Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Írtam neked privit.

UNKNOWN

UNKNOWN

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Szenvedtek itt a csõtengelyen :)))
Én most szeretnék egy 2007 es demo 8 at ,mivel a 9est nem gyártanak és már nem tudom megszerezni itthon és rakok bele hátra egy csõtengelyes agyat amibe könnyûkioldós átalakíto integrálható bele ,vagy csak egyszerûen egy lefargott tengelyt, amit két anyával rája szakítok azt had menjen mivel a 2007 es demo 8 sem ehte csõtengelyre kialakított váz.De szerintem csak azért csinálták mert rájöttek hogy sokkal praktikusabb a versenyen is pillanat alatt kikapni a kereket ha cserélgetni kell ,és olyan csõtengelyes agyak lesznek, amik már ehhez a papucsos okossághoz leszenk optimlizálva ,mint hogy a váz is csak max 21 centit mozog a max demóknál is, mert úgylátszik statisztikák azt mutatják elég az, úgyis a legfullosabb teló FOX 40 es is csak 20 cm teres ,akkor meg legalább legyenek közel egymáshoz,egyébként meg úgy láttam mintha a kona is áttért volna a papucsra a nagybicikliken is hátul és nem ehte csõtengelyesek a vázak ,de lehet csak elnéztem és õk is megáltak 8" rugóútnál.Nem divat már a kimondhatattlan rugóút és a bonyolult szétszedhetési szerkezet. ÉN például anyáztam hogy nem kapok már demo9 et ,mert ugye az csõtengelyes agyra volt és még átdobót is rakhattam volna rá de kezdem látni a specializedesek egyszerûségre való törekvését és látom az új vázak miért így alakítottuk ki mivoltát.Pédául a 2007 es vázzal már nem lehet leverni a túlfolyó tartály szelepét vélettlen se és szerintem stabilabb a középrész megoldása is mert nem egy csõhalmaz mint a régi demo8 vagy 9, olyan helyeken lettek az erõpontok, ahol kisebb a repedés veszélye.Szerintem az új speckók nagyon jók lettek, csak kiváncsi leszek hova tudják majd feljleszteni még. Én azért döntöttem a speckó mellett mert, nekem szimpi az fsr kialakítása is és nem olyan mint a konák és hasonszõrû vázak fék rásegítõi, hogy a vázon éktelenkedik egy pálca hátra a fékmunkahengerhez.A specialized amellett hogy jó konstrukciókat gyárt még szép is és ezt meg kell fizetni az igaz ,hogy kicsit nekünk ez drága, de ha beszoptuk akkor beszoptuk az ember mégis ha elég megszállott mint én is nem sajnálja megfizetni azt ami az élete.Engem sokat szídnak a haverjaim ,hogy minek veszek magyarora ilyen gépet és hogy sokkal olcsóbbra is kijön egy jó váz ,de nem érdekel, mert én a városba is ki tudok használni egy ilyen adottságú biciklit és élvezem használni ,nem kell hogy 2000 méteres hegyeken biciklizzek.A lényeg hogy élvezzem a biciklizést és én élvezem egy olyan cangával ami kimozog mindent és nem kell a patkákon fel le áldogálnom csak nyomok egyet a cangán ,majd picit rántok azt fenn is vagyok és legurulhatok egy aluljáróba ha nem akarom hogy elüssenek a felszinen, úgy hogy nem figyel mindenki rám ,mert olyan a cangahangja mintha szétesne a lépcsõn legurulva a gépezet, és ha akarok megyek mint állat, aki akar városba is tud DH géppel jót biciklizni és még kényelmes is nem vágja szét a picsádat.Az a lényeg hogy olyan kondíciónak kell lenni mint amilyen a biciklizési stílusod. Úgyhogy aki teheti demora fel.

Life Is Just a Big Ride :angel:

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Általában müködnek bg cuccok, de ez egy markolat, idõnként fogást kell váltani és kész.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Mûködhet...;)

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Arra gondoltam h ez a BG technológia ez mûködik-e,érezhetõ-e hogy kevésbé zsibbad az ember tenyere azon a részen ahol a puhább részre fexik fel??

