Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

végig a gát vagy egy része pl az éppen felújítás alatt lévõ 51-esen megy, vagy csak odatévedtek a csomagos túrázók csütörtökön ? (vagy mikor voltam arra)

Azok a szerencsétlenek akiket láttál, valszeg eltájolták magukat! Végig a gáton megy az út, illetve egyes részeken a gát mellett.
Talán az lehet a baj, hogy vannak szakaszok, ahol útkeresztezõdés van, illetve a füves/földes kerékpár utat aszfaltozott szakasz keresztezi, és ott átváltanak a jobb minõségû aszfaltra, ami minden esetben kiviszi õket az 51-re. (Na meg Dunavecse után elsõre még én sem jöttem rá az útjelzõ tábla megfejtésére! Csak a helyismeret segített.)
Csak néhány - jó néhány - táblát kellene még kirakni, ami jelzi nekik az EV nr.6 út irányát.

Genetika. ;)

Meg mondjuk a Dolomitokban nem kéne a SID-el lockolva déházni! ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Genetika. ;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Én sem értem mirõl beszél. Az enyém 7 darabban volt, az nem éppen "elfosta magát". :)

Ezt hogy sikerült összehozni ha szabad kérdezni, bicskával lockkolod a telót vagy mi?:)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én sem értem mirõl beszél. Az enyém 7 darabban volt, az nem éppen "elfosta magát". :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Legalább te megcsinálod magad, más ilyenkor beadná szervízbe. ;)
Nekem nem volt gond a lockkal, bár kicsit kemény volt a "telóm" bizonyos részeken. :D

ki volt az? :)

jaja isten éltesse sokáig és kerülje az inóci-vágást! <---Avus
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts

Nekem nem volt gond a lockkal, bár kicsit kemény volt a "telóm" bizonyos részeken. :D

Úgy láttam kicsit progresszív volt a mozgása.:)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ööö cserébe, hogy nem kaptam defektet elfosta magát a telóban a lock-kar alatti O-gyûrû.:D Oké egy perces meló, de akkor is.:)

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Ööö cserébe, hogy nem kaptam defektet elfosta magát a telóban a lock-kar alatti O-gyûrû.:D Oké egy perces meló, de akkor is.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Avusnak füle érjen bokáig! :birth:

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts
Amúgy egy defektvédõ hab mindenhogy megéri, ha kiszámolod, hogy x új belsõ mennyibe kerül, amit defekt miatt elhasználsz, akkor elég hamar megtérülhet az a plusz párezer ft. Az idõrõl nem is beszélve. Én akkor is utálok defektet javítani, ha egyedül túrázom és nem sietek sehova :)

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
E! Remek túra volt ez a dombságos, én is nagyon élveztem, még a széthullásommal együtt is. Ezúton is köszönöm a támogatást a túra végén.
A 30km oda-vissza bringázással együtt nekem bõ 100km lett a túra vége, ami így érzésre egyéni rekord nálam terepezõs túrán. Azt hiszem többet kellett volna inni, mert majd' 4 kilóval voltam könnyebb a szokásosnál, mire hazaértem.
McGywer meg monnyon le az SS gépével... :)

Országútira jó rendszert viszont még nem találtam, a hab nem ér semmit, mert a 8 bar spriccelõ sugárt eredményez, a szalagot meg a vasszög simán átdöfi. A latex meg a nagy nyomás miatt gyorsan elenged.

Tömör gumi vékony rétegben.

