Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2010. június 07. - 22:14
http://www.roseversa...0&maxheight=500
ez a pitch ez penznyelo... eleg sok lovet rakoltottem. a kovi lepcso egy lockolhato hatsotag lenne, de nemtom, hogy erdemes e meglepnem.
Írta 2010. június 07. - 22:08
El lehet lenni hátsó rugó nélkül,ahogy elsõ nélkül is,meg váltók nélkül is.De minek?:)Egy 29-es Epicet szívesen kipróbálnék.nekem az elmúlt 5-6 évben volt vagy 5 fullim, meg a fulli vs merevseggû vitákban mindig teljes vállszéleséggel fullipárti voltam, de igazából most teljesen elvagyok a hátsó rugó nélkül. tervezem egy 100-120-at mozgó fullit, (gombot már meg is vettem a kabáthoz ) nyilván nekem is kell a lefelé rombolás jó kis tecnikás ösvényeken, ami azért túl van egy cross gép határain. de mint feljebb vázoltam, kb 75-25 % a tervezett használati arány.
amúgy már én is gondoltam a fulli crossra (hm 29-es epic mint donor ? ) de amúgy a centurionnak volt (van ?) a kinálatában, gyakorlatilag egy "megnövesztett" merida lrs.
az állat lehet:D...egy 75 cm-t mozgó trekking bringa....
Déenes,még így is rám vert,hiába könnyebb a bringám:)Amúgy tegnap téged fõleg a ragadós sár szivatott meg.(engem meg a sör és a rossz kondim).Száraz körülmények között szerintem egész más lett volna a helyzet.Szerintem egy rövid utas könnyû fully kéne a pitch mellé.Meg egy országúti,meg egy cross,meg egy XC.
Írta 2010. június 07. - 22:06
Szó -szó, szoptam is a tegnapi túrán a Pitch-csel. De nézzük a jó oldalát: nagyon erõs leszekA Pitch tényleg nem egy túrázós-maratonozós bringa.
Lehet, hogy nekem is egy cross bringa kellene a pitch mellé.
Eddigi túra tapasztalataim:
50 km alatt nincs jelentõsége hogy nehéz a Pitch
50-100 km között elgondolkodtató, elinduljak-e vele
100 km felett nem ajánlott, mert túl nagy lesz a hátrány a többiekkel szemben
Mindezek ellenére töretlenül rajongója vagyok.
Mászás-lejtõzésre lett kitalálva, ott a leghasználhatóbb, nem hosszú dózerutas túrákra kell vele menni.
Úgy érzem örök darab lesz (mint az m-es Stumpi vázam: kutya se viszi el)
Tényleg Arn: nem érdekel?
Írta 2010. június 07. - 22:04
en harom eve vettem egy cross cubeot, amit most baromira visszasirok azt hasznaltam ket es fel evig, amig tavaly ram nem jott ez az ossztelos mizeria: a pitch a harmadik. a 15%ert viszont nem tartanek fenn egy fel misis cangat... nekem kell egy kozlekedos, bolt elott otthagyos, es egy fitness-kirandulos-maratonos normalisabb. ez utobbira a pitch nem az igazi.
A Pitch elõtt milyen össztelósaid voltak? Túrázós-maratonosnak miért nem veszel Epicet v. SJ-t? Nem vágom, erre a célra miért lenne komfortosabb egy 75 cm-t mozgó trekking bringa, még ha 29-es is.
Írta 2010. június 07. - 21:57
biztos jók ezek a cross bringák,de nekem nagyon hiányozna belõle a hátsó rugózás.Néha megyek aszfalton,slick gumis merev farú montival,de az utak minõsége miatt nekem hiányzik a hátsó rugózás is.Nem beszélve a murvás,dózerutakról.Ott már nagyon sírna a derekam a fullyért.Számomra a 100-120-at mozgó,állítható felfüggesztésû bringa a megfelelõ kompromisszum.Ezek még nem dög nehezek,hosszú távon is kényelmesek,megfelelõ gumival akár hosszú aszfaltos túrára is megfelelõek.
A Pitch tényleg nem egy túrázós-maratonozós bringa.Könnyebb gumikkal,elöl hátul lockolható,agyon állítható rugózással azonban sokat lehetne segíteni a rossz tulajdonságain,és így hosszabb távokon is használható.Ezek nélkül azonban én inkább csak élménybringázásra használnám.Lefelé brutál állat lehet,tehát annak ideális,aki kis területen akar vele lefelé sokat akciózni.
(szerintem nem telik bele sok idõ,és kijönnek a fully cross gépekkel,mert ilyen még nincs,de legalábbis boltokban még nem láttam)
nekem az elmúlt 5-6 évben volt vagy 5 fullim, meg a fulli vs merevseggû vitákban mindig teljes vállszéleséggel fullipárti voltam, de igazából most teljesen elvagyok a hátsó rugó nélkül. tervezem egy 100-120-at mozgó fullit, (gombot már meg is vettem a kabáthoz ) nyilván nekem is kell a lefelé rombolás jó kis tecnikás ösvényeken, ami azért túl van egy cross gép határain. de mint feljebb vázoltam, kb 75-25 % a tervezett használati arány.
amúgy már én is gondoltam a fulli crossra (hm 29-es epic mint donor ? ) de amúgy a centurionnak volt (van ?) a kinálatában, gyakorlatilag egy "megnövesztett" merida lrs.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. június 07. - 21:44
A Pitch tényleg nem egy túrázós-maratonozós bringa.Könnyebb gumikkal,elöl hátul lockolható,agyon állítható rugózással azonban sokat lehetne segíteni a rossz tulajdonságain,és így hosszabb távokon is használható.Ezek nélkül azonban én inkább csak élménybringázásra használnám.Lefelé brutál állat lehet,tehát annak ideális,aki kis területen akar vele lefelé sokat akciózni.
