Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

most akkor megis jo a 26" is? azt hittem ez mar elavult, kokorszaki technikanak szamit specializedorszagban. pfuj pfuj.

termeszetes, hogy a hypeot probaljak mindenhova nyomatni - de szerintem arra ok maguk is rajottek, hogy a nagy rugoutas 29er nem jo. valamilyen szinten a 29er es a nagyobb rugout is lomhabba teszi a gepet, ha nagyon kombinalsz, akkor vmi pudingot kapsz eredmenynek. nekem meg mindig az a velemenyem, ha vki a 29er elonyeit ki akarja probalni, egy ht bringat probaljon ki. ott el tudja donteni, hogy kell e neki vagy sem. reszemrol a max az egy 100mmes fully lenne (epic, anthem) - talan ott meg elonyos lehet, hogy kisimitja az utat, de a rovidebb rugout miatt jobb vele maszni. afelett egy 130-140es trailgep kellene.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
most akkor megis jo a 26" is? azt hittem ez mar elavult, kokorszaki technikanak szamit specializedorszagban. pfuj pfuj.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Én csak a geometriai paramétereket hasonlítgattam össze a 2007-es Enduro SL-lel és egetrengetõ különbségek nincsenek.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Feltalálták újra az Enduro SL-t? :D

en sem ertem, hogy hova az annyukba novelik a rugoutat - egy 130/140mmre meg ra lehet fogni, hogy altalanos felhasznalasnal jo (megfelelo szogekkel). erdekes, hogy a nemet gyartok pl a giant megmaradt, hogy az xc/maraton az 100mm, a trail az 120-130. nemreg meg az enduro volt a sokoldalu bringa, lassan meg downhillezni lehet veluk. en tuti trailbringat vennek mindenesnek a hegyekbe.

ilyen csapatassal a lekonnyitett stumpi fsr nem lenne tul hosszu eletu, plane az kisebb modellekbe szant kerekekkel.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Feltalálták újra az Enduro SL-t? :D

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Rob,anno még a 2008körüli örök garis vázakkal mi a helyzet?Átvette az új forgalmazó,vagy felejtõs?

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 posts
Itózs, privi ment!
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
jól emléxem az endurohoz volt vmi adapter ami változtatta a geót attól függõen hogy 130 v 150 teló lett bele.

sokat gondolkodtam egy olyanon, mongy én 130as konfigban. csak irreálisan drága volt a váz még akciósan is.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Magam is úgy gondolom, hogy a 2005-06 körüli váz egy igen jól kitalált gép volt.
Az Endurot bátran ajánlom, nagyon jól mozog, tekerhetõ, megfelelõen merev. A megindulása és az út végtelenség érzése etalon, azóta sem éreztem azt az érzést. Csak az idei enduro közelíti meg. A villaszöge kicsit oldszkúl, de a villáddal nyersz még rajta kb egy fokot. Hátrány ha hosszúak a lábaid és nagyon kihúzott csõvel tekersz, akkor nem tudod tövig letolni a nyerget, ha esetleg szeretnéd.
A Pitch is egy nagyon jó váz, kicsit nehezebb. Remek szögei vannak, nagyon hosszú tengelytávval, jobban letolható nyeregcsõvel. Modernebb a konstrukció, ez azért látszik és érzõdik rajta. Amit viszont nagy hátránynak tartok rajta az az X-fusion tag. Nekem nagyon nem jött be, akinek eladtam a vázam egybõl le is cserélte. 36-ossal használtam mindkettõt, remekül elvoltak vele. A Lyrik még jobb is, mert alacsonyabb a beépítési magassága, nem nagyon kell mászásnál sem állítgatni a villát.
Mivel nekem a "hangyát is mozogja ki, nem érdekel ha hintázik" mániám van, ezért a régi endurot venném.
Nem véletlen, ha az MBR magazinban ilyen gépeket tesztelnek az etalon mozgás összehasonlítási alapját így adják meg- közelítse meg a 2005-06 Enduro vagy Santa Cruz Nomad mozgását:-)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
a pitchet a korabeli enduroknal jobbnak tartottak amugy is... most mar biztos nem igy van, mert az enduro azota sokat valtozott, a pitch meg gyk ugyanaz.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

forgáspontok, geometria, anyagfelhasználás 8az s-works enduro "túl" van könnyítve, ami az évek alatt megbosszulja magát)

kösz
pedig eddig azt az endurót (nem feltétlen sworks) gondoltam a legjobb speci váznak, elmúlt 10év.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

csak kiváncsiság.
miért ?

forgáspontok, geometria, anyagfelhasználás 8az s-works enduro "túl" van könnyítve, ami az évek alatt megbosszulja magát)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a pitch-be kis villa van tervezve (140-es alacsony beépítésû pike) de szvsz jobb váz.

csak kiváncsiság.
miért ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a pitch-be kis villa van tervezve (140-es alacsony beépítésû pike) de szvsz jobb váz.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

I3aI3

I3aI3

vendég

• fórumtag
  • 257 posts
Szerbusztok!

Véleményeteket kérném a következõ vázakhoz:
- Speci Enduro s works 2006 / fox dhx 5.0 air M használt, 2-3 évet, megkímélt karcos állapotban, új láncvillával.
- Speci Pitch 2009 / x fusion gyári tag M használt, 1 évet, szintén megkímélt, apró karcokkal

Mind a kettõbe egy lyric menne... Enduro, agresszív AM a felhasználási területre keresek vázat.

Köszöntem,
BaB
Szesz nélkül nincs Rock'N'Roll !!! :koncert:

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
azért egy M-es (17,5) váz 590-es eff felsõcsõhossz kifejeztten nem rövid. (fent említett régi trance 585 volt úgy rémlik) sztem annak úgy 181-2 centihez bõven jónak kell lenni . nekem pl (175höz) nagy- amúgy kb a legjobb stumpi/fsr xc váz volt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

specialized fsr xc, 2009
egyik: errõl tapasztalat, vélemény lenne valakinek, aki meg is osztaná velem?
másik: 183 cm- hez az M es jó méret lehet? /a számok azt mutatják, hogy akkora mint a régi Trance-em, az pl jónak tûnt míg megvolt./

kicsi az M-es én is 183 vagyok, rövid az fsr xc.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
hm... közben olvasgattam teszteket. érdekes, nem különösebben lelkendeztek a bikeradar-on.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

specialized fsr xc, 2009
egyik: errõl tapasztalat, vélemény lenne valakinek, aki meg is osztaná velem?
másik: 183 cm- hez az M es jó méret lehet? /a számok azt mutatják, hogy akkora mint a régi Trance-em, az pl jónak tûnt míg megvolt./

185 vagyok, mindket les speci tokeletes geometriaju volt nekem :)