Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

specialized fsr xc, 2009
egyik: errõl tapasztalat, vélemény lenne valakinek, aki meg is osztaná velem?
másik: 183 cm- hez az M es jó méret lehet? /a számok azt mutatják, hogy akkora mint a régi Trance-em, az pl jónak tûnt míg megvolt./

Szerintem jó lehet, 179 cm-hez van M-es vázam, bár ez a régi rendszerû FSR még és csak 100 mm-t mozog.
Egy 2k9-es vázat én is örökbe fogadnék szívesen... :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
specialized fsr xc, 2009
egyik: errõl tapasztalat, vélemény lenne valakinek, aki meg is osztaná velem?
másik: 183 cm- hez az M es jó méret lehet? /a számok azt mutatják, hogy akkora mint a régi Trance-em, az pl jónak tûnt míg megvolt./

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szerintem nem beulessel merik - meg a gyari ajanlas szerint is lehet 15, 20 vagy 35% a beules a felhasznalastol fuggoen.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

van ahol beult teloval mernek? mar csak azert is, mert ki mire allitja a saget.

RC129 » PACE CYCLES LTD Ennél le van írva, hogy mérik. Szerintem ez a legkorrektebb. Merevvillás gépnél ugye nincsenek ilyen gondok, de most, hogy vázat tervezek, kiváncsi vagyok ki hogy mér, leginkább a villaszög miatt. A nyeregvázcsõszöget már megszültem a tervezett beüléshez, de mivel excenteres lesz a váz, ezért áttételtõl és lánckopástól függõen máshova kerül a középcsapágytengely, ami kicsit átszabja a geo-t. Ezzel is számolnom kell, hogy a tervezett 480mm-es "merev"villához 73,5 vagy 74°-os nyeregvázcsõszög lesz-e a megfelelõ. A nyeregvázcsõszög miatt módosul a felsõcsõhossz is, mivel én ugyanott ülök, a szögváltozás csak ahhoz kell, hogy excenterállástól függõen ha utánállítom a nyerget, ne legyen limitig elõre vagy hátratolva.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
van ahol beult teloval mernek? mar csak azert is, mert ki mire allitja a saget.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
A Specinél megadott geo adatokat beült telóval mérik, vagy "falnak támasztva", terheletlenül?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Leírtad a lényeget: "nem kell hypeolni a 29ert, csak a helyen kezelni". ;-)
Sajna az újság valahol bedobozolva pihen, mivel épp költözés elõtt állunk, de a németek szintén valami hasonlót hoztak ki. A három bicaj teljesen ugyanazokat a számokat hozta, méghozzá másodpercre.

vhol sejtettem :) a bringat azert tekerni kell, es az szamit, hogy te hogy erzed magad a nyeregben. amit en mertem, ott jottek ki kulonbsegek, ami durvan nem passzolt a bringa stilusahoz (pl fully sikon aszfalton, vagy a cx geppel lefele razos helyen). ezutan inkabb ugy dontottem arra hagyatkozom, amit erzek. errol meg mar irtam.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

akkor legalabb annyit irj, hogy mi lett az eredmeny :) fenykepezod csak van? azzal is olvashato.

korabban irtam, hogy ezek erzesek - nagyobb a sebessegerzet a 29eren (amugy detto ugyanolyan atlagokat tekerek vele, mint a stumpival). az eddigi tapasztalataimbol azt szurtem le, hogy pl nem vennek 29ert bizonyos magassag alatt (180-185cm), meg 100mm rugout felett sem, mert vhol a lenyege veszik el akkor. nem kell hypeolni a 29ert, csak a helyen kezelni.

Leírtad a lényeget: "nem kell hypeolni a 29ert, csak a helyen kezelni". ;-)
Sajna az újság valahol bedobozolva pihen, mivel épp költözés elõtt állunk, de a németek szintén valami hasonlót hoztak ki. A három bicaj teljesen ugyanazokat a számokat hozta, méghozzá másodpercre.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
itt van ket ugyanolyan bringa ket verziojanak tesztje, a pdf is letoltheto.
Scott Scale 26 gegen 29 Zoll

1543 vs 1547w (619km, 19777m szint) :D

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
akkor legalabb annyit irj, hogy mi lett az eredmeny :) fenykepezod csak van? azzal is olvashato.

korabban irtam, hogy ezek erzesek - nagyobb a sebessegerzet a 29eren (amugy detto ugyanolyan atlagokat tekerek vele, mint a stumpival). az eddigi tapasztalataimbol azt szurtem le, hogy pl nem vennek 29ert bizonyos magassag alatt (180-185cm), meg 100mm rugout felett sem, mert vhol a lenyege veszik el akkor. nem kell hypeolni a 29ert, csak a helyen kezelni.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Arn: német Bike Magazin, 6/2011. Ha valahonnan meg tudod szerezni, mindenképp olvasd el ezt a cikket:

Das perfekte Marathon-Bike
Ein klassisches Racefully mit 100 Millimetern, ein sportliches All Mountain mit 120 Millimetern und ein 29-Zoll-Racefully im Dreikampf. Wir zeigen mit modernster Messtechnik, welches Konzept beim Marathon die Nase vorn hat – ein objektiver Vergleich.

