Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Rodint

Rodint

vendég

• fórumtag
  • 35 posts
Sziasztok,
véleményt illetve tanácsot kérek,bringát szeretnék venni,nem tudok dönteni,Spec vagy Cannondale?
Persze hasonló paraméterben gondolkodok,össztelós, FSR Xc vagy Rush.bár a Cannondalebõl carbon vázasat néztem ki,tudom,nem mindegy.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Ahogy a reklámban is mondták, megfontolás tárgyát képezné egymás anyukájának az eladása egy ilyenért :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az uj festesek bejovosek :)

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,328 posts
Még Specialized 2011 képek (oldal alján kategóriákra bontva az albumok (Epic, Demo stb)

Specialized 2011 - Tech news - Bike Technika - MTBS.cz

Feltöltött kép

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
ezért kár volt braint venned:)

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
Én meguntam a babrálást a Brainnel. Aszfalton full firm, terepen meg full soft azt' heló. Ülve így se, úgy se pogózik, kiállva meg hadd rugózzon.
stumpjumpa

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

tudok eladót :)

persze, veszek egy harmadikat is :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

nyilvan nem veletlenul nyomatjak... csak arra probaltam celozni, hogy lehet nekem nem valo. de ahhoz venni kellene egyet :)

Hát kérlek, pedig volt az apróhirdetõben egy 2010-es fekete, Brain-es Stumpi... :) Egy ideig matekoltam is rajta, hogy el kéne adni az Enduro-t kompletten és akkor kihozni belõle, de már nincs is fenn, meg összejött az Epic is :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nyilvan nem veletlenul nyomatjak... csak arra probaltam celozni, hogy lehet nekem nem valo. de ahhoz venni kellene egyet :)

tudok eladót :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Nem hülyeség ez a Brain dolog amúgy. Ha egyszer megtalálod a megfelelõ beállítást, onnantól nem is kell hozzányúlnod, mert mindent megold helyetted.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Köszönöm, hú, ez lesz az, az én bicómhoz ez való. A Stumpira viszont ránézek még egyszer, mivel van ott a listában külön M5-ös, és ugyebár az FSR XC M4-es aluból van még, a szóban forgó Stumpi pedig M5-ösbõl, szóval lehet ahhoz másfajta kell majd. Most még átbújom még egyszer a kézikönyvét mindkettõnek, benne kell lennie valami kódszámnak, pontosan melyik típus való bele.

Valeria Victrix, neked is köszi, ez lesz a végsõ megoldás, ha itthonról nem jön össze vagy nagyon drágán. Korábban eszembe sem jutott, hogy ebbõl is érdemes hordani túrára, de most mesélték meg mutatták, mire képes egy kicsi ágdarab...

Szerintem nézd meg vizuálisan, egyszerûbb!:) De gyanítom ugyan ilyen kell rá mert TripleB-ének is hozattam és neki olyan a kerója, asszem... Ha mégis a régebbi kétcsavaros volna, akkor abból van egy zsír új is talonban, eladó.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Én szerintem be lehet ezt lõni, csak szöszölõs. Röfi S-Works Epicjével mentem egy kicsit még régebben, az full hibátlan volt. Az enyémen most pár próbakör után eltaláltam a Brain mértékét, ami nekem teljesen megfelelõ, egyedül a luft-tal kell még játszani kicsit.

Nem hülyeség ez a Brain dolog amúgy. Ha egyszer megtalálod a megfelelõ beállítást, onnantól nem is kell hozzányúlnod, mert mindent megold helyetted.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem hasonlo okokbol nem javasoltak a braint. dave meg szimplan annyit mondott rovid ismerettseg utan, hogy "ne vegyel olyat, mert tul sokat allitgatod a cangat" :) van benne vmi, lehet egy ido mulva becsavarodtam volna.

