Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Rendben;)

Értelek, csak az általam megszokotthoz képest karcsú, de bizonyára tudja azt amire méretezve van....

persze jobban belegondolva mire nekem kész lesz addigra Neked már rég nem ez a bringád lesz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

na majd kész lesz a montim, cserélünk egy körre :)

amúgy úgy gondoltam hogy nem biztos hogy az a része gyenge ....20-as vs gysz összevetésben

Rendben;)

Értelek, csak az általam megszokotthoz képest karcsú, de bizonyára tudja azt amire méretezve van....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Szerintem arn, de még én is... a lehetõségek mást adnak ;) (neki meg ugye gyárilag volt ez benne...)

na majd kész lesz a montim, cserélünk egy körre :)

amúgy úgy gondoltam hogy nem biztos hogy az a része gyenge ....20-as vs gysz összevetésben
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

akkor elõbb kipróbálnék legalább egy qr15-öst ...:)

Szerintem arn, de még én is... a lehetõségek mást adnak ;) (neki meg ugye gyárilag volt ez benne...)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

arn fox villája igen, gyorszáras!(és váll kialakítása is elég karcsú), de a súlya sem egy rugós pike :D

akkor elõbb kipróbálnék legalább egy qr15-öst ...:)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
arn fox villája igen, gyorszáras!(és váll kialakítása is elég karcsú), de a súlya sem egy rugós pike :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
de a fox nem qr15 ugye, hanme sima gysz ?

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Pattogás? Ha az, amire gondolok, az speci betegség:) Nálunk eddig mindegyik csinálta. Megoldás: nyeregcsõbilincs leszed, csavarjait megtakarít, visszarak, örül:) Aztán ismételni bizonyos idõközönként, mert hajlamos a bugira.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
igen, villavallra gondoltam :) mar parszor irtam. ez a dt fele atuto meg elmegy, de a fox sokkal jobban nyeklik, mint a pike. tul filigran mar a 140mmhez. menet kozben szerencsere nem nagyon erzem.

ugy tunik elmult a pattogas a vaznal... ket dolgot csinaltam kozvetlenul elotte: a stucnit allitottam, ill kabelkotegelokre csereltem az also csavaros kabelrogzitoket (csak a legfelso maradt). nemtom, hogy valamelyiknek van e hozza koze, de orulok :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
viszont vmit nem értek
van pl a rockhopper comp geo táblája

na most a 15,5-es és a 17,5-es között egy 13-as
ami nyeregcsõhosszban mm-ben ok, viszont felsõcsõhosszban meg hosszabb mint a 15,5-es
akkr az hogy van ?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Megnéztem, és tényleg csak a szín stimmel, evo-ról szó sincs, mint írtad nincs értelme.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
[quote name='apr']A demo-nak van elvileg evo verziója (fekete-sárga), legalábbis a magazinokban látható a képe.

Fekete- sárga szín van képeken. De mutass már egy Demo EVO-t. Ha figyelembe veszed az EVO koncepciót (az alap modell szteroidozott változata, nagyobb teló, zúzósabb felszerelés, láncterelõ,stb), akkor egy Demo esetében mi az EVO?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

az meg hogy mért az epicnél kezdik az nekem sem világos

Hát ezaz. Miért nem enduro->stumpi->(van értelme?)->epic

Esetleg el tudom képzelni, hogy full karbon hátsó háromszögnél elõnyös lehet.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
A 29-es Epic frameset-bõl a black/grey/yellow változat tetszik! Kár, hogy 29-es...a 26-os vázszett színei nem tetszenek.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Az E150 vellámat tudom felhozni példának. 1,1/8-os nyak, dupla váll, 25-ös tengely. Nem mondhatnám a nyak körüli részt "lágynak" :) Ami azért érthetõ is, hiszen bemegy egy nagyobb átmérõjû csõbe (fejcsõ), amit alul-felül megtámaszt 1-1 csapágy. Stressznek jobban kitett rész ezáltal inkább a homlokcsõ, de fõleg szerintem inkább a persely körüli rész a becsúszónál, ami meg már megint más kategória :) Itózs véleményét tudom osztani, túlzottan fel van ez kapva. Kb. annyira, mint az IS-PM körüli hajcihõ. Az E150-en (meg a Fox 40-en a mai napig) IS van és 203-as tárcsával használva mondjam azt, hogy mennyire képest tekergetni a villát?:)

A hátsó átütõ tengelynek meg egy 10-et mozgó vázban annyi értelme van, hogy el kell adni, mint újítást :) Fingfaragás... Nem mintha a neve nem adná el a márkát, azon belül a modellcsaládot ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A demo-nak van elvileg evo verziója (fekete-sárga), legalábbis a magazinokban látható a képe.

Az epicnél mi értelme hátul az új átütõ tengelynek? (Elöl egyik változatban sincs qr15, az összes 29-es modellen van hátul átütõ, a 26-on viszont csak az s-worksnél)

az hogy masszívabb legyen, nincs ezzel semmi gond

az meg hogy mért az epicnél kezdik az nekem sem világos

de ha minden évben csak egy egy modellcsaládnál vezetik be akkor 5 évig van új ficsõr minden évre.....:)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A demo-nak van elvileg evo verziója (fekete-sárga), legalábbis a magazinokban látható a képe.

Az epicnél mi értelme hátul az új átütõ tengelynek? (Elöl egyik változatban sincs qr15, az összes 29-es modellen van hátul átütõ, a 26-on viszont csak az s-worksnél)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
nem tom
nekem a coiler - pike kombónál és azóta sem érzem a villamyak rugalmasságát

az átütõ tengely hiányát viszont határozottan

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc

az erosebb villanyakat jobban hianyolom, mint a rendesebb atutos villat (a mostani nekem faramuci).

erõsebb villanyak? A gyorsasági motorokon amik ugye 200+ kg azokon máig 1"-os alu villanyak van....

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts

Csodaszép az Epic EVO! Sajnos a Stumpi EVO nem úgy néz ki, mint ahogy egyszer már linkelte ide valaki, meg persze szubjektív, de nekem ezek a színek nem tetszenek (mmint a Stumpiból:))... Demo-ból viszont nem látom a sárga-fekete EVO-t...

Szerintem a Demo-nak nincs EVO verziója. Azt már hova tovább vadítani:-) De tény, hogy nincs fent a színskálában. Biztos úgy döntöttek mégsem vennék annyian azt a színt.
Arn inkább a 1,5-ös alsó részre gondol erõsebb nyaknál. Bár a Stumpy-n az van, a Camberen nincs. Biztos merevebb, de nem hiszem, hogy azt emberi halandó megérezné, fõleg nem egy Epicen. Szerintem ez inkább cirkusz a 160mm alatti kategóriában. Az átütõ tengelyt viszont 13 cm felett már hasznosnak minõsíteném.