Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Nekem tavaly júniusban javították az Epic Brain Fox tagot az X Factorban. Telefon, hogy mehet e, jöhet, mondták. Postáztam, kb egy hét múlva a kezeme nyomta a futár a javított tagot. Én meg voltam velük elégedve. Gyorsak voltak, és annyi lett a végösszeg, amennyit elõre megmondtak.
Tulajdonképp nem is kellett elhalasztanom miatta biciklizést.
Csak a tag perselyt nem tudták kicserélni, mert nem volt nekik, így az azóta is (egyre jobban) kotyog.
Nem tudom hol lehetne beszerezni.
A biciklimen ez az egy alkatrész, a Brain, amihez nem nyúlok hozzá.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

és télleg, amúgy azonos típusú meg hangolású tag volt a 2 ?

xfusion o2 volt mindegyik, csak a masikon volt "propedal". a becsuszo resznel volt vmi 2-3mm elteres.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a pitchben egy teljesen szabvanyos meretu tag van :) csak azt akartam mondani, hogy nem csak a szemtavolsag szamit.

és télleg, amúgy azonos típusú meg hangolású tag volt a 2 ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Hanem a hangolás, illetve a felhasználási terület és a vázkialakítás is. Mondjuk a háromnak van egy kevés köze egymáshoz...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

A Pitch tagot ne hasonlítsuk szerintem az Epic taghoz. Teljesen más kialakítás.

a pitchben egy teljesen szabvanyos meretu tag van :) csak azt akartam mondani, hogy nem csak a szemtavolsag szamit.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
A Pitch tagot ne hasonlítsuk szerintem az Epic taghoz. Teljesen más kialakítás.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
en pitchbe raktam ugyanolyan szemtavu, de kevesebbet mozgo tagot - nem volt nagy differencia, alig par mm, de sajnos nem mukodott utana olyan szepen a hatulja, pedig maga a tag finomabban mozgott. szvsz az a legjobb, ha olyan kerul bele, ami minden parametereben ua, mint a gyari.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Norbi: Sajnálom, de már nincs meg a régi tagomról az a kép amin szét volt bontva. Azon látszana, hogy az Epic Fox tagok speciálisan vannak kialakítva. Nem egy szem (persely) van rajtuk, hanem egy nagy tengelyirányú furat amibe beletekeredik a toldalék ami felér a felsõ forgáspontig. Nem tudom, hogy tudnák neked azt úgy megoldani...
Megtaláltam mégis: http://www.kepmegosz...b5-imgp5698.jpg

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

stumpival, -mint enyém- én mentem szabvány 7.875*2-es taggal.-bár sajna csak aszfalton- ott nem igazán éreztem gejó külünbséget. de a foxot- mint fentebb-, át tudták szabni. meg a 7,5*2-eseket is fsr xc méretre. epika nyilván nehezebb tma.

Ma az jutott eszembe, hogy mi lenne, ha gyártatnék esztergályossal egy összekötõ elemet szabványos taghoz, ami a nyeregvázcsõre hegesztett forgásponttól menne a tag felsõ részéig. Az alsó rögzítési pont elég szabványosnak tûnik. Már csak egy profi esztergályos kellene meg egy másik profi, aki megfelelõen megtervezi az összekötõelemet, hogy azt kivitelezni lehessen.

Kicsit elvetemült ötlet, és akkor még az összekötõ elem valószínûsíthetõen párszáz grammos tömegérõl még szót se ejtettem. Inkább iszok egy cseh sört s reménykedek a cseh Speci fõhadiszállás megértésében és segítõkészségében. :)

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Jaja, a factorban szabdalták a tagokat méretre. Nekem szerencsére az Enduro SL-be 200x57-es, full szabványos tag megy bele :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Meg a szemtávok sem stimmelnek a gyári tagokkal, illetve ha beleraksz egy szabvány szemtávú tagot, akkor a geometriát dobja el.

stumpival, -mint enyém- én mentem szabvány 7.875*2-es taggal.-bár sajna csak aszfalton- ott nem igazán éreztem gejó külünbséget. de a foxot- mint fentebb-, át tudták szabni. meg a 7,5*2-eseket is fsr xc méretre. epika nyilván nehezebb tma.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Elnézést de nem tisztáztam hogy az egy stumpjumper, szóval abban kicsit egyszerûbb a helyzet, bár van azért azzal is szívás. A perselyek miatt.

