Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Posted 2010. August 18. - 13:31
véleményt illetve tanácsot kérek,bringát szeretnék venni,nem tudok dönteni,Spec vagy Cannondale?
Persze hasonló paraméterben gondolkodok,össztelós, FSR Xc vagy Rush.bár a Cannondalebõl carbon vázasat néztem ki,tudom,nem mindegy.
Posted 2010. August 18. - 13:28
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 18. - 12:05
Posted 2010. August 18. - 10:56
Specialized 2011 - Tech news - Bike Technika - MTBS.cz
Posted 2010. August 17. - 23:57
Posted 2010. August 17. - 23:27
Posted 2010. August 17. - 15:07
Posted 2010. August 17. - 14:37
nyilvan nem veletlenul nyomatjak... csak arra probaltam celozni, hogy lehet nekem nem valo. de ahhoz venni kellene egyet
Hát kérlek, pedig volt az apróhirdetõben egy 2010-es fekete, Brain-es Stumpi... Egy ideig matekoltam is rajta, hogy el kéne adni az Enduro-t kompletten és akkor kihozni belõle, de már nincs is fenn, meg összejött az Epic is
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2010. August 17. - 14:33
nyilvan nem veletlenul nyomatjak... csak arra probaltam celozni, hogy lehet nekem nem valo. de ahhoz venni kellene egyet
tudok eladót
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 17. - 14:29
Nem hülyeség ez a Brain dolog amúgy. Ha egyszer megtalálod a megfelelõ beállítást, onnantól nem is kell hozzányúlnod, mert mindent megold helyetted.
Posted 2010. August 17. - 14:01
Köszönöm, hú, ez lesz az, az én bicómhoz ez való. A Stumpira viszont ránézek még egyszer, mivel van ott a listában külön M5-ös, és ugyebár az FSR XC M4-es aluból van még, a szóban forgó Stumpi pedig M5-ösbõl, szóval lehet ahhoz másfajta kell majd. Most még átbújom még egyszer a kézikönyvét mindkettõnek, benne kell lennie valami kódszámnak, pontosan melyik típus való bele.
Valeria Victrix, neked is köszi, ez lesz a végsõ megoldás, ha itthonról nem jön össze vagy nagyon drágán. Korábban eszembe sem jutott, hogy ebbõl is érdemes hordani túrára, de most mesélték meg mutatták, mire képes egy kicsi ágdarab...
Szerintem nézd meg vizuálisan, egyszerûbb! De gyanítom ugyan ilyen kell rá mert TripleB-ének is hozattam és neki olyan a kerója, asszem... Ha mégis a régebbi kétcsavaros volna, akkor abból van egy zsír új is talonban, eladó.
Posted 2010. August 17. - 12:54
Nem hülyeség ez a Brain dolog amúgy. Ha egyszer megtalálod a megfelelõ beállítást, onnantól nem is kell hozzányúlnod, mert mindent megold helyetted.
Posted 2010. August 17. - 12:45
alapvetoen propedalt hasznalom, csak hosszabb lejtozesnel nyitom ki teljesen. csorlozesnel pedig lockolok.
Posted 2010. August 17. - 12:36
Posted 2010. August 17. - 12:16
Igen, direkt írtam, hogy Speci Epic keróról van szó, Brain-es Fox taggal Triad tagos bringa van itthon asszonykának, AFR tagos bringa megint csak van itthon a szekrényben, így ezeket most kihagyhatjuk. Tag-tag között is óriási a különbség. Egy Epic pont annyit mozog, amennyit nagyon szükséges, míg egy Stumpi, vagy Enduro meg így kb. mindent, ha a gyári értéket lövöd be a rugózó elemekbe (ez utóbbit pl. nagyobb nyomáson használtam a maratonokhoz a ringatózás kikerülése miatt, így nem volt szükség sok esetben a kompresszió állításokra a tagon és a villán). A kérdés lényege kb. annyi lett volna, hogy más is kisebb nyomáson használja e a Fox tagos Epic-jét? Amiatt érdekel, mert gyári nyomásértéken eléggé szigorú, eléggé kemény, ellenben a SAG az ajánlott értéket mutatja, viszont tartok tõle, hogy ha kevesebb nyomást teszek bele a finomabb mozgás miatt, akkor meg felkoppantom valahol. Dilemma, de valszeg maradok a puding próbájánál, legfeljebb majd viszem az X-Factorba, nagy boci szemekkel, hogy ejomjott
nem a csillapitas miatt tunik kemenynek?
Posted 2010. August 17. - 09:17
Igen, direkt írtam, hogy Speci Epic keróról van szó, Brain-es Fox taggal Triad tagos bringa van itthon asszonykának, AFR tagos bringa megint csak van itthon a szekrényben, így ezeket most kihagyhatjuk. Tag-tag között is óriási a különbség. Egy Epic pont annyit mozog, amennyit nagyon szükséges, míg egy Stumpi, vagy Enduro meg így kb. mindent, ha a gyári értéket lövöd be a rugózó elemekbe (ez utóbbit pl. nagyobb nyomáson használtam a maratonokhoz a ringatózás kikerülése miatt, így nem volt szükség sok esetben a kompresszió állításokra a tagon és a villán). A kérdés lényege kb. annyi lett volna, hogy más is kisebb nyomáson használja e a Fox tagos Epic-jét? Amiatt érdekel, mert gyári nyomásértéken eléggé szigorú, eléggé kemény, ellenben a SAG az ajánlott értéket mutatja, viszont tartok tõle, hogy ha kevesebb nyomást teszek bele a finomabb mozgás miatt, akkor meg felkoppantom valahol. Dilemma, de valszeg maradok a puding próbájánál, legfeljebb majd viszem az X-Factorba, nagy boci szemekkel, hogy ejomjott
nekem a stumpiba (07-es saját tag nem róka) manual szerint a súlyomhoz valami 210 psi kellett volna ha jól emléxem (de lehet még több) ehez képest 150 ön kezdett mozogni,-érdekes módon sag sablon még úgyis ráment- de még az is messze volt a hintalótól (dawg - dhx air kombó pl)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. August 17. - 09:07
Posted 2010. August 17. - 08:51
Posted 2010. August 17. - 00:16
epiked van újabban ?
még az a 2 sem ugyanaz, a régebbi fox tagosok meg szintén nem
Ja nem, bocsánat. Megzavart, hogy arn hozzászólására válaszoltál, mert neki is Stumpyja van.
Posted 2010. August 16. - 23:41
Ha ezt a típust keresed:Evans Cycles | Specialized Hanger Mountain Frames 2006 onwards | Online Bike Shop akkor az Avexnél szerintem van, hozattam be velük a kereskedõmön keresztül, szerintem spájzoltak többet, 2200 Ft volt a kisker ára.
Köszönöm, hú, ez lesz az, az én bicómhoz ez való. A Stumpira viszont ránézek még egyszer, mivel van ott a listában külön M5-ös, és ugyebár az FSR XC M4-es aluból van még, a szóban forgó Stumpi pedig M5-ösbõl, szóval lehet ahhoz másfajta kell majd. Most még átbújom még egyszer a kézikönyvét mindkettõnek, benne kell lennie valami kódszámnak, pontosan melyik típus való bele.
Valeria Victrix, neked is köszi, ez lesz a végsõ megoldás, ha itthonról nem jön össze vagy nagyon drágán. Korábban eszembe sem jutott, hogy ebbõl is érdemes hordani túrára, de most mesélték meg mutatták, mire képes egy kicsi ágdarab...