alapvetoen propedalt hasznalom, csak hosszabb lejtozesnel nyitom ki teljesen. csorlozesnel pedig lockolok.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Ezen ugye Brain (Blájen...mianevedzsidó?:)) van. Ha nyit, akkor mozog, mintha csillapítás nélkül menne, amikor meg zárva van, akkor full merev. Igazából lehet az én készülékemben van a hiba, mert átülök a 15-öt mozgó géprõl egy 10-et mozgóra, akkor hasonló "luxust" várok el, holott azért, hát na :D Még a levegõvel játszadozok kicsit, ahogy Röfi is tanácsolta, mert nem lesz itt gond, csak más, mint az elõzõ hintaló :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Igen, direkt írtam, hogy Speci Epic keróról van szó, Brain-es Fox taggal :) Triad tagos bringa van itthon asszonykának, AFR tagos bringa megint csak van itthon a szekrényben, így ezeket most kihagyhatjuk. Tag-tag között is óriási a különbség. Egy Epic pont annyit mozog, amennyit nagyon szükséges, míg egy Stumpi, vagy Enduro meg így kb. mindent, ha a gyári értéket lövöd be a rugózó elemekbe (ez utóbbit pl. nagyobb nyomáson használtam a maratonokhoz a ringatózás kikerülése miatt, így nem volt szükség sok esetben a kompresszió állításokra a tagon és a villán). A kérdés lényege kb. annyi lett volna, hogy más is kisebb nyomáson használja e a Fox tagos Epic-jét? Amiatt érdekel, mert gyári nyomásértéken eléggé szigorú, eléggé kemény, ellenben a SAG az ajánlott értéket mutatja, viszont tartok tõle, hogy ha kevesebb nyomást teszek bele a finomabb mozgás miatt, akkor meg felkoppantom valahol. Dilemma, de valszeg maradok a puding próbájánál, legfeljebb majd viszem az X-Factorba, nagy boci szemekkel, hogy ejomjott :)

nem a csillapitas miatt tunik kemenynek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Igen, direkt írtam, hogy Speci Epic keróról van szó, Brain-es Fox taggal :) Triad tagos bringa van itthon asszonykának, AFR tagos bringa megint csak van itthon a szekrényben, így ezeket most kihagyhatjuk. Tag-tag között is óriási a különbség. Egy Epic pont annyit mozog, amennyit nagyon szükséges, míg egy Stumpi, vagy Enduro meg így kb. mindent, ha a gyári értéket lövöd be a rugózó elemekbe (ez utóbbit pl. nagyobb nyomáson használtam a maratonokhoz a ringatózás kikerülése miatt, így nem volt szükség sok esetben a kompresszió állításokra a tagon és a villán). A kérdés lényege kb. annyi lett volna, hogy más is kisebb nyomáson használja e a Fox tagos Epic-jét? Amiatt érdekel, mert gyári nyomásértéken eléggé szigorú, eléggé kemény, ellenben a SAG az ajánlott értéket mutatja, viszont tartok tõle, hogy ha kevesebb nyomást teszek bele a finomabb mozgás miatt, akkor meg felkoppantom valahol. Dilemma, de valszeg maradok a puding próbájánál, legfeljebb majd viszem az X-Factorba, nagy boci szemekkel, hogy ejomjott :)

nekem a stumpiba (07-es saját tag nem róka) manual szerint a súlyomhoz valami 210 psi kellett volna ha jól emléxem (de lehet még több) ehez képest 150 ön kezdett mozogni,-érdekes módon sag sablon még úgyis ráment- de még az is messze volt a hintalótól :) (dawg - dhx air kombó pl)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Nekem kék fenti tekerõs Fox tagom volt. (Bár ezt tudod te is) Én úgy lõttem be, hogy kinyitottam a Braint (-) és ha úgy ráülsz szép lassan beül a SAG-ig. Így is be lehet lõni. Az Epic, ha nyitva van a Brain, akkor már nem fapad, hanem baromi aktívan dolgozik a teljes úttartományben, de ehez jól kell belõni a légnyomást. ;)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts

epiked van újabban ? :)

még az a 2 sem ugyanaz, a régebbi fox tagosok meg szintén nem

Ja nem, bocsánat. Megzavart, hogy arn hozzászólására válaszoltál, mert neki is Stumpyja van.
stumpjumpa

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Ha ezt a típust keresed:Evans Cycles | Specialized Hanger Mountain Frames 2006 onwards | Online Bike Shop akkor az Avexnél szerintem van, hozattam be velük a kereskedõmön keresztül, szerintem spájzoltak többet, 2200 Ft volt a kisker ára.

Köszönöm, hú, ez lesz az, az én bicómhoz ez való. A Stumpira viszont ránézek még egyszer, mivel van ott a listában külön M5-ös, és ugyebár az FSR XC M4-es aluból van még, a szóban forgó Stumpi pedig M5-ösbõl, szóval lehet ahhoz másfajta kell majd. Most még átbújom még egyszer a kézikönyvét mindkettõnek, benne kell lennie valami kódszámnak, pontosan melyik típus való bele.

Valeria Victrix, neked is köszi, ez lesz a végsõ megoldás, ha itthonról nem jön össze vagy nagyon drágán. Korábban eszembe sem jutott, hogy ebbõl is érdemes hordani túrára, de most mesélték meg mutatták, mire képes egy kicsi ágdarab...
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)