Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

MSONAJ

MSONAJ

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,462 posts
Te nagy ellenálló vagy!.. :(
Team Heavy Pedál Szeged

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

szerintem ezen viszont kár rugózni
asszem itt mindannyiunk útjainak nagy részén tilosban jár

ok szigorúan védetteket nyilván kerülöm én is

ennél nagyobb smileyt sajna nem tudok tenni, hogy Te is megértsd, hogy viccelek. most meg direkt nem tettem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ki tudja. Kalózkodás, kincskeresés az tuti lesz. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház

Jó lenne...de progi van ma délutántól vasárnap délutánig. Sátras móka ovis csoporttal. :)

Szétcsúszós buli? :D

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Sziasztok,

ha addig nem lesz brutál esõ, pénteken megyek tekerni: Szentendre/Kõ-hegy, Lajosforrás környéke van a fejemben, de lehet más is a befutó. Rákospalota/Zuglóból megyek, 11 körüli indulással. Sok éves háttér megvan, de egy év után most vettem újra gépet, úgyhogy a tempót magam sem tudom:D (Kolosy-HHH csúcs 33 perc körül volt 2 hete). Táv háztól házig max. 70 km, terepen mondjuk max. 40-50 km. Ha valaki tekerne egyet közösen, az info@budapestscenes.com-on vagy a 06 20 524 0547-en elér.

Jó lenne...de progi van ma délutántól vasárnap délutánig. Sátras móka ovis csoporttal. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
szerintem ezen viszont kár rugózni
asszem itt mindannyiunk útjainak nagy részén tilosban jár

ok szigorúan védetteket nyilván kerülöm én is
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Sziasztok!

Két túrát ajánlok figyelmetekbe. A helyszín Miskolc és a Bükk. Az elsõt fél nap alatt kényelmesen be lehet járni, a második egész napot vesz igénybe.

1. Miskolc - Garadna kisvasút v.á.(mûút) - kisvasút v.á. elõtt jobbra S+ - bánkúti mûút után balra az S jelzésen - K+ jobbra - Mályinka.
Vissza: Mályinka - bánkúti út (mûút) - Miskolc.

2. Miskolc - Hollóstetõ (mûút) - Hór völgye - Cserépfalu - Bogács (mûút) - pincesor mellett a piros jelzésen - Cserépváralja - piros, piros-sárga Kács - Mária út, sárga jelzés Viztõ - északnak fordulva Lófõ tisztás, Bükk szentkereszt - kéken a Lillafüredi útra.

Nem ritka hogy tolni vagy vállon kell cipelni a kerékpárt.
Nagyon vadregényes helyekre visz mindkét útvonal. A rengeteg látnivalót fel sem sorolom az a térképen úgyis ott van.

Kellemes túrázást!

az említett szakaszok jelentõs részén tilos kerákpározni :D

banany

banany

vendég

• fórumtag
  • 37 posts
Sziasztok!

Két túrát ajánlok figyelmetekbe. A helyszín Miskolc és a Bükk. Az elsõt fél nap alatt kényelmesen be lehet járni, a második egész napot vesz igénybe.

1. Miskolc - Garadna kisvasút v.á.(mûút) - kisvasút v.á. elõtt jobbra S+ - bánkúti mûút után balra az S jelzésen - K+ jobbra - Mályinka.
Vissza: Mályinka - bánkúti út (mûút) - Miskolc.

2. Miskolc - Hollóstetõ (mûút) - Hór völgye - Cserépfalu - Bogács (mûút) - pincesor mellett a piros jelzésen - Cserépváralja - piros, piros-sárga Kács - Mária út, sárga jelzés Viztõ - északnak fordulva Lófõ tisztás, Bükk szentkereszt - kéken a Lillafüredi útra.

Nem ritka hogy tolni vagy vállon kell cipelni a kerékpárt.
Nagyon vadregényes helyekre visz mindkét útvonal. A rengeteg látnivalót fel sem sorolom az a térképen úgyis ott van.

Kellemes túrázást!

tueskeesvanek

tueskeesvanek

vendég

• fórumtag
  • 40 posts
Sziasztok,

ha addig nem lesz brutál esõ, pénteken megyek tekerni: Szentendre/Kõ-hegy, Lajosforrás környéke van a fejemben, de lehet más is a befutó. Rákospalota/Zuglóból megyek, 11 körüli indulással. Sok éves háttér megvan, de egy év után most vettem újra gépet, úgyhogy a tempót magam sem tudom:D (Kolosy-HHH csúcs 33 perc körül volt 2 hete). Táv háztól házig max. 70 km, terepen mondjuk max. 40-50 km. Ha valaki tekerne egyet közösen, az info@budapestscenes.com-on vagy a 06 20 524 0547-en elér.
Budapest más szemszögbõl (városnézõ túrák, képgalériák, cikkek, videók):
http://www.facebook.com/budapestscenes
http:/
budapest-szinterei.blog.hu
http://www.youtube.com/user/budapestscenes

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ritka kesze-kusza plakát.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fecco

fecco

vendég

• fórumtag
  • 121 posts
Feltöltött kép

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
jaja

amugy, ha nem lennének pl a fakitermelés céljára kialakított erdészeti utak, kb, b@szhatnánk a rontenkájbozásunkat...

