Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
korabban dragabbak voltak, mint az eus euros arak... egy pitch szintjen is asszem olyan 50k, az angol oldalakhoz kepest meg vmi 100k volt a difi. szvsz 750k+ hasonlo arban inkabb a giant - jobban felszerelt, es a vaz is szimpibb.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Foglalkoznak egyáltalán 2011-es Specialized bicajok forgalmazásával kiskerek valahol Mo.-on? :-> Bringaexpón kint voltak (a forgalmazó), az még OK, de ahol eddig üzletben kérdeztem, hát... Csak arra lennék kíváncsi, mennyibe kerül egy Stumpjumper FSR Comp 29er.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Lehet, hogy csak elkerülte a figyelmemet; szóval, van valahol olyan lista a neten kerékpáros üzletekrõl, hogy ha 2011-es Specialized árlistát szeretnék látni, hol kaphatok árakat?
(Voltam kinn a Bringaexpón, csak teljesen megfeledkeztem arról, hogy megkérdezzem a Specialized standján.)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

Ekkor csak beülésig mehet a tag, ha esetleg ráül (és csak ráül) szép lassan átereszt a szelep és beül a SAG-ig. Ha pedig hirtelen lenyomja testsúllyal az ülést akkor max. 2-3mm-t szabad beülnie. ;)

Így pontos.

Ez a nyereglenyomós tesztet még specisuspensiontech (uk service centerben dolgozik) ajánlotta az mtbr-en, most hogy írod nekem is már rémlik a 2-3mm. Két-három éve volt aktív a fórumon amikor tele volt a fórum döglött afr-es posztokkal, valamit lépniük kellett.

Igazából (szerintem) egy jó próba van: helyesen beállított beülés után a brain beállítható úgy, hogy emelkedõn (jó meredek aszfalt) felfele kiálláskor nem pogózik be tag.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

Ha ez megvan akkor a nyerget kézzel erõsen lenyomva csak a beülésig mehet a tag, ha tovább tudod nyomni, akkor a tag hibás, nem mûködik a brain.

Ekkor csak beülésig mehet a tag, ha esetleg ráül (és csak ráül) szép lassan átereszt a szelep és beül a SAG-ig. Ha pedig hirtelen lenyomja testsúllyal az ülést akkor max. 2-3mm-t szabad beülnie. ;)

Így pontos.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Mi a baj a szarvval, nekem eddig minden bicajomon volt, nekem hiányozna.

Kösz szépen a leírást!

A szarvval baj nincs, csak éppen nem a legszebb kinézetre egy magasabb emelésû riser kormányon, fõleg ha a kormány jó széles fajta. De én is szeretem a szarvakat a biciklin, mászáskor kényelmesebb azt fogni.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás
Braint teljesen softra (ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag kikapcsolod a brain funkciót) kell tekerned (kis kék tekerõ a tartály tetején).
A csillapítást is teljesen ki kell kapcsolni, nagy piros tekerõ.
Ezután állítsd be az elõírt beülést.
Most vissza tekerheted a braint, illetve adhatsz csillapítást.

Ha ez megvan akkor a nyerget kézzel erõsen lenyomva csak a beülésig mehet a tag, ha tovább tudod nyomni, akkor a tag hibás, nem mûködik a brain.

Mi a baj a szarvval, nekem eddig minden bicajomon volt, nekem hiányozna.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Nagyjából így: YouTube - 2008 Specialized BRAIN Technology

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szerintem ha már megvette azt a jó kis ergon markolatot és szarvat akkor annak oka volt , maradjon csak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Eléggé kiemeli, tíz centit mozgó R7, jó kell legyen ebbe az összeállításba, itt egy jobb viszonyítási alapot nyújtó kép. A riseres kormány se illik a vázhoz, nem csak a szarv, sajnos túl nagy emelésû. De sajnálnék bespájzolni egy Easton szénszálas kormányt.

Emlegettétek a típushibát. Hogyan lehet ellenõrizni, hogy rendesen mûködik-e a Brain egység vagy a hátsó rugóstag?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Jó lesz az. Szarvat én is eltüntetném. A villa jól kiemeli az elejét, vagy csak a kép torzít?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Ma már készközeli stádiumba került a bringa: hivatkozás.

