Meg volt az idei elsõ hosszabb terepes túránk bár az elején tartottam tõle hogy kicsit sok lesz a mászás (1300m) de azzal végül is nem volt gond csak a túl nagy tempóval az elején. Az idõ szép volt csak kicsit szeles legjobban az tetszett ahogy Zsé bûvészkedett cyklocross bringájával a köves lefeléken és a meredek emelkedõkön na és a tempója. a túra szép és jó volt.
Hossz Az igazi izgalom azonban ezután jött!
Csillaghegyen a Mátyás király út -Ürömi út- Pusztakúti út keresztezõdésében már csak ketten voltunk Roninnal õ átment az úttesten én még maradtam a járdán mert telefonnálnom kellet egyet. Éppen beszélgetek mikor hallok egy rövid fékcsikorgást majd egy csattanást és egy puffanást, és érzek a bringán egy kis ütést, megfordulok és ezt látom.
HosszA golf nem adta meg az elsõbbséget és egy Bergusonos B2200 Mazda kisbusz fellökte a járdára a kocsit neki ment a kerítésnek és közben a hátsó gyors zárnak és a féktárcsának is (szerencsére csak minimális erõvel ott akkor nem is vettem észre). Annyira közel volt hozzám hogy amikor láttam a sofõrt akinek vérzett a feje és nem tud kiszállni az autóból arrébb sem kellett lépnem hogy kinyissam neki az ajtót.
Miután megnyugodtam valamelyest és tovább mentünk, ekkor tûnt fel hogy cincog a hátsó tárcsa megálltunk egy közértnél akkor vettem észre hogy a gyors zár teljesen be van nyomva és görbe a tárcsa.
HosszSzerencsére a tárcsában csak 5-10mm elhajlás volt így tovább tudtam menni amit Trifóéknál sikerült teljesen kiegyengetnem, Bele se merek gondolni mi lett volna ha 50cm-rel arrébb állok valószínûleg igen-igen hosszú ideig nem ültem volna bringára. (vagy soha)