán orbitálisan nagyot szívtunk. Errõl még fénykép sem készült, mert két marokkal kellett lekaparni a kerékrõl a sarat, hogy egyáltalán forogni tudjon. Ez a sarazás solymári Szarkavár után történt.

Pár kép

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Szabival mentünk egy lazát a Budaiban. Sokfelé volt jeges az út, máshol sár, leginkább a Petneházy alatti úton, de mindent összegezve jó kis tekerés volt. Ronin kár, hogy nem találkoztunk, de ami késik nem múlik. :)
Pár kép a mai bicózásról: https://picasaweb.go...709873239275154

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Ha valaki csapódna mellém...szombaton tervezek egy egy Budai kört... UVH - Virágosnyereg - Nagykopasz - Zsíros-hegy- Rózsika forrás- Virágosnyereg ...vagy a Rózsika forrástól Kövesbérc-Ezüst-kevély - Róka -hegy) útvonalon.

Errefelé megyünk Szabival, valószínûleg valahol majd utolértek. :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mikor induljunk?

Én is jövök.

Találkozzunk szombaton 10 órakor a Szentlélek téren.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Mikor induljunk?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sajnos szombaton nem érek rá, de jó tekerést kívánok, fotózzatok sokat; az elõrejelzések szerint bár hideg, de szép idõ lesz!

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Én is jövök.