amit beidéztél, ott rosszul gondoltam végig, ezért is töröltem...
igen, amúgy a 10-es lánc vékonyabb, mint a 9-es.
aki megteheti, az leszarja, hogy kevesebbet bír...
én valószínûleg majd veszek 36-os fogaskereket hátra és lesz 12-36-os 9 sebességes fogsorom elöl 1 tányérral
en elvoltam a 3x7 fokozattal is, a rossebbnek kell mindig kavarni ezzel. de mivel csak hobbytekerek, sose szokott gondom lenni 9es lanccal sem, nem valtok terheles alatt.
inkabb azt az alfine + szij kombot probalnam ki egyszer (ugy latom tobb gyartonak is az eszebe jutott mar).
Éppen erre voltam kíváncsi.
Ennek kevesen számolnak utána. A középsõ lánckerék egy 9es sornál a legkisebb 3.-4. közötti virtuális lánckerékkel van szemben. A kistányér van szinte a legoptimálisabb helyen (kijjebb kéne 2,5mm-t hozni és akkor lenne középen), arról lehetne mindent váltani.
Arra akarok célozni, hogy ez a két szélsõ dolog nem állja meg a helyét, akkor inkább már a felsõ kettõt nem kéne erõltetni középrõl. De elárulhatom, hogy használd bátran középrõl a teljes sort, nem lesz vele gond. Jobban koptatja oldalirányban a lánckerekeket, mint amennyivel a láncot koptatja hosszirányban (fontosabb hogy mindig legyen kenése a láncnak).
biztos itt is varialtak a lancvonalon. sajna nem tudom vegig hasznalni a kozepso tanyeron a lancatdobo miatt. annak is orultem, hogy hasznalhatora sikerult beallitani azt is csak a shimano lanccal. srammal sehogy sem jott ossze.