Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
én meg elvesztek párat...;)

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
Ha minden jól megy 2-3 héten belül egy újabb specialized tulajdonosnak örvendhettek a fórumon :)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Nem bírta ki! :D ;)
http://apro.bikemag....t=65976&cat=all

én tegnap láttam az aprón már kezdtem sajnálni, aztán elolvastam a szöveg középsõ részét:D:D

Tondach

Tondach

törzsvendég

• fórumtag
  • 586 hozzászólás

Ha nem 17-es lenne már megvettem volna...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
közben amugy azon gondolkozom, hogy mégse lesz jó a deore mert annak is a jobb oldalon van a kivezetése (br-m535) csak én az xt-mbõl indultam ki, aminek meg bal oldalon van.
szóval csak a saint/xt/(régi)xtr nyereg fog passzolni, és akkor már a saint, mert az fekete :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
természetesen, a shimano fékkar mindegyike kompatibilis az összes féknyereggel - szabadon válogatható, melyik tetszik, melyik éri meg, melyik a legszebb.
a féktárcsának pedig csak a fékfelülete számít, de a mai napig gyárt 6 csavarosat is, olcsóbbat, drágábbat.
talán erre is megéri beruházni idõvel!
(smrt75 - XT)

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Köszönöm, meggyõztél, hogy maradjak a Shimanonál. Most lehet, hogy hülyeséget kérdezek: ha csak új féknyerget vennék (akár Deore-t vagy akár XT-t) az mûködne a régi fékkarjaimmal és tárcsáimmal? Az én agyaim ugyanis még nem Centerlock-osak, tehát az új Shimano tárcsák nem jöhetnek szóba.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
add el, de ne avidot vegyél helyette :)
az uj deore-nak a másik oldalon van a fékcõ kivezetése, és ugyanilyen problémamentes lesz, csak kicsit erõsebb és ráadásul komaptibilis a fékpofa az lx/xt/xtr/hone/saint fékekkel, szóval tuti lesz hozzá tenger féle, ha a gyári 4 vagy 5 félébõl nem találnád meg a megfelelõt ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
"pontosan nem látom át a helyzetet, hogy is van a fékcsõ kivezetése, "

Az alábbi linken látható fotó szemlélteti a helyzetet. Egyébként a fék 3 éves, lenne rá vevõm, ezért is szeretném lecserélni. De ha szerintetek az Aviddal több bajom lesz, akkor inkább nem erõltetem. Ezzel ugyanis a 3 év alatt semmi gondom nem volt, csak betétet cseréltem benne.

http://pix.bikemag.h...87&limit=recent

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
emiatt nem érdemes új féket venni.
pontosan nem látom át a helyzetet, hogy is van a fékcsõ kivezetése, de léteznek olyan derékszögû átalakítók, amivel a Te problémád is orvosolható. nem érdemes másik féket venni emiatt. egy-két ezresbõl is meg lehet úszni a dolgot

a tárcsafékbõl ha nem egyenesen jön ki a vezeték, hanem 90°ban merõleges rá és egy csavarfejet is látsz ott, akkor csak el kell fordítani és jó is lesz.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

zaskarrace

zaskarrace

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Sziasztok! A biciklimen (S-Works FSR, Brain-es) Shimano Deore hidraulikus tárcsafékek vannak. Fõleg a hátsó miatt szeretném lecserélni a szettet, mivel ennek a féknyerge olyan kialakítású, hogy a fékvezeték a féknyeregbõl a kerék felõli részén jön ki, a Brain mögött. Emiatt egyrészt nagyon közel esik a küllõkhöz, másrészt elég erõsen megtörik, mivel a belsõ oldalon megy el a Brain mögött. Olyan fékre lenne szükségem, aminél a fékvezetéket a Brain külsõ részén tudnám vezetni, és nem a kerékhez közel.Tudomásom szerint az Avid Juicy 5/7 féknyerge ilyen kialakítású, árban is valami ilyesmit képzelnék el. Ezek mellett tudtok még valami alternatívát hasonló kialakítású féknyereggel szerelt tárcsafékre? Vagy az Avid megfelelõ lesz, és ne is keresgéljek tovább? (bocs hogy ebben a topikban kérdezem, de mivel vázspecifikus a kérdés, talán itt jobban tudnak válaszolni.)
Segítségeteket elõre is köszönöm!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de karbon tarcsa. es en se hallottam arrol, hogy legendasan rosszak lennenek a specializedek csapagyai.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nem karbon tárcsa ?:)

Nem, nem igaz, évek óta van üzemben nem egy ismerõsnek, és egyik sem nyúlt még hozzá.
nekem 1 éve van meg a nagybringa, ami kapja az ívet, és még fel sem merült hogy gázos lenne.

nem szabad hagyni hogy hónapokig rohadjon rajta a sár, és akkor hosszúéletü lesz minden kritikus pont.

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 hozzászólás
Sziasztok!Szükségem volna a tapasztalataitokra!Lehet hogy hülyeség,de megkérdezem mert hallottam valamit,hogy a spec vázaknak a csapágyai nagyon érzékenyek és hogy sûrûn kell velük bajlódni,cserélni?Igaz ez??Kb milyen idõközönként nyúltok hozzá?Elõre is kössz!JA,és az elõzõ kép, arról a Magura tárcsáról az rozsda rajta,vagy mi?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez annyira mar nem uj

tavaly oktoberben fotoztam ezt
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Christoph Sauser bringája a Cape Epic versenyre
http://weightweenies...ad.php?id=18954

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
we love americans.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Thez te errõl mit tudsz?

Jahm, reméljük mielöbb megérkezik

és különbenis
:love1: VÁM

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
Köszi srácok most megnyugodtam, hogy nem is néz ki olyan hülyén.
Már szoltam is itt Budaörsön a boltosomnak, hogy hozzon. :)
Remélem mielõbb lesz nagykerben.
Thez te errõl mit tudsz?