(szerintem nem telik bele sok idõ,és kijönnek a fully cross gépekkel,mert ilyen még nincs,de legalábbis boltokban még nem láttam)
Írta 2010. június 07. - 21:40
legyen NekedNa ezt a kérdést én úgy oldottam meg, hogy terepre van egy fully, minden másra meg egy országúti.
Boltba meg vagy gyalog vagy kocsival megyek.-
nekem ez azért nem jön be mert a virsligumis qrva kényelmetlen, figyelni kell a kátyukra, padkákra, egy dózerútra (amik 90%-ára nem fulli de még monti is felesleges) nem tudsz vele betévedni, és azért ha az ember csak örömbringás egy jó hosszú meredek (10%+) emelkedõt 39/25-ben végigizmozni nem biztos hogy orgzmusközeli élmény
a crossal meg majdnem bárhova, komfortos, van áttétel , és a montinál sokkal haladósabb
na hogy on is mielõtt le leszünk szva
Írta 2010. június 07. - 20:37
Boltba meg vagy gyalog vagy kocsival megyek.-
Írta 2010. június 07. - 17:01
Írta 2010. június 07. - 15:39
hogy elkezdtem jarni a merevvazas trekkingel varosban, es visszaulok a pitchre - egyre inkabb ugy erzem, hogy nem az en mufajom. pedig mielott nem volt a masik canga, marhara tetszett, de most be kell latnom, hogy asszem tevedtem. sokkal jobban fekudt a crosstrekking - lehet atnyergelek egy 29esre. az hasonlo, de el tudok vele tekerni erosebb terepen is. mar csak azt kell kitalalni, hogy ezt hogyan adom elo otthon... foleg hogy egy valag penzt ra is koltottem.
a dolog titka hogy kell egy cross bicó (mondjuk egy crosstrail amibe a kilóméterek 85% gyûröd. és kell egy jó fulli amit csak komoly terepen használsz. (az erdészeti dózerút nem terep)
mellesleg, verem a fejem a falba hogy nem vettem már évekkel ezelõtt cross bringát..
Írta 2010. június 07. - 14:48
Írta 2010. június 05. - 22:06
Írta 2010. június 02. - 21:49
Érdekes ez a geo adat. Nekem a 2007-es FSR vízszintes felsõcsöve 586 mm, én 175 magas vagyok és a gyári stucnival rövidnek éreztem így most 110-es stucnival használom.
nekem is volt 19-es konám 120-as stucnival
akkor azt hittem az jó nekem
de ismételve, nem vagyunk egyformák. kinek a pap, kinek a párttitkár. vagy a titkárnõ
Írta 2010. június 02. - 21:40
Írta 2010. június 02. - 15:40
Megnéztem a meridát (96), a 18-as olyan hosszú mint az m-es epic, a 16-os viszont félúton van (ha nincs elírva a geo táblázat) az s-es és m-es epic között. Jó lenne kibróbálni egy 16-ost, persze esélytelen, eldöcögök tovább az epicen.
nálam pl egy 16-os merida (120) tûnik (90% cca) befutónak, márha lesz pénzem montivázra.
vagy 17-es kona .
Írta 2010. június 02. - 15:24
Írta 2010. június 02. - 13:32
Ezt honnan lehet tudni, hogy lehetne kideríteni?
Én például szintén rövid talán 90-es (15fokos) stucnival, sima (nem riser) kormánnyal használom, és jól érzem magam rajta (171cm). (A legelsõ m-es epicem gyárilag ilyen rövid stucnival volt szerelve!)
Lehet, hogy egy s-es még jobb lenne? (Nagyon-nagyon kicsinek tûnik a felelhetõ fotók alapján)
kicsi lenne, nagyon csöpp az S-es
én is úgy jöttem rá hogy hosszúak az eddig vázaim hogy elkezdtem haszálni azt a csótány cratert, mert nem volt más. az viszont rövidebb. és jé nem fájt a derekem bringázás végén/után. meg úgy általában jobb volt. pedig az aztán egy kényelmetlen full merev, vízvezetékcsõbõl taknyolt hulladék.
Írta 2010. június 02. - 13:23
Írta 2010. június 02. - 13:17
vagy sokan nem nekik megfelelõ méretû vázat használnak.
Ezt honnan lehet tudni, hogy lehetne kideríteni?
Én például szintén rövid talán 90-es (15fokos) stucnival, sima (nem riser) kormánnyal használom, és jól érzem magam rajta (171cm). (A legelsõ m-es epicem gyárilag ilyen rövid stucnival volt szerelve!)
Lehet, hogy egy s-es még jobb lenne? (Nagyon-nagyon kicsinek tûnik a felelhetõ fotók alapján)