Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Ma nyomtam egy laza 45 km-t Csillaghegy- Pilis-hegy útvonalon oda vissza. Csináltam pár képet arról ami útközben tetszett avagy elborzasztott. Nem kerestem a témát, jött magától, de amúgy tényleg semmi extra, egyszerûen csak gyakorolni akartam, hogy H.Zoli nyomdokaiba léphessek a fotózás terén. :)

Az Egri várnál a tucatnyi eldobált csipszes zacskón meg szétszórt kólás flakonon már nem is csodálkoztam... ellenben azon igen-igen ledermedtem, hogy ha háttal állsz a várnak és elõtted a Kevély, no ott pont szemben van egy meredek és szûk út/ösvény. No, ott egy személyautó ereszkedett lefelé, a padlólemez a földet érte itt-ott. Gondoltam vagy bolondok, vagy eltévedtek, meg sem állva tekertem felfelé a kékre a bringaútra. Visszafelé csak nem hagyott nyugodni a gondolat, és lementem ott a várhoz ahol a személyautó. És találtam sok szép színes apróságot a földön heverve. Hogy õk vitték-e oda nem tudom, nem láttam, de a képek láttán az tiszelt természetvédelmi õrszolgálat igenis szálljon magába, hogy valóban a bringás túrázó-e az aki a természet ellensége????

Képek itt:
http://picasaweb.goo...1966BA/CsakUgy#

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
szuper ötlet vv, így kell! ha megyek (kicsi esély), akkor ezennel felajánlok egy powergélt a velünk tekerõ green berett-nek :)
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Korábban már említettem, hogy a magazinban lesz egy cikk a Pilisi Parkerdõ Zrt. képviselõjével, a Szabadság-, Hárs-, János-hegy és a kerékpározás témában.

Itt a beharangozó: http://bikemag.hu/el...deszek-elozetes

A cikk pedig a szeptember-októberi közös számban olvasható majd...

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Nem foltoztam meg. Már csak azért sem, mert múltkor a kollégám királydinnyés akciója nyomán elhasználódott az összes picifoltom. Pici likra meg az való. Ugyanezért a sajátomat se foltoztam meg, úgyhogy perpill egy likas pótbelsõvel járok. Szép, mi?

--Trifo

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts

Menj csak, nyavalyás :) Én meg majd könnyes szemmel gondolok mindenkire, aki erdõben bringázik.

Nálam maradt amúgy a belsõd.

--Trifo

Legalább megfoltoztad :D ??? Nem véletlenül maradt ott ;)
Jövõ héten kellene egy éjszakai túrát csinálni.... Alex is benne lenne.....meg biztos még sokan mások is.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Menj csak, nyavalyás :) Én meg majd könnyes szemmel gondolok mindenkire, aki erdõben bringázik.

Nálam maradt amúgy a belsõd.

--Trifo

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Holnap valaki nem jönne délután a BIG-BALD-ra? Ha igen,akkor 15:00-kor gondoltam indulni a fogas végállomásról (nekem felmáskorlát).
Asszem a vasárnapot én is megkockáztatom Dobogókõig legalább...
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én is.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Tudnivalók a korábban már említett hétvégi kerékpáros túráról:

- találkozó a HÉV aquincumi megállójánál vasárnap, háromnegyed tíz és tíz óra között
- indulás 10.00-kor:D
- útvonal Budapest - Esztergom között, tetszõleges, általam kiválasztott nyomvonalon;)
- ételt, italt hozzatok tartalékkal számolva, fotó masinát pedig az élmények megörökítése céljából
- visszaút Esztergomból a MÁV közremûködésével
- aki biztosan jönni óhajt, jelezze itt, hogy induláskor ne keljen feleslegesen várakoznunk

jelentkezem :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

hm.

