Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Írta 2009. május 30. - 11:25

mellesleg olyan hogy erdõõr, olyan nincs
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. május 30. - 11:11

Sziasztok,
tudtok abban segíteni , hogy mostanában a Pilisben milyen gyakoriak az erdõõrök, erdészek? Úgy hallottam pár hónapja voltak komoly razziák, "elkobzom a biciklidet", feljelentés stb.
Szóval lehet tekerni vagy várható hogy megállítanak? Elõre is köszi a válaszokat
üdv,
sz.
Pilisi vagyok, és szinte minden nap erre tekerek. Nagyon jól ismerem a terepet, hiszen itt lakom, így nem csak a jelzett utakon bringázok. Ennek ellenére még sosem állított meg erdõõr. Persze eddig nem is nagyon találkoztam velük, és mikor össze is futottam néhánnyal, szerencsére akkor sem tilosban jártam!

Amúgy, ha mégis találkoznál eggyel, mikor tilosban jársz, akkor két dolgot tehetsz. Vagy aranyosan nézel rá és ésszerû érvekkel meggyõzöd õt az igazadról, vagy elsprintelsz egy kis ösvényen!

Ha az elõbbit választanád, akkor itt egy kis gondolatébresztõ:
http://bikemag.hu/ma...a-kedves-parkor
Szép dolog meghalni a hazáért, de hasznosabb élni érte!
Írta 2009. május 30. - 09:50

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. május 30. - 07:16

Gyakran járom a Pilist keresztül-kasul, de még soha senki nem állított meg azzal, hogy mi a fenét keresek ott, pedig idõnként erdõgazdasági jármûvekkel is találkozom. Az igaz, hogy elvileg bárhol és bármikor nem lehet arra bringázni, de az erdész-bringás nézeteltérést magam is csak hallomásból ismerem. Normálisan kell viselkedni és nagy gond akkor nem lehet.
Írta 2009. május 30. - 06:53

tudtok abban segíteni , hogy mostanában a Pilisben milyen gyakoriak az erdõõrök, erdészek? Úgy hallottam pár hónapja voltak komoly razziák, "elkobzom a biciklidet", feljelentés stb.
Szóval lehet tekerni vagy várható hogy megállítanak? Elõre is köszi a válaszokat
üdv,
sz.
Írta 2009. május 29. - 21:44

Írta 2009. május 29. - 21:42

Írta 2009. május 29. - 21:16

Hûha, mióta nem láttam Rékát, jól megnõhetett!Igen tapasztaltam hogy kedves Rékánk elég veszélyes a forgalomban részt vevõ többi nála kisebb közlekedési eszközre mint pl villamos, kamion, tûzoltó autó, 600as merci, Q7 Audi
Ronin csak tényeket közölt.

Írta 2009. május 29. - 20:54

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. május 29. - 20:50

Dinnye amúgy tényleg nem piskóta. Az még hagyján, hogy tegnap a gyülekezési ponton a fogaskerekû végállomásánál a bringaúton simán keresztbe állt, nehogy már más bringások is elférjenek ott. Ám akkor jöttem rá igazából, hogy milyen kemény is a csaj, amikor a mozgó villamost, ami keresztezte a bringautat, simán felöklelte volna, ha idejében nem kiállt rá Zeezoltano.
Ronin, ha ezt Gorogdinnye elolvassa, neked annyi!

Írta 2009. május 29. - 20:24

Írta 2009. május 29. - 18:58

Írta 2009. május 29. - 18:23

Amúgy csendben megjegyzem, hogy a szándékolatlan ütközés nem csak Zee-re jellemzõ, hanem egyes Dinnyefajtákra is...
Legutoljára egy meredek átkötõ úton mentünk felfelé, ahol udvariasan magam elé engedtem. A következõ pillanatban azt vettem észre, hogy Dinnye két kézzel markolja az útjába esõ faágat, majd teljes erõbõl letépi, és rükvercbe elindul felém, amikor én már csak méterekre vagyok tõle. Épp ki tudtam törni jobbra, és elzúg mellettem kezében egy halom levéllel és ággal, tolatva a jó kis meredeken. Egy pillnatra érzem, hogy a hátsó kerekemnél még próbálja pedállal elkapni küllõimet... hátha megáll.
Mire hátratekintettem négykézláb térdelt és valahol teljesen érthetetlen helyen a biciklije. A köztes idõpillanatban nem tudom mi történhetett, de valószínûleg kirúgta maga alól bicót.
minden olyan gyorsan történt....
Ezt levetítettem magamnak és majdnem berosáltam a röhögéstõl.

Miért maradok le az ilyenekrõl? Dinnye, ezt a figurát újra be kell mutatnod úgy, hogy a gép a kezemben van!

Írta 2009. május 29. - 16:57

És mennyi...Na fogadjunk, hogy neked van ilyen a kertben.

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"
Írta 2009. május 29. - 12:44

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2009. május 29. - 12:19

G. Dinye mindig a saját gyümölcse után megy.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2009. május 29. - 11:52

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. május 29. - 11:47

GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás

Írta 2009. május 29. - 11:25

Ezt nem tudom megmondani EraNagyon jó! El is képzeltem, amint hátulról lesbõl valaki ráront Zsizsire, hátha ledönti a kerekérõl.
Nem vagyok benne biztos, hogy sikerülne.
Dinnye, minek kellett neked az a faág?
Hétvégén jöttök a Szilvásvárad maratonra? Jó lenne találkozni veletek.

Képzeld Makka és Hetsbusz elvisznek Szilvásra, úgyhogy drukkolok a Virágoknak ezerrel!!!!!!
Írta 2009. május 29. - 11:05

... hiába az erõfölény... ne becsüld alá a meglepetés erejét
Nagyon jó! El is képzeltem, amint hátulról lesbõl valaki ráront Zsizsire, hátha ledönti a kerekérõl.

Dinnye, minek kellett neked az a faág?
Hétvégén jöttök a Szilvásvárad maratonra? Jó lenne találkozni veletek.