Jelentkezz be Regisztrálj
Specialized
Írta 2007. augusztus 12. - 21:09
jöttek uj fejlesztõmérnökök is a fox-tól és a maverick-tõl.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. augusztus 12. - 21:08
24' ugráló?Jó, igazad van. Értem én, hogy a profit mindenek felett. Csak...csak azt nem értem, hogy minek olyan bringát csinálni, ami igazából nem is monti. Bazz, a 29esek szerintem trekking bicajok. Mindegy. On
jezsó, neked hova hozza a posta ember? mo.-n vagy? vagy megrendelted és így ennyire hamar kapod? nem értem. szeptemberi szám augusztus elején?? (priviben is jó, ne offoljunk)
26' országúti?
hogy is van ez?
Ki mit szeret, a parasztbiciklis emberek is kiröhögték a monti 26' kereket, elhiheted;)
nézdmá, gyerekbiciklit építenek!!!
Erre van igény, ez készül.
Nem a profitról szól(fõleg) hanem az igények kielégítésén.
Errõl szól a piac
Brain kérdés: egy ember fejébõl pattant ki a dolog - mindig egy évvel elöbb volt minden felhasználva a speci gépeken, fox matricával.
Most különváltak, ezért is szûnt meg a Fox X széria.
Írta 2007. augusztus 12. - 21:06
Hmmm.
Azt vágom hogy Brain az Speci, de én ugy tudtam hogy mindennek alapja a Fox Terralogic-ja volt. Abból lett a Brain meg az X-es villák. Ezekszerint a Spec találta ki az egészet és a Fox megvette a licenszet? Érdekes.
ja csak gondolom nem dezsõk cseréltek gazdát hanem lebarterezték...
de braines epic volt már 2003-ban is, terralogicos róka csak 2004-tõl
és fent vannak a siteon a 2008-as bike-ok
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2007. augusztus 12. - 21:05
ezt is megtudtuk, kié volt a telógyár korábban?
Nekem fogalmam sincs, de ha tippelni kellene akkor szerintem a Suntour gyártja nekik a külsõségeket. De az is lehet hogy valaki egészen más.
Írta 2007. augusztus 12. - 20:58
Írta 2007. augusztus 12. - 20:58
nem a brain a specko fejlesztése és tulajdona csak mivel a fox gyártotta a rugóstagjaikat úgy barterezték le, hogy a róka a villákban nyomhatta terralogic néven a rendszert....most hogy gründolt magának a speci vmi telógyárat, jövpre nincs is terralogicos fox...
Hmmm.
Azt vágom hogy Brain az Speci, de én ugy tudtam hogy mindennek alapja a Fox Terralogic-ja volt. Abból lett a Brain meg az X-es villák. Ezekszerint a Spec találta ki az egészet és a Fox megvette a licenszet? Érdekes.
Írta 2007. augusztus 12. - 20:52
A belsõsége meg FlowControl Brain, ami a hátsó taghoz hasonlatos.
Namost nekem gyanus hogy a Speci megvette a Fox Terralogic rendszerét és annak továbbfejlesztett változatát teszi a villáiba, de ez csak az én koncepcióm...
.
nem a brain a specko fejlesztése és tulajdona csak mivel a fox gyártotta a rugóstagjaikat úgy barterezték le, hogy a róka a villákban nyomhatta terralogic néven a rendszert....most hogy gründolt magának a speci vmi telógyárat, jövpre nincs is terralogicos fox...
Írta 2007. augusztus 12. - 20:47
Írta 2007. augusztus 12. - 20:44
"Egész jó cikket irtak róla az amik, és egybõl érthetõvé válik ez a radikális átalaktás."
Lehet kicsit hosszú leszek szóval elõre is bocs.
Szóval ugye zsír új nem csak a váz, de az sworks esetében egy komplett vázszettrõl van szó.
Elõször én sem értettem hogy ugyan miért, de megvilágosodtam.
Nézzük sorban.
Tervezési célok: (nem fontossági sorrendben )
- Teljes mértékben letolható nyeregcsõ
- Épkézláb hely a kulacsnak a vázon
- Alacsonyabb átlépési magasság és tömegközéppont
- Az egész szett legyen merevebb és könnyebb
Ezek a célkitûzések nem voltak elérhetõek az elõzõ modell finomításával, ugyanis abból már kihozták a maximumot.
A változások (Sworks Carbont irom mert az a legfullosabb):
- Külsõk: 2.0ás Captain Ned Overend design lesz 29-e is
- Kerekek: Spec Roval Control kerékszett spéci elsõaggyal a spéci elsõ villa lábak miatt. (Tubeless-t is fogad) A lényeg az hogy az elsõagy nagyobb felületen érintkezik a villa lábával igy merevebb, de nem nehezebb.
- Villa: Szimplavállas FutureShock majdnem 5 col-t mozog, a lábáról elõbb irtam. Karbon váll és nyak, ami alul 1.5-ös felül pedig 1 1/8-as! - Ez nagy okosság szvsz.
A belsõsége meg FlowControl Brain, ami a hátsó taghoz hasonlatos.
Namost nekem gyanus hogy a Speci megvette a Fox Terralogic rendszerét és annak továbbfejlesztett változatát teszi a villáiba, de ez csak az én koncepcióm...
- És a Váz.: fogyott kb 100 grammot (az alu verzió is). Meg a fejcsöve spéci ugye a villa miatt. De asszem volt ide kép linkelve róla.
