Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Szentivánról megy a Sárga jelzés fel Nagykovácsiba, és szembe látni egy nagyon meredek aszfaltos utat, (a CBA mellett kell bemenni) na azt megmászod és onnan pedig a piros jelzésen haladsz, majd a piros háromszögön, ameddig be nem csatlakozik a zöld háromszögbe, ott jobbra fordulsz és onnan még 750 m a Csergezán kilátó.
Nagyon szép kilátás van tiszta idõbe, az egyik kedvenc utam, és minõségbe is a legjobban tekerhetõek közé tartozik. Ha az útvonallal kapcsolatban valami nem világos írj és leírom részletesebben.

zor19

zor19

vendég

• fórumtag
  • 29 posts
üdv,

nem tud véletlen valaki egy járható (és szép) útvonalat Solymár - Pilisszentiván - Nagykovácsi - Budakeszi félkörön? Nem vagyok ismerõs arra, de oda terveztünk egy kis tekergést. Egy térképes bejelölt út vagy részletesebb útmutató nagyon sokat segítene. :)

Köszi!

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Köszi a segítséget!

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
A Mátrában még sár és helyenként jég van, de lefelé már szuperül tekerhetõ! Felfelé még nem mertük bepróbálni. :)
Szén-patak völgyében jöttünk le. Felújították a kisvasutat, bár azóta már helyenként a patakok kikezdték.
Lajosháza felett úgy 1km hosszan a Z[] a vasút nyomvonalán ment, ott most vagy a talpfákon mégy vagy a susnyásban...
Ettõl eltekintve fajintos, járható.
Ilyen volt.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
még a királkúti nyereg - dömös dózeren gondolkodom, meg a tahi cseresznyés völgybõl indulón. bár az a felsõ részén jó eséllyel dágvány
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
A Hosszú-hegy csúcsra felmenõ Z jelzés viszont nagyon sáros volt múlt héten.
Egy-két laza vízátfolyásra számíthatsz a dózerúton de mély, ragadó rész nincs rajta.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Múlt héten voltam. Teljesen jól járható.

akkor megnézem honap v holnap után. kösz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

én is gondoltam rá
de összel itt ott legyalulták, szóval nem mernék rá fogadást kötni

Múlt héten voltam. Teljesen jól járható.
Marci

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Szia!

Szezonkezdet by Dobler Gábor by hardhat_bandi at Garmin Connect - Details

Ebben az utolsó púp pont az említett szakasz, igaz a vége úgy néz ki, hogy a Kétbükkfánál kimegy a fõútra és úgy be Dobogókõre.

Köszi. Sokat segítettél.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Talán a Hosszú hegyi dózerút nem sáros. Jó köves a talaja.
.

én is gondoltam rá
de összel itt ott legyalulták, szóval nem mernék rá fogadást kötni

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Hali, tud valaki olyan utat mondani a Pilis illetve Budai hegyek környékén ahol nincs olyan nagy sár?

Ilyet most nem fogsz találni. Egyes részek szárazak de mindenhol bele fogsz ütközni saras szakaszokba is.
Csak a Hosszú hegyi dózerút nem sáros. Jó köves a talaja.
Ma és tegnap voltam:Kevély hegy elég sáros. Szentendre felõl Kõ-hegy és tovább Lajos forrás felé totál sáros, ragad. Elkerülni ! Viszont sárgumi tesztnek jó volt.;) Kezdek hinni a vékony gumikban.
Marci

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Szia!

Szezonkezdet by Dobler Gábor by hardhat_bandi at Garmin Connect - Details

Ebben az utolsó púp pont az említett szakasz, igaz a vége úgy néz ki, hogy a Kétbükkfánál kimegy a fõútra és úgy be Dobogókõre.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
10-12%-nál szerintem sehol sem meredekebb.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A Pilismarót->Hoffman-kunyhó->Dobogókõ (mexico) aszfaltos útról tudna nekem valaki egy leírást adni, milyen meredek, stb? Esetleg egy térképen be tudná jelölni (a google nem ismeri)? Vagy ha van szinttérkép az lenne a legjobb :) ?

A sebesség mindent megold.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Hali, tud valaki olyan utat mondani a Pilis illetve Budai hegyek környékén ahol nincs olyan nagy sár?

Budai-hegyekrõl tudok csak nyilatkozni. Lesznek olyan szakaszok, ahol muszáj lesz saraznod, mert ugyan vannak többé-kevésbé vagy akár teljesen sármentes szakaszok, de az ezeket összekötõ, általában északi, észak-keleti utak, amelyeket hegy vagy domb árnyékol, azok mind sárosak. Ami biztosan jó: Normafától a kék körön a nyugati oldal, minimális a sár itt. János-hegyen a játszótértõl a sárga, sárga kör Szépjuhásznéig szintén elviselhetõ, csak ahol a János-hegyrõl lejövõ piros jelzéssel találkozik, na az durván sáros. Hûvösvölgytõl felfelé a Határ-nyereghez a kék jelzés az egészen rendben van, a sárga viszont egy jó 150-200 méteres szakaszon erõsen sáros. Határ-nyeregtõl a reptér mellett elvivõ út a Virágos-nyereghez tegnap erõsen sáros volt (agyagos sár!). Határ-nyeregtõl Árpád-kilátó a kéken szuper, a Glück Frigyesen helyenként sáros. Árpád-kilátótól a zöldön és a kéken a Szépvölgyi út mindegyike sáros. HHH viszonyt majdnem mindenhol nagyon jó terepen, egy-két északi részi utat leszámítva, mint például a Szuszogó melletti trail utak. Guckler Károly út szintén nem valami jó arrafelé, legalábbis az a része, amin jártam. A Virágos-nyeregrõl észak-nyugati irányban a zöld egészen jó, amíg bele nem csatlakozik a kék jelzésbe.
Ezeken jártam az elmúlt két napban gyalog és bicajjal, a többirõl nyilatkozzanak a többiek! :->

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts

A Garmin edge500 16 minimum ( ennyit már mentem vele és akkor volt olyan 30-35%-on), de szerintem inkább 20-22 óra.

nekem az akuja már igencsak a túra során 50-55% os lemerültségen volt
kb 10-12 órát bir igaz utólsó órában már kellet a kijelzõ világitás 15-20% on ment az is + tényezõ

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Vittem az etrex Vistát is; de az 5 és fél óra kb 1/3-ig merítette a telefont (X6). Track

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A Garmin edge500 16 minimum ( ennyit már mentem vele és akkor volt olyan 30-35%-on), de szerintem inkább 20-22 óra.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fabian cancellara

fabian cancellara

törzsvendég

• fórumtag
  • 501 posts
Garmin 12-15 órát bir
keddre tervez valait Hétfõn pest fele megyek