A csúcs karbon Merida Ninety-Six vs. 120-at mozgó csúcsmodell karbon Trek vs. csúcsmodell 100-at mozgó karbon Speci S-works FSR 29er, mindegyiken ugyanolyan típusú és szélességû gumikkal, tetõtõl talpig bemûszerezve érzékelõkkel. (Kár, hogy nincs scannerem.)
Az eredmény kb. az, amit Venember83 írt: "...megfelelõ mennyiségû izomtömeg szükségessége a gyorsításokhoz."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
persze, reklamszagu, de nem veletlenul emeltem ki ezt a ket dolgot. szerintem is az ember szamit, tokmindegy, hogy mivel mennek, a lenyeg, hogy sebessegben nem igazan van differencia.

anno evekig mentem crossbicoval. amikor visszaultem a 26os mtbre, ereztem, hogy valami eltunt. hianyzott az a lenduletesseg, es akarmit probaltam (masik gumi, karbonbringa, slick, etc), folyamatosan ugy ereztem, hogy ugy megy az ember, mintha mokuskereket hajtana. 29esnel kivancsi voltam, hogy ez visszajon e, es igen, tenyleg a nagy kerek... amugy ezt siman sikon, aszfalton erzem, ami nekem azert volt fontos, mert egy tekeres jelentos reszen tekerek ugy. a masik a fokuszaltsag, bar ez szerintem mindenki szamara nyilvanvalo, hogy miert. ami furabb volt, hogy van egy lejto, amit "szivesen" szornak fel epitesi tormelekkel (zuzott beton, ilyesmi) kiallva a merev 29ert kevesbe dobalja el, kontrollalhatobb, es kiszamithatobb marad, mint a 140et mozgo fully. persze ha jon egy "igazi" godor, akkor a merev nagyot ut, a fullynal meg alig erzi meg az ember, de ritkan csapatok bele ilyen helyzetekbe.

nekem az ossztelos ket helyzetben volt igazan elonyos - tekeresnel, hepehupas, pl zsombekos reszen, ahol a merevnel elveszik a tekeresi ritmus, a masik hogy tobb hibat megenged. az merev 29errel szinte ugyanugy megyek lefele olyan helyeken, amit jol ismerek, mert egyszeruen tudom, hogy melyik godor honnan jon, es ezzel is abszolvalhato. a kritikus resz az, amikor olyan terep kerul eled, aminel kiesel a ritmusbol, es elofordulhat, hogy ott dobja meg a bringat, ahol nem szamitasz ra. igazabol minden azon mulik, hogy mi csillapit mit: tehat mi mulik a felfuggeszesen, es mi a gumikon (meg az ember kezen, laban). szvsz ez a ket pelda az, ami inkabb a felfuggesztes dolga, a tobbi a gumie. innentol meg dontse el mindenki, hogy mire hasznalja :)

ha olyan helyen lakom, ahol ki tudnek egy fullyt hasznalni, akkor tuti egy 29er anthemet probalok ki legkozelebb.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás
Az ember nem gép. Ez a videó bizonyítja a legjobban. Jönnek itt a számadatokkal, hogy 11 másodperccel gyorsabb volt Sauser papa, csak épp nem hangsúlyozzák ki, hogy magasabb pulzuson is tolta a 29"-rel. Nem jelentõsen magasabb pulzusan, de mivel az átlagpulzus több volt, szerintem ott lehet az a 11 másodperc difi. Nem tudom elhinni, hogy nála ennyit számítana a dolog.

Másik dolog, hogy amennyire nem szimpatizáltam a nagykerekûekkel, igencsak elfogadnám és elismerem a létjogosultságát. Ez egy jó fejlesztés, sok elõnye és hátránya van a 29-es kerékméretnek is, de csodát azért ne magyarázzunk már bele :)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Christoph Sauser 26er/29er Testing - YouTube
eleg jol megfogja a lenyeget (lenduletesseg, fokusz)...

...megfelelõ mennyiségû izomtömeg szükségessége a gyorsításokhoz.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

eleg jol megfogja a lenyeget (lenduletesseg, fokusz)...

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.513 hozzászólás

velosprintnel nyomjak az idei tesztbringakat... pl epic comp 29 1145 euro, 29er ht stumpi 859!

ilyet adnak 1555ert...
Specialized Bicycle Components : Epic Expert EVO

mennyire lehetnek ezek leelve?

baszki ezek durván jó árak... fene tudja mennyire lehetnek lehasználva, annyira talán nem gyilkolták le egy év alatt.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Végre egy Crux, ami tetszik. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
velosprintnel nyomjak az idei tesztbringakat... pl epic comp 29 1145 euro, 29er ht stumpi 859!

ilyet adnak 1555ert...
http://www.specializ...2011&spid=52783

mennyire lehetnek ezek leelve?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Eltelt egy hónap,rugóstag tartó csavarok sehol."ha tudnék valahonnan gyári cikkszámot,az nagy segítség lenne"
B+

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
És az S-works?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!