Bocs, de nem birom ki: Kicsit bovebben? :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
hm.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Szerintem is ez egy nagyszerû ötlet, és véleményem szerint lenne is rá jelentkezõ, biztosan van köztük néhány "tökös gyerek". :)
A vasárnapi túrával kapcsolatban...mennék, de a Balaton-felvidékre terveztem túrát szombat/vasárnapra.
Gondolkodom.
A társaság csábító, az útvonalra meg kíváncsi vagyok.
Eh, ezek a kellemes dilemmák..! :D

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts
Ez egy jó ötlet, remélem sikerül megvalósítani. Ha valóban az a céljuk, hogy jobbá tegyék, vagy esetleg megvédjék a környezetük és nem a mi üldözésünk bármi áron - aminek még a feltételezése is felháborítana - akkor ez egy abszolút win-win kapcsolat lenne.

Jelentkezem.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Pont ezen agyaltam én is ma tekerés közben, hogy egyszer el kellene jönniük a zöldruhásoknak egy túrára, hogy lássák és a saját bõrükön tapasztalják amit annyira üldöznek, miközben ott "tett" helyszínén rá is világíthatnának arra, ha valamit nagyon nem jól csinálunk az út során az õ szempontjaik szerint, meg úgy általában.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Még egy dolgot szeretnék kiemelni, ami egyébként akár a mostani túrához is kapcsolódhatna. Sokszor beszélünk itt is a "zöld ruhás emberkékrõl," pro és kontra, amibe bizonyos okok miatt én már hosszú hetek óta nem akartam bekapcsolódni. Nagyon örülnék, ha valamelyik túra apropóján akadna közöttük olyan lelkes jelentkezõ, aki vállalja, hogy letekeri velünk a távot, majd ezt követõen megvitatnánk az adott nap tapasztalatait. Sajnos a korábbi tapasztalatok azt mutatják, hogy az átlagemberekhez hasonlóan nagyjából elképzelésük sincs a klasszikus értelemben vett "mountainbike," mint szabadidõs tevékenység és sportág mibenlétérõl. Nagyképûen mondhatnám, hogy ez egy gesztus akar lenni a részünkrõl, de ez nem igaz. Szeretném/szeretnénk, ha az "ellenkezõ oldal" valóban megismerne bennünket, és így konstruktívabban tudna hozzáállni a problémához.

Egy dolgot kérek ezzel kapcsolatosan. Aki erre hajlandó a "zöld ruhások" közül, az jelezze nekem "privát üzenet" vagy "email küldése" opcióval, itt a Fórumon, hogy megbeszéljük a részleteket!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Ronin! Csak ne szerezd be azonnal, mert Dante olyan pofát bír vágni, amikor azt mondod defekt - mint akit a villám sújtott:D Én nem hagynám ki a helyedben....és még fényképeznék is ;)

Már beszereztem, fel is tettem...háááát így utólag számomra egyáltalán nem meggyõzõ a szalag hatékonysága, alig bírtam beigazgatni középre az Explorerben, öszevissza csúszkált ez a szalagocska. Sebaj gyakorlat teszi a mestert, és legalább elmondhatom, hogy tettem valamit az ügy érdekében, ha egyszer mégis én lennék akire várni kell. :)

VV, jelentkezem a túrára.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Tudnivalók a korábban már említett hétvégi kerékpáros túráról:

- találkozó a HÉV aquincumi megállójánál vasárnap, háromnegyed tíz és tíz óra között
- indulás 10.00-kor:D
- útvonal Budapest - Esztergom között, tetszõleges, általam kiválasztott nyomvonalon;)
- ételt, italt hozzatok tartalékkal számolva, fotó masinát pedig az élmények megörökítése céljából
- visszaút Esztergomból a MÁV közremûködésével
- aki biztosan jönni óhajt, jelezze itt, hogy induláskor ne keljen feleslegesen várakoznunk

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts

Basszus, most megfogtál, legközelebb aztán lapíthatnék ha egy közös túrán nálam szökne a levegõ. :)
Na, majd utánajárok a lehetõségeknek, a szalag úgy érzem nekem megfelelne.

Ronin! Csak ne szerezd be azonnal, mert Dante olyan pofát bír vágni, amikor azt mondod defekt - mint akit a villám sújtott:D Én nem hagynám ki a helyedben....és még fényképeznék is ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Uhh, még a végén kiderül, én vagyok bolond...:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Az már a Reba volt, a SID bírta az ilyet. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)