Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. March 04. - 09:47
Ez a túra arra ment a Pilis tetõ a 32-4 km-nél van, teljesen fel nem mentünk.
http://connect.garmi...tivity/50550403
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. March 04. - 09:20
Az alábbi túrát ismerõ bringást keresek, aki hajlandó végigvezetni:
Út a Pilis tetejére ? júliusi elõzetes ? túra ? Bikemag
Köszi
Üdv
Posted 2011. March 03. - 16:35
A sár egyébként teljesen talajfüggõ. Ha az a "vizes" fajta, azzal semmi gond, csak kicsit felfröcsköl de nem gyûlik össze a keréken. De itt a budai hegyekben sok helyen van az a "ragadós", talán agyagosabb talaj. Na, az 2 fordulat alatt gyönyörûen beragasztja a telót. Múltkor a Boróka büfé környékén jártunk így. De a Pilisben ebbõl kevesebb van.
A tavasz meg tényleg jöhetne már !!!
Posted 2011. March 03. - 10:29
Kissé ellentmondás, de ugye most pedig pont a fagy az, ami segít, szerencsére kora reggel sokat segítenek a talajmenti fagyok. Hétfõn és tegnap kora reggel is megúsztam az utaimat egyetlen sárpötty nélkül.
Budai-hegyek napközben egyébként szintén egy óriási dagonya még az olyan helyeken is, ahol esõs idõben sem nagyon szokott sár lenni. Durván felázott a talaj, ami éjszaka megfagy, napközben kienged, csak a hûvös idõ miatt ugye alig-alig párolog belõle a nedvesség. Jöhetne már a meleg, meg valami erõsebb szél!...
Posted 2011. March 03. - 10:18
Voltam én is, tekerni is tudtam, de cserébe nyakig sáros lettem , a bringáról nem is beszélve... ez már nem az a kategória, amikor élvezet a bringázás hiába is tud haladni az ember, bár, akad aki szerint egy kis sár vidámság!
Bezonyám! Dagonyázni jó,de lehetõség szerint csak 20 fok felett!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."
Posted 2011. March 03. - 08:11
Tudod mit ! Én nem hanyagolom.
Az elõzõ és mostani hétvégén is voltam Börzsönyben és Pilisben is. Végig tekerhetõ volt mindenhol. Volt olyan rész, ami elõzõ héten még végig havas volt, most meg már csont száraz. Persze az északi oldalak és a sûrûbb, fás részeken volt sár de ott is el lehetett menni.
Voltam én is, tekerni is tudtam, de cserébe nyakig sáros lettem , a bringáról nem is beszélve... ez már nem az a kategória, amikor élvezet a bringázás hiába is tud haladni az ember, bár, akad aki szerint egy kis sár vidámság!
Posted 2011. March 03. - 01:35
Tudod mit ! Én nem hanyagolom.Tegnap voltam tekerni szántoföld szélén még esõ után is porzik az út most combig érõ vízbe sétáltam persze bringástul gazba nem látam hogy mi van elöttem jó érzés volt a 2 fokos vízbe sétálni:(
Erdei tekerést szerintem még hanyagoljátok 1-2 helyen lehet hogy jó,de ha lent a szántóföld úszik a kkor fönt a hegyekbe mi lehet:(
Az elõzõ és mostani hétvégén is voltam Börzsönyben és Pilisben is. Végig tekerhetõ volt mindenhol. Volt olyan rész, ami elõzõ héten még végig havas volt, most meg már csont száraz. Persze az északi oldalak és a sûrûbb, fás részeken volt sár de ott is el lehetett menni.
Posted 2011. March 02. - 19:12
jobbra meg van szentlászló fele, feljebb meg dömös és visegrád közé egy leág.
Adorján az vmi régebbi térkép lehet az a z+ elég rég létezõ jelzésként van a térképeken. ha jól rémlik (tán itteni leírásból) a sztlászló-visegrád aszfaltot mielõtt keresztezi a vadászháznál van vmi szabadon csatangoló "emberevõ" eb.
Nem tudom, hogy a térkép mikori kiadás lehet, hogy régebbi.
Az erdészháznál van egy kis tó, a parton padok, asztal. Kb két hete ott álltunk meg egy kicsit kajálni. Az emberevõ ebet nem láttuk, csak amikor elindultunk onnan, akkor láttuk a sorompót meg a táblát, hogy kutyával õrzött magánterület, tilos az átjárás. Akkor ezt megúsztuk.
Posted 2011. March 02. - 18:10
Erdei tekerést szerintem még hanyagoljátok 1-2 helyen lehet hogy jó,de ha lent a szántóföld úszik a kkor fönt a hegyekbe mi lehet:(
Posted 2011. March 02. - 11:10
csak a mi fürdõszobánkban nem fér
úgyhogy azért az Õsöknél
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 02. - 07:44
Posted 2011. March 02. - 00:30
Nekem is pont ilyen van. Imádom, nagyon kényelmes.Nekem Aku bakancsom van nem volt egy horrorisztikus összeg és már 11 éve nyúzom túrákon kívül, télen mindig ez van a lábamon ezen belül a Taigát ajánlom mert magasan gumizott az orra, sarka ez a sár tûrést és a beázást is hatékonyan csökkenti azon kívül Goretexes.
A magasan gumírozott rész fölötti trutyiban úgy sem nagyon van az ember.
