Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ja, egy másfajta rugóstagvédõ is van, a levegõs tagokra kell ráragasztani, hogy ha leszalad a nyeregcsõ, akkor ne üsse meg a tagot.
persze a vázban van egy kis belehegesztés, ugyanennek a megakadályozására, de biztos ami biztos ;)
azt hittem arra gondolsz.
de ilyenünk is van igen. mudflap a neve.

jah: és sajnos mi csak kiskereket szolgálunk ki, magánszemélyeket nem

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Erre gondoltam erre a rugóstagvédõre.-

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Feltöltött kép

a rugóstagot védi a sártól.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

van persze. sárvédõ is van fsr vázakhoz.

Sárvédõ? milyen? linkelj egyet plíz
közvetlenül rendelhetek tõletek, vagy a helyi dealeren keresztül? (mondjuk mikor mondtam neki mit szeretnék érdekesen nézett rám:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob!

rugóstagvédõ van most nálatok?
Lehet rendelnék egyet.

van persze. sárvédõ is van fsr vázakhoz.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
rob!

rugóstagvédõ van most nálatok?
Lehet rendelnék egyet.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob,

Létezik TARMAC EXPERT váz 54-es méretben?

sajnos már csak 56-os és 58-as van.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Tegnap kaptam levelet akciós specialized árlistáról az egyik bolttól. 200ezer körül rózsaszín epic, hmm..., de jó volna, de jó volna.

jaja:)

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Rob,

Létezik TARMAC EXPERT váz 54-es méretben?

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Az a pink epic váz gyönnyörû. Ha nem lenne meg a stumpy, tuti hogy ennyiért rárepülnék egyre

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Tegnap kaptam levelet akciós specialized árlistáról az egyik bolttól. 200ezer körül rózsaszín epic, hmm..., de jó volna, de jó volna.

Hidd el gyönyörû! És nem sok fog szembe jönni:)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Köszi, már rohanok is a pecsétért :-)

Vázméret, hátha valakinek segít:

Egy 2001-es KONA MANOMANO fully boldog tulajdonosa vagyok 19"-os méretben (easton ultralight csõszettel) és az új váz megvétele elõtt hatalmas dilemmában voltam. Három váz maradt versenyben Terk, Specialized, Titus. Pont jókor jött az õszi akció, így a Specialized lett a befutó. Ekkor jött a következõ gong, hogy M-es vagy L-es vázat válasszak a 185 cm-es magasságomhoz, mivel már az M-esnek is nagyobb volt a felsõcsõ hossza, mint a jelenlegi KONA-nak, bár annak meg picit pici volt (felfelé kiállva tekerve néha térdemet ütöttem a kormányba). Végül lemértem a középcsapágy közepétõl a nyeregpálca aljáig a távolságot és utána kiszámoltam, hogy THOMSON 369 mm-es nyeregcsövet mennyire kellene kihúzni az én beállításaimhoz. Eredményül azt kaptam, hogy pont a jelzésig M-es váz esetén, bár én picit alacsonyabb pozíciót használok és a felsõ testemet sem szeretem 45 foknál jobban megdönteni elõre). Tehát elég lesz nekem az M-es váz is. Ekkor jött a hír, hogy a fekete L-es Epicet már valaki elvitte, így már csak az M-est választhatom (jókor jött a segítség, bár kicsit késõn, mert már én is tudtam, hogy jó nekem az M-es váz).

Most egy szuper Specialized Epic Maraton M-es fekete váz boldog tulajdonosa vagyok és úgy érzem ez a méret még éppen jó számomra. A standard nyeregcsõ is jó lenne nekem, de én a biztonság kedvéért azért beszereztem egy 410-es THOMSON-t is a NET-rõl (a két nyeregcsõ között 19 gr csak az eltérés 249-268).

Amivel még kísérletezni szeretnék az a kormányszár (különbözõ hossz és meredekség), mert annak paraméterei jelentõsen befolyásolhatják a menettulajdonságokat, és nem vagyok biztos benne, hogy a jelenleg beállítás (Ritchey WCS4Axis (31,8-120x17)) a legjobb – bár lehetséges. Sajnos még nem találtam olyan helyet, ahol tudnának biztosítani számomra ilyen alkatrészeket 1-2 hétre kölcsönbe, amíg tesztelgetek.

