Kona kula supreme - konánál xc alu csúcs(?) - 160e
Stumpy s-works ht - 200e - megcsicsázva titán féktüskével (minek?), és egy karbon nyeregcsõ.
Kona - 4év(?), Stumpi - örök gari. (Mindkettõ csak az elsõ tulajnak)
Nagy árkülönbség nincs, mindkettõnek az ára sok egy merevvázért (ha 2-3 évente cserélgetjük)
Ezért már lehet hogy kapsz egy Yasec-ot (nem tudom a jelenlegi árakat, az enyém 10 évvel ezelõtti acél), és akár a kona vagy a speci geometria is lekoppintható.
Nem akarok itt okoskodni a végtelenségig: tökéletesen igazad van abban hogy alsó és középkategóriában a speci ár/teljesítmény viszonya általában rosszabb más Magyarországon kapható márkákhoz képest. Felsõ kategóriában már nincs jelentõs különbség.
De amiért mégis sokan sokkal több pénzt képesek kiadni egy bicajért,mint ami indokolt lenne,az a sznobizmus.Mert racionális indok nem létezik általában.:)Ez alól én sem vagyok kivétel.
Lehet hogy az extrem kisebbséghez tartozom, de az elsõ specit nem sznobizmusból vettem. Egyszerûen ráültem egy teszt epicre (több évnyi kihagyás után), és majdnem elsírtam magam: a bicajt mintha rám szabták volna, egy álom. Akkor még az hittem, hogy a specialized
japán márka... :mybad:, vagyis a név semmit sem jelentett.
Az összes késõbbi speci vásárlásnál természetesen már a sznobizmus (is) szerepet játszott