Pont vasárnap voltunk a Hubertus kunyhó - P.Szentlászló - Postások útja - Sasfészek turista ház - ...úton. Hát, nem mondom, hogy nem volt sár de a fölsõbb részeken nagyon jól tapadó hó van.illetve a hubertus kunyhóhoz. elõtte balra ösvény prédikálón keresztül dömösre
Adorján az vmi régebbi térkép lehet az a z+ elég rég létezõ jelzésként van a térképeken. ha jól rémlik (tán itteni leírásból) a sztlászló-visegrád aszfaltot mielõtt keresztezi a vadászháznál van vmi szabadon csatangoló "emberevõ" eb.
sár meg monnyon le
merõkanállal szedtem ki anyámék kádjából a sarat.
Azt föl nem fogom, hogy kerül annyi sár a kádba ! Csak nem ott mosod a bringád ? :-)) (láttam már olyat!!!!)
A ruhát meg inkább vödörbe szoktam kiáztatni a sártól, utána mehet a mosógépbe.
Posted 2011. March 02. - 00:17
A sorompós út Prédikálószékre vezet
illetve a hubertus kunyhóhoz. elõtte balra ösvény prédikálón keresztül dömösre
sár meg monnyon le
dobos hegyrõl a vizmûtõl (kõhegy alja sárga+ jelzés) akartam ledöngetni a lenin útig (kb 500 m az egész) de vmi pór, szétcseszte a multkor teherautóval (mert a nagytudású nem a lankás már lemurvázotton viszi fel az úthengert, a lakótelep felõl, hanme a meredek hoszabb épp sáros földúton) . 150 méter után nem forgott el a kerék, pedig a dawg-ban azért van hely.
merõkanállal szedtem ki anyámék kádjából a sarat.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2011. March 01. - 22:33
Ha Szentendre felõl jössz akkor jobbra lesz, a pilis térképen a csak "tervezett z+"-nek jelölt út! Mielõtt eléred a Pilismarót felé menõ aszfaltos utat, elõtte megy le Dömös felé a föld út (Szõke-forrás-völgy) és az elõtt a kanyarban indul felfelé egy sorompóval lezárt út! Az a tervezett z+. Jelzés még nincs sehol, de le lehet jutni rajta egész lepencéig. Hétvégén ha az idõ engedi megyek arra, ha van kedved gyere!
üdv
A sorompós út Prédikálószékre vezet, vasárnap voltam ott. Sajnos hetek óta nincs normális internet kapcsolatom, így mostanság a szervezkedés és túra egyeztetés a részemrõl kimarad. Egyébként meg marha nagy dagonya van mindenfelé, ha igazán jót akar túrázni az ember, várni kell 1-2-3 hetet. Fent 600 méter fölött még havas volt a táj, alatta meg dágvány, ha rossz helyre keveredett az ember. Az igaz, hogy voltak szinte száraz utak is, de ha csak pár száz méter sárdagasztás van, már az is el tudja venni az ember kedvét, ha ránéz a csupa mocsok bringára, amit elõzõ nap takarított le.
Posted 2011. March 01. - 20:55
Posted 2011. March 01. - 20:48
Elég sok márkáról volt szó, de az anyagról nem. Sajnos minden varrott, cordurás, gore-tex-es lélegzõs high-tech bakancs bekrepál ott, ahol igazán tesztelve van: magashegyen. Bár nem olcsók, de nem véletlenül esküszünk sokan a kívül-belül bõr bakancsokra. Márkát direkt nem írok, van egy rahedli, igazából mindegy is, a lényeg, hogy lehetõleg kevés részbõl legyen megvarrva, mivel minden varrás egy hibalehetõség, s mindig ott fognak szétmenni. Ezt a vízálló és lélegzõ dolgot meg ne vedd be, egy jól leviaszozott bõrbakancs vízálló, egy gtx maximum vízlepergetõ, olvadt hóban pontosan 10 percig bírja, s cinkes, ha nem tudod hol megszárítani.
Vagy egy jó Osztrák Surranó az sem ázik be ha rendesen van kezelve igaz az elsõ 4-5 turán a te lábad megy szét de utána isten kényelmes surcid lesz.
Lehet akármilyen lélegzõ cuc 20 centi mély patakba minusz 5-6 fokban nyugotan sétáltunk a haveral benne 2-3kmt át se nedvesedet igaz bõ 20 volt /pár de megérte 4-5 évi jó volt.
Elején nagyon rossz kényelmetlen be kell törni,ez a nagy ahrci titok.
Ahogy Dante is mondta is mondta bõr bakancs:D nincs mese az kell;)
vendég_fac€_*
Posted 2011. March 01. - 20:00
Gore-texes hanwag bakancsom van, kívül bõr de nem szoktam viaszozni.egy gtx maximum vízlepergetõ, olvadt hóban pontosan 10 percig bírja
Novemberben a Szlovák Paradicsomban 3 és fél szurdokot jártunk be egy nap alatt,
én ahol tudtam a vízben mentem és nem ázott be. Igazán olvadó hóban még nem teszteltem,
de gyalogoltam már benne sokat hóban is egész nap. A lélegzés viszont nem sokat ér.
Arra számítani kell, hogy a gtx el fog használódni a lábfejnél, de minél keményebb
a bakancs talpa annál tovább tart. Nekem ezért van bõr, hogy utána lehessen vaxolni:)
Posted 2011. March 01. - 19:02
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. March 01. - 18:42
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2011. March 01. - 16:34