Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

specialized2

specialized2

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
érvek az epic mellet?! nos lássuk csak (bár hozzáteszem aki ült már rajta annak értelmét veszti ez a kérdés:) de lehet kicsit elfogult vagyok mert most vettem egy 2008as epic comp-ot (selyem fekete&kék),. 500 km-t tekertem bele de engem minden szempontbol meggyözött! ami elsönek megjegyezné az a kimagasló kényelme! 50km után, olyan mintha reggel az ágybol kelnél ki:D hasonlo kényelemmel eddig csak a simplon elvox en2-esem kényeztetett! a brain rendszer valoban teszi a dolgát nem csak paraszt vakitás! a harmadik meghogy kib....ott jol néz ki:D nos, részemröl ennyi:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Fox ügyben a faktor lesz az illetékes - tuti tud a H.Pista bácsi adni mindent hozzá amit kell - kérdezz rá, majd vidd be a tagot.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Thez, Rob,

2006-os triad taghoz lehet rendelni felújító készletet? Fõleg O gyûrûk és szimmeringek kellenének. Mennyibe kerülne?

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Mondjuk azt nekem nem sikerült elérni,hogyha terepre be van állítva a tag,akkor kiállásnál ne pogozzon.

Egyszer volt nekem ilyen (brain középállásba, tehát elég szoftosra véve), az alpokba egy brutál aszfaltos emelkedõn, ülve tekeréskor bepogózott. Bicajról leszálltam, hármat tekertem a firm felé, pogózás megszûnt a teló nem lett beton kemény, azóta sem nyúltam hozzá :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Érveket kérek az Epic mellett :)

jo geometria,ez pontosan számokban mit jelent,nem tudom,de jobb vele menni sokkal,mint elõzõ fullimmal.Kis átlépési magasság.A tengelytáv 5 cm-rrel több,mint elõzö bringámnak,talán ettõl is stabilabb a lefeléken.Rug.tagot nagyon széles határok között lehet állítani.Mondjuk azt nekem nem sikerült elérni,hogyha terepre be van állítva a tag,akkor kiállásnál ne pogozzon.De hát ezért van rajta a tekerentyû.Csak kár hogy menet közben nem lehet csavargatni.Bár aki nagyon hajlékony...:)A forgáspontok könnyedén szerelhetõek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
tulsulyos, mivel XC versenyzesre van kitalalva. es az altalanos XC versenyvaz sulya az kb 1200 gramm. [karbon giant XTC es tarsai]. azokkal kell osszehasonlitani.

szoval igen, ertem hogy attol meg konnyu, de megse. na

amugy az alu verziotol az en vazam mar csak 300grammal nehezebb [nem eppen lekonnyitett salsa nyeregcsobilinccsel egyutt] es az 14centit mozog. es ha meglatod a fejcsovet, lehidalsz.

plusz akkor meg hol van a scott spark... sugok: valahol ket kilo alatt, taggal, nyeregcsovel, bilinccsel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
a '08-as alu 2180 gramm, a karbon meg 2 kiló alatt van, nesze neked túlsúlyos merevváz :D
(tag nélkül, a tag +350g)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
meg az epic kulonben is eleg jol viselkedik aszfalton. az a lenyege, nem? hogy csak akkor rugozik amikor nagyon kell neki, amugy kisse tulsulyos merevvazkent funcional.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Csak az tart vissza, hogy kell-e nekem fully. Nyilván sokkal jobb terepen, fõleg lefelé, de én többet tekerek aszfalton, mint terepen. Azonban igen jó áron lenne (használt) :)

én nagyon sokáig azt mondtam, hogy megleszek a merevvázzal, azzal is terveztem bringát építeni, de mivel olyan olcsón tudtam megvenni a fullyt, hogy hülye lettem volna kihagyni, ezért megvettem. vissza nem cserélném merevre :D alma és kókusz méret közti köveken mentünk és alig éreztem. merevrõl meg leráz egy ilyen út. kényelem szempontjából 5*. és a hajtáshatékonyság sem veszik el, ha lockos tagod van

u.i. én is sokat tekerek aszfalton, és kb 5%-kal rosszabb ott mint egy merev

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Csak az tart vissza, hogy kell-e nekem fully. Nyilván sokkal jobb terepen, fõleg lefelé, de én többet tekerek aszfalton, mint terepen. Azonban igen jó áron lenne (használt) :)
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Még én is gondolkodom rajta, remélem lesz módom hamarosan kipróbálni egy igényesen összerakottat :)