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Talán szerencsém van..soha nem találkozom élõlénnyel..tény "lazán-feszültségmentesen" bringázok és a "fejembõl kitekintve" csodálkozom a természetben! :D ..így tettem a mátrában is.Kellemes erdészeti és túristautakon tekeregtem,tény két muflon-kos majdnem "letarolt" :o de látták a "félelmetes" bringást és elfutottak...a profilja megegyezett! :)
https://picasaweb.go...032086638645698
Nem láttam képeket ezen helyekrõl,hát megteszem én az "elsõ" lépést..bemutatom a mátra nyugati részének kis szegletét, nem csak a jelölt utakat használtam.Jó utazást és talán oldom a feszültséget a "lerágott csontról"..bringázz,tekeregj ne síránkozz!
https://picasaweb.go...761/MatraNyugat

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Hát engem pedig zavar, ha egy szombat kora délután elküldenek egy népszerû várból ahova 2 turistaút is vezet fel,
mert páran este vadászni akarnak és már csalogatnák a szarvast a hivatásos vadászok(vagy hajtók teszik ezt?nemtudom).
(itt most sok mindent írtam a fizetõs vadászvendégekrõl de off és lényegtlem mtb szempontjából, úgyhogy ki is töröltem :) )
Monjduk erre felé nem újdonság, kicsit arrébb egy egész falut elküldtek ilyen okkal, nem is olyan rég...

Uazzal pedig vitték már ismerõsöm barlangászni, sajnos nem tudom melyik barlangba, annyira nem is lényeg (nem természet õr vitte, hanem barlangász).
Azt szerettem volna kiemelni, hogy bringázni tilos a turistúton, amik többsége erdészeti út és a többi erdészeti úton is,
de ha vadász/erdész/... vagy áshatod a nyomvályúkat a terepjáróddal, ez egy hülye törvény, ami miatt ilyen ritkán lakott/járt területen nem kéne büntetni. (nem látom az arányosságot az én keréknyomom erróziója és bármi terepjáró/teherautó hasonló mukássága között)

De mindezt ne vedd Magadra, Tõled csak azt kérdeztem, hogy mit tudsz, mely részeken és miért büntetnek?
A többi gondolatot csak hozzáfûztem az ANP-vel kapcsolatban.

a bringás dologban teljesen igazad van, nekem is röhejes, hogy minket cseszegetnek, a többtonnás kamaz meg tíz perccel elõtte húz el fél hegyoldalnyi fával...

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

....üdv

Hát engem pedig zavar, ha egy szombat kora délután elküldenek egy népszerû várból ahova 2 turistaút is vezet fel,
mert páran este vadászni akarnak és már csalogatnák a szarvast a hivatásos vadászok(vagy hajtók teszik ezt?nemtudom).
(itt most sok mindent írtam a fizetõs vadászvendégekrõl de off és lényegtlem mtb szempontjából, úgyhogy ki is töröltem :) )
Monjduk erre felé nem újdonság, kicsit arrébb egy egész falut elküldtek ilyen okkal, nem is olyan rég...

Uazzal pedig vitték már ismerõsöm barlangászni, sajnos nem tudom melyik barlangba, annyira nem is lényeg (nem természet õr vitte, hanem barlangász).
Azt szerettem volna kiemelni, hogy bringázni tilos a turistúton, amik többsége erdészeti út és a többi erdészeti úton is,
de ha vadász/erdész/... vagy áshatod a nyomvályúkat a terepjáróddal, ez egy hülye törvény, ami miatt ilyen ritkán lakott/járt területen nem kéne büntetni. (nem látom az arányosságot az én keréknyomom erróziója és bármi terepjáró/teherautó hasonló mukássága között)

De mindezt ne vedd Magadra, Tõled csak azt kérdeztem, hogy mit tudsz, mely részeken és miért büntetnek?
A többi gondolatot csak hozzáfûztem az ANP-vel kapcsolatban.

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

És mit mesélnek kiket miért szoktak büntetni és hol? Elég visszatetszõ ha gyalogosokat és bringásokat, mikor vadászni lehet orrbaszájba, és
nem gyalog járnak az urak, és kisebb barlangokhoz is viszik terepjáróval a barlangászokat a karszt területén.
Ott van a nem õshonos Hucul-ménes, ami elég csúnyán szétszedi a tájat a patáival, ami egyrészt engem nem zavar,
csak akkor legyen következetes a természetvédés és arányos is.

