Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ciki?
van amikor menni kell a trenddel, mert ha még késõbb szállsz be, az lesz a ciki. vagy magarázhatod, hogy miért nem szálltál be.
most még idõben vannak.
jövõ ilyenkor már tényleg ciki lenne.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
Lesz a specinek is 29-es montija?
Ciki.

Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Miért a treknél nem lehet behajtani? (nem tudom azért kérdezem)

ha engem kérdezel, akkor nem tudom. én csak azt irtam, hogy a specinél igen. mások garis hátterébe nem látok bele.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Miért a treknél nem lehet behajtani? (nem tudom azért kérdezem)

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a piros festett tavalyi s-works-öm 1465 gramm ha jól rémlik, 18-as méretben, gyári titán féktüskékkel, gyári alu nyeregbilinccsel, nyeregcsõ nélkül.
és igen, a specinél behajtható az elsõ tulajnak járó élettartam gari.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A súlyra gondoltam az elõbb :) , a trek 1600g körül van akkor az idei speci 1400g lenne (tavalyelõtt még 1500 fölött volt egy kicsivel)?

nem, az anodizalt s-works 141x a trek 1600 fölött , az xtc 1500

a festett speci nehezebb 50-60 grammal
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A súlyra gondoltam az elõbb :) , a trek 1600g körül van akkor az idei speci 1400g lenne (tavalyelõtt még 1500 fölött volt egy kicsivel)?

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

mert nem változtak túlzottan

azonos méretben azért a jó 200 gramm megvan....

de egyeszerû, új /idei/ giant xtc-t kell venni, súlyban és geóban kb tudja amit a specko, és olcsóbb mint a trek....:)

Klassz! :) Különben néztem nemrég, tetszik is nagyon, de azt hittem (bután az árból következtetve), hogy nincs olyan jó, mint az "amcsik". (Azért a Treknél nem sokkal olcsóbb, de ha jobb annál...) Adtál egy jó tippet, köszi.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Miért mennyi az idei spec és a trek?

trek 80, specko 2K
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Miért mennyi az idei spec és a trek?

_kz_

_kz_

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,374 posts
Speckó, Yahoo bugyiban:

http://www.flickr.co...ike/1040998586/
http://www.flickr.co...ike/1040998586/
http://www.flickr.co...ike/1040998774/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezen a szinten azért 250g is durva, gondolom. Nézegettem a weightweenies-en a súlyadatokat, már a '03-as Trek ill. Spec. váz között is 150g különbség volt utóbbi javára. Az idei vázakról nincsenek adatok. Sõt tavalyiakról sem. :(

Összehasonlításra élõben még nem volt módom, de majd veszek mindkettõbõl egyet, és akkor... :)

mert nem változtak túlzottan

azonos méretben azért a jó 200 gramm megvan....

de egyeszerû, új /idei/ giant xtc-t kell venni, súlyban és geóban kb tudja amit a specko, és olcsóbb mint a trek....:)

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Ezen a szinten azért 250g is durva, gondolom. Nézegettem a weightweenies-en a súlyadatokat, már a '03-as Trek ill. Spec. váz között is 150g különbség volt utóbbi javára. Az idei vázakról nincsenek adatok. Sõt tavalyiakról sem. :(

Összehasonlításra élõben még nem volt módom, de majd veszek mindkettõbõl egyet, és akkor... :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

300 gramm?!! Nincs több kérdésem. :)

bocs csak 250

de mellesleg nézd meg egy tojváni specko kivitelezési minõségét meg egy tojváni trekét és súlyadat nélkül is megérted az árkülönbséget......

ja és a speckohóz adnak thomson nyergcsövet is :)

attól függ ki mennyi garit ad rá

tulképp mind 2 lifetime ha jól rémlik :)

na persze ha belegondolsz hogy általában elsõ tulajnak adják a garit, annyira meg mind2 gyártó ismeri a fogyasztói szokásokat hogy kb az elsõ vevõk 1%-ának lesz meg cca 6-8 év múlva -mire elfárad az anyag - a váza , azt a 100 nem csekély profittal eladott váz utáni 10-15 dollár bukást meg be tudják vállalni :)

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

pl mert súlyban is van majd 300 gramm különbség, és ezzel együtt a specko semmivel nem gyengébb.....és ez árban is látszik.....

a marketing duma meg........

300 gramm?!! Nincs több kérdésem. :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5,125 posts

Köszi az infót. Még annyit szeretnék tudni, hogy szerintetek a Specialized csúcs-aluvázak miért ennyire (aránytalanul) drágák? Összehasonlítva pl. az M5 ht vázat a Trek legjobb aluvázával, kétszer annyiba kerül, noha a Treké is elvileg egy überfasza, a márka által kifejezetten a erre a célra kitalált ötvözetbõl van, ami "könnyebb mint a titánium, erõsebb mint az acél" bla-bla..., no de mégis, mi a helyzet ezzel?

Bocs ha fárasztó vagyok, mert a válasz egyértelmû, de számomra nem az.

attól függ ki mennyi garit ad rá ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Köszi az infót. Még annyit szeretnék tudni, hogy szerintetek a Specialized csúcs-aluvázak miért ennyire (aránytalanul) drágák? Összehasonlítva pl. az M5 ht vázat a Trek legjobb aluvázával, kétszer annyiba kerül, noha a Treké is elvileg egy überfasza, a márka által kifejezetten a erre a célra kitalált ötvözetbõl van, ami "könnyebb mint a titánium, erõsebb mint az acél" bla-bla..., no de mégis, mi a helyzet ezzel?

pl mert súlyban is van jó 200 gramm különbség, és ezzel együtt a specko semmivel nem gyengébb.....és ez árban is látszik.....

a marketing duma meg........

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na nem mintha attól jobb lenne egy bájk, hogy "made in USA", csak hát izé. :)

off

na ezt az "izét" nem fogom soha +érteni...

on

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Igen, made in Taiwan