Ami még érdekes hogy az elsõváltó az endurohoz hasonlóan a foráspontra van rögzítve, így nem gyilkolja szét a tudatlan ember a váltóbilincsel a vázat.
- Rugóstag: ami ugye levegõs, és a Brain ki van vezetve a hátsó tengely elé. A létérfogat növelése érdekében gomba alakú a légkamra és FlowControl Brain csilapítórendszer van benne. Állíthatod a csilit, légnyomást és a Brain Fade értéket
- Egyéb dolgok: egy darab acél cssavar van a vázon, ami az elsõ váltót rözíti.
S-es és M-es bringákon 180-160-as tárcsakombó, míg a nagyokon 203-180 lesz
Van még egy két dolog de már igy is hosszu voltam.
Írta 2007. augusztus 12. - 20:30
de egyébként meg mért kell ragaszkodni a 26-os kerékmérethez? mert 25 éve pár beszívott hippinek 26-os kerekû kruizer bringája volt a tampalais hegyen ? és azóta azt szoktuk meg.
on
Írta 2007. augusztus 12. - 20:18
Írta 2007. augusztus 12. - 20:08
Jó, igazad van. Értem én, hogy a profit mindenek felett. Csak...csak azt nem értem, hogy minek olyan bringát csinálni, ami igazából nem is monti. Bazz, a 29esek szerintem trekking bicajok. Mindegy. On
jezsó, neked hova hozza a posta ember? mo.-n vagy? vagy megrendelted és így ennyire hamar kapod? nem értem. szeptemberi szám augusztus elején?? :chin: (priviben is jó, ne offoljunk)
Ide hozza Lángosországba.
Megrendeltem ozst csók. Uannyi mint a Mag
Csak hogy ne legyen off.
Szerintem kár ennyit filózni ezen a 29-es dolgon srácok.
Mindenki vegye azt ami tetszik neki azt kész.
Az hogy monti vagy nem, mit számit?
A gyártónak ez meg üzlet.
Nem árt ha a másik oldalról is megvizsgálja azért az ember a dolgokat.
És ahhoz képest hogy 29-es az a stumpy, nekem fel sem tûnt, míg el nem olvastam a szöveget.
Írta 2007. augusztus 12. - 19:46
nem legyártani ciki, hanem akkor már használni nem?
ez olyan mint a... szal nem az a b*zi aki csinálja, hanem aki hagyja
erre van igény, ez a trendi, akkor ezt kell gyártani.
Érthetõ, logikus, akinek meg nem tetszik, ne használja;)
Jó, igazad van. Értem én, hogy a profit mindenek felett. Csak...csak azt nem értem, hogy minek olyan bringát csinálni, ami igazából nem is monti. Bazz, a 29esek szerintem trekking bicajok. Mindegy. On
jezsó, neked hova hozza a posta ember? mo.-n vagy? vagy megrendelted és így ennyire hamar kapod? nem értem. szeptemberi szám augusztus elején?? :chin: (priviben is jó, ne offoljunk)
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2007. augusztus 12. - 19:45
Írta 2007. augusztus 12. - 19:15
Szerintem a trendet (vagy inkább divatot) ész nélkül követni ciki.
De ne legyen flame. ON
nem legyártani ciki, hanem akkor már használni nem?
ez olyan mint a... szal nem az a b*zi aki csinálja, hanem aki hagyja
erre van igény, ez a trendi, akkor ezt kell gyártani.
Érthetõ, logikus, akinek meg nem tetszik, ne használja;)
Írta 2007. augusztus 12. - 19:13
Mia mia? Te már a szeptemberi számról beszélsz? :wtf: Én csak tegnap vettem meg az augusztusit. A link meg a szeptemberi online elõzetesbõl van. Vagy csak nem voltam elég figyelmes? :chin:
Igen a szeptemberirõl.
Vmikor mult héten hozta a posta embere.
Van benne egy részeletes stumjumper bemutató, darablt vázakkal, prototípus képek, meg rövid tesz és tapasztalatok.
Ugyancsak irnak a megujulo Trek Fuel EX családról, de az itt most offtopic.
Kela14: Pontosan mire lennél kiváncsi?
Írta 2007. augusztus 11. - 11:44
Ebbõl a számból még bõséggel linkelhetnél speckó újdoságokat.
Pl. a kettéfûrészelt sworks stumpy fejcsõ, meg a prototipusok.
Egész jó cikket irtak róla az amik, és egybõl érthetõvé válik ez a radikális átalaktás.
Mia mia? Te már a szeptemberi számról beszélsz? :wtf: Én csak tegnap vettem meg az augusztusit. A link meg a szeptemberi online elõzetesbõl van. Vagy csak nem voltam elég figyelmes? :chin:
Írta 2007. augusztus 11. - 11:36
Írta 2007. augusztus 11. - 11:34
Lesz a specinek is 29-es montija?
Ciki.
Ebbõl a számból még bõséggel linkelhetnél speckó újdoságokat.
Pl. a kettéfûrészelt sworks stumpy fejcsõ, meg a prototipusok.
Egész jó cikket irtak róla az amik, és egybõl érthetõvé válik ez a radikális átalaktás.
Írta 2007. augusztus 10. - 22:54
ciki?
van amikor menni kell a trenddel, mert ha még késõbb szállsz be, az lesz a ciki. vagy magarázhatod, hogy miért nem szálltál be.
most még idõben vannak.
jövõ ilyenkor már tényleg ciki lenne.
Szerintem a trendet (vagy inkább divatot) ész nélkül követni ciki.
De ne legyen flame. ON