Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Normál terep gumi ami úgy mond nem döngölt földre való, ami jó sárban az általában jó hóban is pl:conti race king, ritchey zmax, zed, cuontry trail, wtb wolwerine

Imi a panát!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Ha túl mély lesz a fagyos hó vagy esetleg már göröngyösre taposott jeges lesz , akkor az a pár deka plusz már semmit nem számít, úgyis olyan nehéz tekerni. Azt választanám amelyiknek a futófelülete szélesebb.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Gumik terén mit célszerû választani? Egy rövid forraltborozós örömbringázásra mi is elmennénk a Pilis nyugati oldalán és nem tudom, hogy a könnyû Continental Explorert, vagy a nehéz Panaracer Smoke-ot dobjam fel. Hajlok az utóbbi felé, mert a traktormintázattal ugyan nehéz lesz tekerni, de talán mi sem a rohanást fogjuk szem elõtt tartani.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

a sárvédõs merevfarúval menjek-e vagy az össztelós játszós bicajjal. (Tudom, luxusprobléma:-> Kiötlöm holnap reggelig)

Hát ha nem mozog többet 150/150nél akkor menj a játszóssal. Ha már móka, akkor móka. :D

Részemrõl sajna OFF-os a dolog "családi" okok miatt.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Kösz a hasznos infókat! Úgy néz ki, tudok menni, a "kimenõt" s felmentést a vasárnapi karácsonyi bevásárlások alól megkaptam. :-> Bár csak elég gagyi, de 2 elsõ lámpám lesz, viszek váltócuccot, kesztyût stb. Azt nem bírtam eldönteni, hogy a sárvédõs merevfarúval menjek-e vagy az össztelós játszós bicajjal. (Tudom, luxusprobléma:-> Kiötlöm holnap reggelig)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
No, akkor aki holnap jönne Dobogókõre találkozzunk az UVH budai hídfõjénél. Az oda való érkezésed idõzítsd úgy, hogy 10:00-kor elindulunk. Rohanás kizárt, véleményem szerint örülhetünk ha egyáltalán fel tudunk tekerni a dömörkapui aszfalton...ha esetleg marad idõnk megnézhetnénk még a Ferenczy-sziklát is, az idén ott még nem voltam. Útvonal szinte végig aszfalt, fogalmam sincs mennyi hó és jég van rajta, fent a sípályán állítólag 40 cm a hóréteg vastagsága, úgyhogy nekünk is fog jutni a jóból meg a hidegbõl :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Gyere nyugodtan vannak jó lámpáink így még lámpa nélkül is boldogulnál mivel azonban hóhelyzet van, így még gyenge lámpával is jól lehet boldogulni mivel a a hó elég rendesen visszaveri a fényt. A megfelelõ réteges öltözködésre figyelj!+egy rétehg felsõ váltó ruházatot hozz ill nem árt még + egy pár meleg kesztyû tartalékba.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Akkor terep lesz:)

Visszafelé már sötétben lenne a visszaérkezés, ugye? Ha a terepezés része még világosban befejezõdik (nincs jó lámpám sajna), én lehet, hogy csatlakoznék.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

Én tavaly is voltam mivel Rékám hitvallása szerint azt csinálsz egész évben amit jan 1-én Réka bringázik én meg elindulok a versenyen:)

akkor én iszom! :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Akkor oda mindenkeppen mennem kene... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én tavaly is voltam mivel Rékám hitvallása szerint azt csinálsz egész évben amit jan 1-én Réka bringázik én meg elindulok a versenyen:)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts

Zsizsi neked szinte kötelezõ a vasárnapi móka! Buki koma jöhetnél te is szerintem bemelegednél az UVH-ig;)

Megyek, csak akkor el kellene tolni egy kicsit az idopontot. Mondjuk dec 27. reggel tiz ora? :D Addigra talan oda is ernek... :P

Roffencs szolt, hogy lehet, hogy foljonnenek BUEK kupara. Hm? Mit szolsz? Megnezzuk? Iden mar indulni is kene... :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Zsizsi neked szinte kötelezõ a vasárnapi móka! Buki koma jöhetnél te is szerintem bemelegednél az UVH-ig;)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts

Nekem az a tapasztalatom, hogy hóban, havas-jeges göröngyökön elõnyösebb a ballonosabb gumi. Azt hittem a vékonyabb (1,95) külsõ átvágja magát a havon, de egyáltalán nem úgy történt, állandóan csak elakadtam meg csúszkáltam vele.

Azthiszem nekem is 1,95-ös furious fred van fent, de még a régebbi nem extragrammániás verzió :D Eléggé kopottas....úgyhogy felrakom a TIOGÁKAT :D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

lassabb a tempóm mint a Tietek.

hó közben elállt

holnap fölnegyek körülnézek

A hójelentés szerint Dobogókõn van az ország sípályáin a legtöbb hó (25-35 cm) . Úgyhogy a vasárnapi tekerésünk nem a nagy tempóról lesz majd híres, a végén ahogy egyre magasabbra jutunk talán még tolni is fogjuk. Terepen tuti biztos. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Tigger te nem jönnél?

lassabb a tempóm mint a Tietek.

hó közben elállt

holnap fölnegyek körülnézek
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

momentán itt (jó eséllyel akkor dömörk környékén is) szakad a hó

Ez jó hír, reméljük az esõ elkerüli azt a környéket.

Akkor terep lesz:)

Vasárnap találkozzunk mindenképp az UVH-nál és majd akkor meglátjuk merre induljunk. Melegünk nem lesz az biztos. :)

Érdemesebb lenne ballonosabb gumikat felraknom? A Játszósbringáról átraknám akkor a dh gumikat...vagy az öngyilkosság? :D

HA tudok menni.

Nekem az a tapasztalatom, hogy hóban, havas-jeges göröngyökön elõnyösebb a ballonosabb gumi. Azt hittem a vékonyabb (1,95) külsõ átvágja magát a havon, de egyáltalán nem úgy történt, állandóan csak elakadtam meg csúszkáltam vele.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,925 posts
Érdemesebb lenne ballonosabb gumikat felraknom? A Játszósbringáról átraknám akkor a dh gumikat...vagy az öngyilkosság? :D

HA tudok menni.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Tigger te nem jönnél?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

UVH 10 óra nekem oké!
Viszont ahogy elnézem az idõjárás jelentéseket, nem biztos, hogy megvalósítható az aszfaltozás. Havazást már nem nagyon látok, esõt viszont jósolnak holnapra, szombat-vasárnap meg kemény fagyás lesz. Szerintem a dömörkapui aszfalt most latyakos hó, amibõl hétvégére jégpáncél lesz.

momentán itt (jó eséllyel akkor dömörk környékén is) szakad a hó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való