Ma megfutamított két vaddisznó csorda. Az elsõ a Csúcs-hegy alatt a téglagyári úton lefelé. Elsõ pillantásra a félhomályban azt hittem, hogy kutyákkal találkoztam, be is tojtam rendesen, mert pár hete arrafelé csúnyán megkergettek. Szerencsére most "csak" vadállatok voltak , de azért biztos ami biztos megfordultam és máshol mentem le. Eltekertem Nagy-kevély felé, Egri vár, majd az Ezüsthegyi kõbányához akartam feltekerni Pilisborosjenõrõl egy szûk ösvényen. Hallottam a sötétben, hogy velem párhuzamosan valami állat csörtet, azt hittem õz-féle állat lesz az. Az ösvény egy idõ után katlanná szûkül, és ahol a kanyargós út kicsit egyenesebb lett és amit már bevilágított a lámpám, akkor láttam, hogy baromi sok vaddisznó megy át elõttem az ösvényen és csörtetnek fel a a katlan oldalán. Meredek volt, gurultak is lefelé a kövek rendesen ahol jártak. Na, itt megint betojtam és nem mertem tovább menni attól tartva, hogy ha visszafordulnak a meredek oldal miatt , akkor aztán lesz nekem nemulass ha egy vadkan zokon veszi a közéjük keveredésem. Nagyon sokan voltak. Szóval, kell-e attól félni, hogy a vaddisznók az emberre támadnak, vagy ha észrevesznek akkor inkább õk is menekülnek?