Meg a szemtávok sem stimmelnek a gyári tagokkal, illetve ha beleraksz egy szabvány szemtávú tagot, akkor a geometriát dobja el.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

jezso

jezso

törzsvendég

• fórumtag
  • 512 posts
Elnézést de nem tisztáztam hogy az egy stumpjumper, szóval abban kicsit egyszerûbb a helyzet, bár van azért azzal is szívás. A perselyek miatt.

Kösz az infót, egyelõre még várok a cseh Speci válaszára és ajánlatára, bár ennél olcsóbb biztos nem lesz se a javítás se az új tag. Az egyetlen gond az angliai Brain taggal, hogy az eladó nem vállal külföldi szállítást, meg még kell pár hét, hogy újabb vagyont tudjak kiadni a vázra. Meg ebay esetén a garancia hiánya miatt kicsit bennem van a paranoia, hogy megint átvernek... Ha nem új tag lesz, akkor én is valami Foxra váltanék, minden fronton megbízhatóbbnak mondják.

jezso: A haverodnak nem így helyezkedik el a tag a bringájában, igaz?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

egy ilyen tag helyere mit raktok?

Régi Braines Foxot vagy új Braines Specit. Más nem jó ide.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
egy ilyen tag helyere mit raktok?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Norbi: Nekem az elõzõ vázamban olyan tag volt, mint az Itózs által belinkelt második. Soha-semmi gond nem volt vele. ;)

Kösz az infót, egyelõre még várok a cseh Speci válaszára és ajánlatára, bár ennél olcsóbb biztos nem lesz se a javítás se az új tag. Az egyetlen gond az angliai Brain taggal, hogy az eladó nem vállal külföldi szállítást, meg még kell pár hét, hogy újabb vagyont tudjak kiadni a vázra. Meg ebay esetén a garancia hiánya miatt kicsit bennem van a paranoia, hogy megint átvernek... Ha nem új tag lesz, akkor én is valami Foxra váltanék, minden fronton megbízhatóbbnak mondják.

jezso: A haverodnak nem így helyezkedik el a tag a bringájában, igaz?

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Norbi: Nekem az elõzõ vázamban olyan tag volt, mint az Itózs által belinkelt második. Soha-semmi gond nem volt vele. ;)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Jól jártam akkor az fsr xc-ben (hogy on is legyen) lévõ rp23 tag szervizelésével. Csütörtökön vitték, következõ héten hozták.
Idén még nem bicikliztem, hiába van kész a bicikli szezonra elõkészítése... majd, jövõ hónapban, ha nem lesz ennyi munka.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
Hat ez sajna most nem vigasztal.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

van aki kulon adja el? mit raknak a helyere?

factor azert jol nyomja... amikor eloszor beszeltem veluk ket hete szerdan, azt mondtak, hogy pentek megkapjak, vasarnap megcsinaljak, aztan szerdan jon is vissza. penteken nem vettek at, csak szerdan. akkor azt mondtak, hogy majd csut megcsinaljak. sajnos a csut az jovohet kedd lett. kedden azt mondtak, hogy majd csut, ma felhivtam oket, megint ott vagyunk, hogy vasarnap, es akkor hetfon lehet elhozni. ha lenne valasztasi lehetosegem, meg egyszer sose semmit se vinnek hozzajuk, hitegeto banda. a bringa idoszak 10%a huss...

nem volt mindig így
olvass bele kicsit a kona topik, és rakd össze