Már csak a fékkábelt kell gyorskötegelõvel rögzíteni (utóbbi még beszerzésre vár), plusz lesz hátra terepgumi, elõre rövidebb stucni, illetve lehetséges, hogy a markolatok lecserélõdnek szarv nélküli változatra, sõt, tán kormánycsere is be fog következni. De szerencsére a váltó jó, és a hajtómû is maradhat egyelõre. Ja, ezzel a bûn nehéz hátsó külsõvel és nehéz meg csúnya stucnival 12,12 kg a gép.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Átdobó téma:
Azért írják is, hogy magadnak ne nagyon buheráld, ha nem értesz hozzá. Nem tudom hogyan alakították az asszimetrikus csõre. (bilincses verzió)
A szegecses meg a Sauseré (túl sok nem készülhetett ebbõl a verzióból). Neki meg cserélik a bõ félmillás vázat ha baj van. A másik, hogy ha megfigyeled azért cserélnek, mert két tányéros hajtómûvek vannak fent, ahhoz tipikusan országúti átdobót használnak a "profik".
Nekem 3 dmd-s keróval volt/van dolgom, semmi problémám nem volt az átdobóval- Slx, Xt- k voltak. Sártûrés nem rosszabb, mint a normálnak, de a Röfi által említett elõnyök viszont érezhetõek.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

arp: Te is megmutatnád azt a képet ahol bilincses váltót tettek a nem is egyenes és kör keresztmetszetû nyeregvázcsõre a DMD helyett? (Carbon Epic)

Megtaláltam, házi barkács (mtbr), a durva, hogy a karbon vázra rakta fel. (Hasonló konfig volt a konzolos is, az talán még monti magazinokban is látható volt amikor a 2009-es prototípusokat mutogatták pár éve.). A konzolosnak a karbon vázon lenne értelme: pontos váltóbeállítás, mint a DMD-nél, nagy sártûrés, és talán még vázat is lehetne drágábban adni :)

2009 Epic Reviews - Page 4 - Mountain Bike Forums

bobi.k postja, lehet hogy reg kell a képek megnézéséhez.

EDIT: most látom 3 posttal lejjebb a konzolos verziót.

Nekem alu vázam van, az a karbonnál is kacifántosabb: a nyeregvázcsõ ezen a részen megtörik szinte négyszögletesbe megy át majd csatlakozik a középrész bal oldalához aszimmetrikusan. Az alun lehet, hogy nem lehet megcsinálni.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Áh, szép ez a váz továbbra is :) Jó kis gép lesz ez, sok kilómétert vele :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Lemerültek az akksik, így csak a tegnapelõtti állapotról tudok képet mutatni:

Feltöltött kép

Kedd délutánra már szebb lesz.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Most teszem fel a bovdeneket házakkal és a váltókarokat. Jó kép sajnos nem lesz, mivel be kell szerezzek majd egy normális hátsó gumit a jelenlegi görgõs félslick helyett.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Képet majd tolhanál róla, ha összeállt.

arp: Te is megmutatnád azt a képet ahol bilincses váltót tettek a nem is egyenes és kör keresztmetszetû nyeregvázcsõre a DMD helyett? (Carbon Epic)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

Vargánya szemrevételezte az expón szétszedés nélkül, azt mondta, hogy jó. A tulaj szerint is jó. Aztán hogy ezek a vélemények mire biztosítékok? Nem tudom, reménykedek csak.

Off

Te járkáltál ezek szerint egy vázzal a kezében az expo alatt?
Edit: látom más is észrevette. :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Vargánya szemrevételezte az expón szétszedés nélkül, azt mondta, hogy jó. A tulaj szerint is jó. Aztán hogy ezek a vélemények mire biztosítékok? Nem tudom, reménykedek csak.

Azért nagy gond nincs, ha esetleg nem mûködne a tag. Szervizben simán orvosolják a problémádat :) Felesleges a paráztatni a másikat.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"