--Trifo

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Országútira jó rendszert viszont még nem találtam, a hab nem ér semmit, mert a 8 bar spriccelõ sugárt eredményez, a szalagot meg a vasszög simán átdöfi. A latex meg a nagy nyomás miatt gyorsan elenged.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Basszus, most megfogtál, legközelebb aztán lapíthatnék ha egy közös túrán nálam szökne a levegõ. :)
Na, majd utánajárok a lehetõségeknek, a szalag úgy érzem nekem megfelelne.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ebben igazad van, ha egyedül túrázol. Viszont ha (fõleg nagy) társaságban, akkor a társaság tisztelete miatt érdemes mindent megtenni, hogy technikai malõrjeid ne legyenek. Persze Burce ominózus vasszöge nyilván egy kivédhetetlen ügy, "az ellen nem véd". Valószínûleg nem voltál még olyan túrán, amin a technika bekavart, s 10pecenként álltunk meg szerelni. Elég kemény, volt már ilyen "élményem". Maga a cucc, akármirõl is beszélünk, meg párezer forint, ahhoz képest, amiket bringára, túrázásra, lángosra költünk, elenyészõ. Ha a súly nem érdekel, akkor Balu1 rendszere tökéletes; berakod-letudod-elfelejted típusú megoldás. Büszkeségbõl ellenkezni felesleges, próbáld ki.

De emiatt nehogy legközelebb ne gyere Dombságolni, vendégem vagy egy flakon habra, ha ezen múlik. Gondolkodtam már ezen amúgy, hogy egy nagy flakonnal megyek a rajthelyre, s akinek nincs, telenyomom a kerekét - nekem megéri. :D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Már akinek. Sokat dolgozom, nagyon nehéz idõt találni arra, hogy kijussak a természetbe. Azt pedig élvezettel szeretném eltölteni.

Amikor még sima belsõvel mentem, a Dombságban évi 50-60 defektem volt (feleennyi kilóméterrel, mint ma), s ennek 20 %-a másnap reggelre eresztett le. Mindig negyed órával hamarabb kellett kelni, mert hátha leereszt, s legyen idõ megfoltozni.

Errõl beszéltem. Te rohansz is meg edzel is, meg még az idõd is kevés, ezért Neked számít a szerelésre szánt idõ, ezért van is defektmegelõzõ nem tudom mid. De egy átlag túrázót, mint én, engem nem tart vissza az 5 perc szerelés. Az meg más tészta, ha tényleg tüskeerdõben teker nap mint nap az ember, oda valóban készülni kell valami jobb rendszerrel.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A túrázás ezzel jár.

Már akinek. Sokat dolgozom, nagyon nehéz idõt találni arra, hogy kijussak a természetbe. Azt pedig élvezettel szeretném eltölteni.

Amikor még sima belsõvel mentem, a Dombságban évi 50-60 defektem volt (feleennyi kilóméterrel, mint ma), s ennek 20 %-a másnap reggelre eresztett le. Mindig negyed órával hamarabb kellett kelni, mert hátha leereszt, s legyen idõ megfoltozni.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Csak azért írom mert (sok) mindenki defektre panaszkodik.
Viszont ha van jobb akkor itt a megoldás.

Ki panaszkodik a defektre? A túrázás ezzel jár. Aki meg rohan, vagy az edzésének a hatékonyságát csökkenti az esetleges gumiszerelés, az igenis szerezzen be ilyen cuccokat...bár nekik tuti van is ilyesmi. Egész évben minden hétvégén és hétközben 1-2 alkalommal kint vagyok az erdõben, és most szeptemberig a hagyományos rendszerrel csak 6 defektem volt a többezer kilométer alatt. Nálam ennyi belefér. És mivel sejtettem a dombságban mi várható ezért ki is hagytam, hogy ne tartsak fel másokat.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Nehéz. Hab vagy latex könnyebb és ugyanúgy beválik.

Csak azért írom mert (sok) mindenki defektre panaszkodik.
Viszont ha van jobb akkor itt a megoldás.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nehéz. Hab vagy latex könnyebb és ugyanúgy beválik.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy egyik sem volt nagyobb 1 cm-nél, emiatt mindegyik megállt a defektvédõ szalagban...

Na ugye milyen jó ötlet? Mindenkinek ajánlom defekt ellen de sokan idegenkednek tõle. Inkább ragasztanak és pumpálnak v. gumit cserélnek.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..