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem kényelmes városi felhasználásban pl.
de hogy terepen milyen lehet...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy meg milyen az a markolat ami nem mukodik? :wtf:

mindegyik mukodik. hogy neked kenyelmes lesz vagy nem, na az viszont nem ezen a forumon fog kiderulni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem, ezek minden bonyolítás nélkül egyszerüen csak színek.
:) amelyik jobban harmonizál a bringával.

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Sziasztok!!Arra lennék kíváncsi h specialized BG MTB markolat az tényleg mûködik és ha igen akkor a piros/fekete,szürek/fekete,fekete/szürke színek azok gumikeverkékeiket jelölik,h melyik milyen keménységû??

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Látom, hogy volt árban módosítás a honlapon!
Mennyire fixek ezek az árak? Mennyit és meddig
változhatnak még? Nem szeretnék a tavalyi hibába
esni amikor megterveztem mindent a megadott árak
alapján (más forgalmazónál!) aztán a megrendeléskor
jött a hideg zuhany, hogy az annyi nem annyi hanem úgy 70e-rel több!
Tudom az itt megjelölt árak csak tájékoztató jellegüek
meg csak ajánlott kisker árak.

Üdv

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

persze csak az a
dealer tud infokat mondani, akinek vagy van email cime, vagy az üzletkötõnk
felkereste már.
nem igérem, hogy jövõ héten kész a lista, de igyekszem.

Nem hajt a tatár!
Meg én sem!:D
Még amúgy sincs meg a teljes összeg!
Majd én is igyekszem!:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
persze csak az a dealer tud infokat mondani, akinek vagy van email cime, vagy az üzletkötõnk felkereste már.
nem igérem, hogy jövõ héten kész a lista, de igyekszem.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Kösz az infót és a tanácsot!
Innentöl a dealeremet fogom zargatni!:)

Üdv

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ma érkezett a vámolásra egy valag kiegészitõ (kesztyû, cipõ, póló, sapka, bukósisak) meg pár ilyesmi.
márc. 8-án indul egy ujabb konténer. hogy mik lesznek benne, most ne kérdezzétek, de tessék befáradni egy specialized dealerhez, és nagy eséllyel õ meg tudja majd mondani a jövõ héten, hogy mibõl mennyi, és elõreláthatólag mikor érkezik.

számozásról annyit, hogy merev vázakban van 15-16-17-18-19 telós vázakból meg csak S-M-L-XL (amibõl XL itthon nem elérhetõ) és az S nagyjából 15" az M nagyjából 17" az L pedig 19" szerintem. de akinek van kedve, nézegesse meg a mérettáblázatot a specialized.com-on. (trükk: a régió választásnál németországot kell bejelölni, angol nyelven, az hasonlit jobban a magyar piacra kerülõ kerékpárokhoz)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
március közepe asszem..

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Kösz!

Akkor marad majd az M-es.(remélem nem értettem félre!:))

Valaki benfentes meg tudná mondani mikortól
lesznek bent az országban a 2007-es cuccok?
Ha kérdezték már bocs!

Üdv

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás
A te méretedhez mindenképpen 18-as kell, és a stucnit max variálod...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Megnéztem a merida vázamat.
A felsöcsö hossza 18-as méretnél 590 mm.
100 millis a stücnim. Szerintem akkor az M-es
méret a megfelelö, ha ezeket az adatokat veszem figyelembe.
Viszont a 620 rövidebb stücnivel lehet hogy jobb lenne.
Nem egyszerü!:(

Üdv

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
A 20" Pyxisemen 595 a felsõcsõ (a vízszintes 620), úgyhogy tényleg jó hosszúak. Én 186 cm vagyok, de a 19"-es vázakon is nagyon jól érzem magam.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
mivel linkelni nem tom a geo adatokat, ezért csak 2
az M-es 17,5 es kb, az L-es 19-es, effektív felsõcsõhosszak, 585 mm, és 620 mm...persze ezek csak számok, de sztem az L-es brutál hosszú.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való