Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Indította
SanDiablo
, 2004. december 16. 21:13
Írta 2009. január 02. - 17:25

És mennyi akad
?

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. január 02. - 17:24

Én is menek.
Ronin, Te már ne is gyere!
(Sic!)
Na jó, gyere.
Ma én is tekertem egyet. Jó a nyeregben lenni.
Ronin, Te már ne is gyere!

Na jó, gyere.

Ma én is tekertem egyet. Jó a nyeregben lenni.
Írta 2009. január 02. - 17:22

akadTisztelt Ronin collega én megyek ez már tuti:clap: kérdésem :nyugaton a helyzet változatlan azaz van hó helyzet:chin:
?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. január 02. - 17:15

Tisztelt Ronin collega én megyek ez már tuti:clap: kérdésem :nyugaton a helyzet változatlan azaz van hó helyzet:chin:
?

Írta 2009. január 02. - 17:04

Jut eszembe, ha valakinek korcsolyázni támad kedve, az Omszki-tó be van fagyva, sok embert láttam rajta csúszkálni.
Írta 2009. január 02. - 16:32

Emberek, akkorát de akkorát bringáztam ma...
Reggel elindultam, hogy csak úgy megyek pár kört a közelben, de olyan szép idõ volt, hogy nem bírtam abbhagyani tekergõzést. Végül azon kaptam magam, hogy megcsináltam a holnapra tervezett útvonalat a Kõ-hegy nélkül. Dömörkapu-Prédikálószék-Vadálló Kõ volt odafelé az útvonal, vissza meg a Királykúti nyeregtõl piroson le Sikárosra, majd fel a Tölgyikrekhez, onnan Lajos-forrás, végül le a kék +-en a zöld érintésvel Pomázra. A kék +en még soha nem jártam, bitang jó volt szinte kilométereken át lefelé csapatni. A Vadállõ Kõ meg egy csoda volt. Ott a völgyet a hegyek magasságában körbeölelték a felhõk, de úgy hogy lent a völgy bejáratánál a Rám szakadék felõl szinte egy falat alkotott a fekete felleg, de bent a völgyben meg teljesen tiszta volt az idõ. Szinte teljes volt a szélcsend. És egyszer csak Dobogókõ felõl a felhõk résén besütött a nap a völgyre. Szinte a mesében éreztem magam, ahogy bevilágította a felhõktõl ölelt hófehér tájat, el is fogott akkor a borzongás. Megérte oda legurulni.
Szóval, holnap ki jön?
Találkozó 10 órakor az UVH-nál.
Az útvonal hasonló lenne, de menet közben alakíthatunk rajta.
Reggel elindultam, hogy csak úgy megyek pár kört a közelben, de olyan szép idõ volt, hogy nem bírtam abbhagyani tekergõzést. Végül azon kaptam magam, hogy megcsináltam a holnapra tervezett útvonalat a Kõ-hegy nélkül. Dömörkapu-Prédikálószék-Vadálló Kõ volt odafelé az útvonal, vissza meg a Királykúti nyeregtõl piroson le Sikárosra, majd fel a Tölgyikrekhez, onnan Lajos-forrás, végül le a kék +-en a zöld érintésvel Pomázra. A kék +en még soha nem jártam, bitang jó volt szinte kilométereken át lefelé csapatni. A Vadállõ Kõ meg egy csoda volt. Ott a völgyet a hegyek magasságában körbeölelték a felhõk, de úgy hogy lent a völgy bejáratánál a Rám szakadék felõl szinte egy falat alkotott a fekete felleg, de bent a völgyben meg teljesen tiszta volt az idõ. Szinte teljes volt a szélcsend. És egyszer csak Dobogókõ felõl a felhõk résén besütött a nap a völgyre. Szinte a mesében éreztem magam, ahogy bevilágította a felhõktõl ölelt hófehér tájat, el is fogott akkor a borzongás. Megérte oda legurulni.
Szóval, holnap ki jön?
Találkozó 10 órakor az UVH-nál.
Az útvonal hasonló lenne, de menet közben alakíthatunk rajta.
Írta 2009. január 02. - 15:49