Ránk egyszer Szádvárban szóltak egy valaki, egy szombaton délután 2kor, hogy menjünk le mert vadászat lesz.
Kezdték is késõbb hívni a szarvasokat, mi meg késõbb, lassan és hangosan lementünk Derenkre, feld#ghatják a puskacsövüket egy nemzetiparkban :)

Én csak annyit hallottam, hogy 2 éve új igazgató lett, aki spórolásképp bevonta a mobilokat az alkalmazottaktól :D
Találkoztunk is a természetõrrel, aki terepjáróval keresett pár lovast, biztos olcsóbb így megoldani....
(nemtudom, hogy ezt azóta feloldották-e, de unortodox spórolás az tuti :facepalm: )

elhiheted, hogy az ANP területén következetes és arányos a természetvédelem. vadgazdálkodásra meg a nemzeti parkban is szükség van, és ne legyél már megsértõdve ha szólnak, hogy vadásznak. ha nem szóltak volna azzal kürtölnéd tele a világot (jogosan) hogy mekkora parasztok, hogy csak úgy elkezdenek lövöldözni.
a barlangászok meg szinte soha nem járnak föl autóval, pláne nem a természetõrök viszik fel õket, ezt nem tudom honnan veszed. egyes esetekben adnak engedélyt a barlangok megközelítésére (pl Lakatos kupa alkalmával) de ez elég ritka.

ha nem hiszed, járj utána, õk segítenek:

http://www.barlang.hu/mafc/

üdv

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

hát marha negy szerencséd volt, hogy nem találkoztál természetõrrel, arrafelé nem viccelnek, kapod a csekket egybõl. ott még sz..ni sem mereünk letérni a turistaútról túra közben, nemhogy brinázni :)

ismerem ott a parkõröket és nagyon szigorú emberek.

És mit mesélnek kiket miért szoktak büntetni és hol? Elég visszatetszõ ha gyalogosokat és bringásokat, mikor vadászni lehet orrbaszájba, és
nem gyalog járnak az urak, és kisebb barlangokhoz is viszik terepjáróval a barlangászokat a karszt területén.
Ott van a nem õshonos Hucul-ménes, ami elég csúnyán szétszedi a tájat a patáival, ami egyrészt engem nem zavar,
csak akkor legyen következetes a természetvédés és arányos is.

Ránk egyszer Szádvárban szóltak egy valaki, egy szombaton délután 2kor, hogy menjünk le mert vadászat lesz.
Kezdték is késõbb hívni a szarvasokat, mi meg késõbb, lassan és hangosan lementünk Derenkre, feld#ghatják a puskacsövüket egy nemzetiparkban :)

Én csak annyit hallottam, hogy 2 éve új igazgató lett, aki spórolásképp bevonta a mobilokat az alkalmazottaktól :D
Találkoztunk is a természetõrrel, aki terepjáróval keresett pár lovast, biztos olcsóbb így megoldani....
(nemtudom, hogy ezt azóta feloldották-e, de unortodox spórolás az tuti :facepalm: )

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Én értettem félre a hozzászólást....:mad: Az útvonal szögliget-ménesvölgy... szelcepusztától a haragistya útvonalon tekergett,de "emberfiával" nem találkoztam csak a konda álta utamat :) majd egy erdészetin kerekeztem és leereszkedtem a lõfej völgybe.A völgy végén felkapaszkodtam a hucul-karámhoz és a szelcevölgyön a szarvason kívül élõlényt nem láttam.Sok tájegység megkapó,de az aggteleki valóban csodaszép..vigyázok rá ,de a felfedezés öröme... :)

egy pillanatig sem kételkedem abban, hogy vigyáztál és nem rombolni mentél :) csak jószándékból írtam, hogy ismerem ott a parkõröket és nagyon szigorú emberek. sajna alig van arrafelé kijelölt kerékpárút, pedig csodás környék, olyan jó lenne bicajjal bejárni, de sajna nem merem. mondjuk ma szegeden a rendõrök akartak megbüntetni, de nem álltam meg nekik :)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Mátra,Karancs-Medves..
https://picasaweb.go...FennsikAjnacsko
https://picasaweb.go...1/MatraForrasok

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Én értettem félre a hozzászólást....:mad: Az útvonal szögliget-ménesvölgy... szelcepusztától a haragistya útvonalon tekergett,de "emberfiával" nem találkoztam csak a konda álta utamat :) majd egy erdészetin kerekeztem és leereszkedtem a lõfej völgybe.A völgy végén felkapaszkodtam a hucul-karámhoz és a szelcevölgyön a szarvason kívül élõlényt nem láttam.Sok tájegység megkapó,de az aggteleki valóban csodaszép..vigyázok rá ,de a felfedezés öröme... :)