Ha bejön, Stumpi FSR eladó! :D

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

Ma behozta egy jóbarátunk, és megmutatta, a 2008-as Epic Marathon vázból épített gépét.

egyszerüen ez a titán szerû szín eszméletlenül szép!

Múlt vasárnap elõzött le egy ilyennel valaki, amint a vitorlázó felé küzdöttem magam felfelé a sárban. Legalábbis nagyon idei Epicnek tûnt. Egy fémes villanás volt csak, és el is tûnt az emelkedõ tetején. :D Tényleg szép. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

szimplán a legjobb cc/maraton fulli váz momentán...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Ma behozta egy jóbarátunk, és megmutatta, a 2008-as Epic Marathon vázból épített gépét.

egyszerüen ez a titán szerû szín eszméletlenül szép!

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6,613 posts

iljics: stratos ügyben a kérdésedre válaszoljak: a stratos rendelkezik bizonyos platform szabadalmakkal, de amikor elkészítették a villájukat, amiben benne volt, az sértette a specialized szabadalmát (amit még a fox-al csináltak. by the way: a fox csinálja a saját kis új platform szelepét, tehát lehet, hogy már 2009-ben lesz ujra terralogic) visszatérve a specialized közölte a stratossal, hogy szabadalmat sértenek, mire a stratos közölte, hogy szerintük nem, igy pereskedésbe fulladt a dolog (utána lehet keresni, ha valaki nagyon akar) és az usa legfelsõbb biróság a specializednek adott igazat. a per a stratos tulajának sajnos majdnem mindenét felemésztette, ezért "tûnt el" a cég.
a szabadalmaik még megvannak, és ha egy kicsit módosítottak volna rajta, még mindig gyárthatnák...
(ha valakit érdekel, állítólag a stratos név és a szabadalmak eladóak :D)

Köszi, akkor "lényegében" jól emlékeztem ! :)

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

szép a színe.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
de hivatalosan akkor is csak az usa-ban érvényes pillanatnyilag :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

rugóstagokra és villákra vonatkozó téma: a saját gyártású tagok és villák júliustól 5 év garanciával vannak, visszamenõleges érvénnyel. az, hogy az mtbr-en az olvasható, hogy 5 év, az csak az államokra vonatkozik perpill. de mivel a világban igyis-ugyis visszamenõleges hatállyal lép életbe, ezért gyakorlatilag igen, 5 év van minden saját gyártású tagra és villára. ne feledjétek, ez nem vonatkozik a fox által külön a specializednek gyárott tagokra. sem a brain-re, sem a triadra, semmire!! csak olyan rugózó elemre, amin specialized felirat van.

Annyit fûznék hozzá, hogy az mtbr-rõl indult az ügy (vagyis ottani fórumozók harcoltá ki).
Az 5-év gari a hivatalos specialized oldalon is olvasható, nem csak az mtbr-es hozzászólásokban.
Az 5 év gari

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 posts

ariadne: úgy gondolkozz, mintha rendesen vennél fox tagot (mondjuk egy rp23-mat). tehát valahol a 100-120 ezer környékén mozoghat a triad. attól, hogy a specializedtõl van, nem lesz olcsóbb :)
azt mondták (most kérdeztem vagy 15 perce) hogy a váz utolsó gyártásától számított 2 évig tartanak készleten ilyesmit. ergo ha véletlenül 2009-ben befejezõdne az fsr xc ebben a formában történõ gyártása, akkor is 2010-ig lehetne kapni.

Én is köszönöm a választ, szerintem még várok akkor kicsit a tagvásárlással. :D