http://sebisanyi.seb...i.fotoalbum.hu/
Sikerült a mai túráról is fel rakni néhány képet.Nem mind sikerült mert még csak a telefonnal csináltam.Meg kell tanulni a fotógép kezelését és akkor majd mán kimerem vinni magammal.
Sikerült a mai túráról is fel rakni néhány képet.Nem mind sikerült mert még csak a telefonnal csináltam.Meg kell tanulni a fotógép kezelését és akkor majd mán kimerem vinni magammal.
Írta 2009. január 02. - 11:42

Írta 2009. január 02. - 11:19

Nem is értelek Zsizsi:lol1: bár lehet hogy a mosógép gyártók sem ajánlanák a patakon való átkelést mivel most nagyon kemény lehet a vize:lol1:
Írta 2009. január 02. - 11:13

Na ezt megjegyzem magamnak! Köszi a tippet! /A patakátkelést most hanyagolom.:)/
Írta 2009. január 02. - 00:35

én lefelé is szeretemAzt azt! Szeretem, és ott két úton is fel lehet kaptatni! (A szebbiket még Nati mutatta meg nekem egyszer, a Kõ-hegyrõl lefelé jövet.)
úgy szoktam dömörkapu felé menni hogy a lakótelep felé felmegyek a vízmûtartályig és onnan ledöngetek a szentlászlói útra, jó idõben 3 patakátkeléssel fúszerezve, az pont jó kis adrenalin növelõ segít a további mászásokban

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Írta 2009. január 02. - 00:08

Azt azt! Szeretem, és ott két úton is fel lehet kaptatni! (A szebbiket még Nati mutatta meg nekem egyszer, a Kõ-hegyrõl lefelé jövet.)
Írta 2009. január 02. - 00:02

Zsizsi a dömörkapu felé kõhegy alatt , azt érted hogy még jóval a dömör/lajosforrás elág elõtt a szentlászlói útról balra letérve - kishid (régen "csirkegyár" volt ott) köves földút -neki a hegynek ?
Írta 2009. január 01. - 23:32

Írta 2009. január 01. - 23:16

Jajj Öreglány!
Nehogy lemaradjak!
Isten éltessen sokáig!
Nehogy lemaradjak!
Isten éltessen sokáig!
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. január 01. - 22:53

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat!
Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
:impreziar
Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
:impreziar
Írta 2009. január 01. - 20:28

Boldog szülinapot Kriszta:bananadan:cheers::clap:
Írta 2009. január 01. - 20:05

KRISZTA!
Ha már személyesen nem sikerült! (Mert olyan jól TITKOLTÁTOK!) Cavinton rulez!
Isten éltessen sokáig!:cheers:
Ha már személyesen nem sikerült! (Mert olyan jól TITKOLTÁTOK!) Cavinton rulez!

Isten éltessen sokáig!:cheers:
Írta 2009. január 01. - 20:02

Boldog születésnapot, Kriszta!

White Horse
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Írta 2009. január 01. - 19:59

Kõ-hegyrõl lefelé a Petõfi kilátó irányába vezetõ Z-jelzésre gondolsz? Egy patak-võlgybe visz le. Igen, ott lehet zúzni. Remélem nem fagy rá mindenféle csúszós cucc a sziklákra ott, mert különben hamar leérünk!
Vadálló kövek felé mit szeretnél? Mert azt én ilyen idõben, bringával kihagyom!
Amúgy igen, belelátok!
Hogy "Z" jelzés vagy sem azt nem tudom, de a kilátóhoz vezet. Vadállóköveknél meg egyszerûen csak szeretek fentrõl nézelõdni, lemenni nem akarok rajta.
Találkozó szombat 10 órakor UVH-nál.