Gramm mániásoknak:
M-es váz: 2485 gr – de ebben benne van a 6 db kulacstartó acél csavar is
Nyeregcsõ: lsd fent
Nyeregcsõ bilincs: 44 gr – gyorszáras

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob,

Szeptemberben vettem agy Epic Maraton vázat és most találtam a rá erre a topicra. Mikor vettem a gépet nem mondták, hogy a Prémium Garancia regisztrációs kártyát vissza kell nektek küldeni (ki sem töltötték). Érdemes még visszamenni a boltba és kitöltetni, lepecsételtetni velük, majd visszaküldeni nektek? Magát a vázat már regisztráltattam a www.specialized.com oldalon, így pláne nem tudom, hogy most mitévõ legyek.

Természetesen megvan a vásárlást igazoló ÁFÁ-s számla + garancia füzet Jótállási jegy része is kitöltve.

te is kitöltheted és visszaküldheted, csak egy bolti pecsét kell rá.
cim rajta van a jótállási jegyen.

orby

orby

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
Rob,

Szeptemberben vettem agy Epic Maraton vázat és most találtam a rá erre a topicra. Mikor vettem a gépet nem mondták, hogy a Prémium Garancia regisztrációs kártyát vissza kell nektek küldeni (ki sem töltötték). Érdemes még visszamenni a boltba és kitöltetni, lepecsételtetni velük, majd visszaküldeni nektek? Magát a vázat már regisztráltattam a www.specialized.com oldalon, így pláne nem tudom, hogy most mitévõ legyek.

Természetesen megvan a vásárlást igazoló ÁFÁ-s számla + garancia füzet Jótállási jegy része is kitöltve.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Rob!

Létszi nézz át ide, lenne egy kérdés:
http://forum.bikemag...p?t=2553&page=6

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Csak egyben adod egyébként?

igen sajnos

elõször is bocsána a hülye és hozzá nem értõ kérdésért..:$ de valahogy meg kell tudakolnom..hátha valaki tud segíteni...

tehát..nekem egy 2005ös specialized hardrock sport disc-em van..és történt vele egy kis baleset..lényeg az hogy a szervízben csak egy olcsóbb hajtómûvet tudtak rátenni..nekem meg sürgõs volt..és most újat akarok venni..

olvasgattam és rátaláltam erre:

"Hussefelt hajtás howitzer team monoblokkal(legjobb fajta), 42es, és rockringgel.
shaman racing láncterelõ, 2 görgõ bumeráng, minden tipusú vázhoz, mértetû fogashoz.."

az lenne a kérdésem hogy ezt fel tudom-e szerelni rá?

elõre is köszi:$

igen, fel lehet szerelni, ha a monoblokkház a váznak megfelelõ szélességû (68 vagy 73 mm lehet)

miller

miller

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
elõször is bocsána a hülye és hozzá nem értõ kérdésért..:$ de valahogy meg kell tudakolnom..hátha valaki tud segíteni...

tehát..nekem egy 2005ös specialized hardrock sport disc-em van..és történt vele egy kis baleset..lényeg az hogy a szervízben csak egy olcsóbb hajtómûvet tudtak rátenni..nekem meg sürgõs volt..és most újat akarok venni..

olvasgattam és rátaláltam erre:

"Hussefelt hajtás howitzer team monoblokkal(legjobb fajta), 42es, és rockringgel.
shaman racing láncterelõ, 2 görgõ bumeráng, minden tipusú vázhoz, mértetû fogashoz.."

az lenne a kérdésem hogy ezt fel tudom-e szerelni rá?

elõre is köszi:$

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Csak egyben adod egyébként?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
fejcsõ/nyeregvázcsõ szögétõl is függ, hogy mennyire érzed hosszúnak a vázat.
nekem nagyon pici az az M-es stumpi. 185 centi magas vagyok.