Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

jahogy ez 09? bocsesz:)

akkor felteszem úgy a kérdést:
milyen (mennyiért) merevvázak érhetõek el a specinél ilyen ugrálós szakágban, ami csúszópapucsos?

(esélyes, hogy elviszik a vázam, és keresem az utódját.)

nincs már vázként semmi, elvitték mind ha jól emléxem.
ami van, az kerékpár kompletten, narancs P2 acél. csúszópapucsos.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

'09-es? még nem.
a '08 meg már elfogyott :) amugy ez a '09 még rövidebb, azt hiszem a hivatalosan 26-os kerékkel csinálható legkisebb, 392mm-es láncvillával jön.

jahogy ez 09? bocsesz:)

akkor felteszem úgy a kérdést:
milyen (mennyiért) merevvázak érhetõek el a specinél ilyen ugrálós szakágban, ami csúszópapucsos?

(esélyes, hogy elviszik a vázam, és keresem az utódját.)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Lehet hogy az extrem kisebbséghez tartozom, de az elsõ specit nem sznobizmusból vettem. Egyszerûen ráültem egy teszt epicre (több évnyi kihagyás után), és majdnem elsírtam magam: a bicajt mintha rám szabták volna, egy álom. Akkor még az hittem, hogy a specialized japán márka... :mybad:, vagyis a név semmit sem jelentett.

Az összes késõbbi speci vásárlásnál természetesen már a sznobizmus (is) szerepet játszott :)

Az Epiccel én is hasonlóan voltam,akkor épp egy Merida Missionom volt.De a mivel merev vázról volt szó,inkább annak kapcsán írtam.Epic a kategóriájában nam vészesen drága,pl a Meridához képest.A merev váz viszont horror.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

ez az örökgari qrva nagy vakítás.
asszem, ezzel végérvényesen elnyertem rob ellenszenvét. :)

kinek mi. ha eltekintesz az örök élet garitól, akkor nézheted úgy is hogy egy tökéletes vázat/kerékpárt kapsz a pénzedért ;) 10-bõl 9 szerint aki próbált specit gyárilag épített komplett gépként az a véleménye, hogy isten. persze mindig ott van az az egy, akinek nem. lehet te is abba az egybe tartozol :) nincs harag emiatt. épp elég nekem a másik 9 ember :D nyilván nem a belépõ szintrõl bezsélünk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

http://www.pinkbike.com/photo/2303748/

ilyen elérhetõ itthon?
(váz)

'09-es? még nem.
a '08 meg már elfogyott :) amugy ez a '09 még rövidebb, azt hiszem a hivatalosan 26-os kerékkel csinálható legkisebb, 392mm-es láncvillával jön.

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Én max terry black képével díszíteném egy rózsaszínt :D

:i_love_yo
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Kona kula supreme - konánál xc alu csúcs(?) - 160e
Stumpy s-works ht - 200e - megcsicsázva titán féktüskével (minek?), és egy karbon nyeregcsõ.

Kona - 4év(?), Stumpi - örök gari. (Mindkettõ csak az elsõ tulajnak)

Nagy árkülönbség nincs, mindkettõnek az ára sok egy merevvázért (ha 2-3 évente cserélgetjük)

Ezért már lehet hogy kapsz egy Yasec-ot (nem tudom a jelenlegi árakat, az enyém 10 évvel ezelõtti acél), és akár a kona vagy a speci geometria is lekoppintható.

Nem akarok itt okoskodni a végtelenségig: tökéletesen igazad van abban hogy alsó és középkategóriában a speci ár/teljesítmény viszonya általában rosszabb más Magyarországon kapható márkákhoz képest. Felsõ kategóriában már nincs jelentõs különbség.

De amiért mégis sokan sokkal több pénzt képesek kiadni egy bicajért,mint ami indokolt lenne,az a sznobizmus.Mert racionális indok nem létezik általában.:)Ez alól én sem vagyok kivétel.

Lehet hogy az extrem kisebbséghez tartozom, de az elsõ specit nem sznobizmusból vettem. Egyszerûen ráültem egy teszt epicre (több évnyi kihagyás után), és majdnem elsírtam magam: a bicajt mintha rám szabták volna, egy álom. Akkor még az hittem, hogy a specialized japán márka... :mybad:, vagyis a név semmit sem jelentett.

Az összes késõbbi speci vásárlásnál természetesen már a sznobizmus (is) szerepet játszott :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

igazad van, de az állításomat még mindig tartom, nekem már 2k egy merev vázért kicsit sok.

az tényleg nem kevés.Szerintem csak akkor érdemes ennyit kiadni egy merev vázért,ha az illetõ ki fogja használni az örökgari elõnyeit.De aki ennyi pénzt ad egy merev vázért,az nem valószínû hogy 5 évnél tovább fogja használni.Vagyis bõven elég az 50ezres váz is általában.De amiért mégis sokan sokkal több pénzt képesek kiadni egy bicajért,mint ami indokolt lenne,az a sznobizmus.Mert racionális indok nem létezik általában.:)Ez alól én sem vagyok kivétel.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
igazad van, de az állításomat még mindig tartom, nekem már 2k egy merev vázért kicsit sok.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

ezt a kérdést kellene mindenkinek feltennie...a megmaradó 20-30% -ot meg bringa további részeire költeni...

Szerintem nem egy 5-év garis meridaval kell az árat összehasonlítani, az persze hogy olcsóbb (mondjuk a csúcs ninety-six már nem igazán), de nem a garancia miatt (és nem is azért mert rosszabb bicaj lenne, nekem is van)...

Más prémium(?) márkáknál (scott, cannondale stb.), az ár már ugyanaz.

Ezenfelül a speci bevállalja az örök garit a zúzosabb vázaknál is, nem sokan kínálnak DH vázat örök garival...

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

en csak a rozsaszin vazat akartam feldobni a demo 7 tattoo matricakkal :)

Szerintem bárhol csinálnak olyat :)
Én max terry black képével díszíteném egy rózsaszínt :D

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

szoliver

szoliver

vendég

• fórumtag
  • 109 posts

Matrica szett? Az én bicómon egy matrica sincs, minden felirat fetve van!

en csak a rozsaszin vazat akartam feldobni a demo 7 tattoo matricakkal :)
Egy jó nõt meghódítani, és nem elmesélni olyan, mint titokban átúszni a Csendes-óceánt.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
http://www.pinkbike.com/photo/2303748/

ilyen elérhetõ itthon?
(váz)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
Karcsi visszaírhatnál...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

3-5 évnél tovább szándékozom bármelyik vázamat is megtartani? :D :D

ezt a kérdést kellene mindenkinek feltennie...a megmaradó 20-30% -ot meg bringa további részeire költeni... Rob no offense, csak ez a véleményem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
asszem, ezzel végérvényesen elnyertem rob ellenszenvét. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
matricaszett: nem rendelhetõ
garancia: persze lehet cigánykodni, bemenni a második tulaj helyett a boltba, meg ilyesmi. tipikus magyar mentalitás. csak ne csodálkozzatok, ha valamit majd nem cserélünk ki.. már annyira rászoktak hogy gyakorlatilag bármit csukott szemmel cserélünk, hogy most is a hajam állt az égnek a legutóbbi esetben (egy cipõ).

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
[quote name='apr']Amíg kicsi a gyerek <2,3 év addig jó lesz, utána hajlik már rendesen. De 4év körül már megtanul bicajozni... :)[/quotem
Minél elõbb visszarakom az Epicre.Sokkal instabilabb a merevvel,mert sokkal jobban behintázik.Meg párszor katapultált volna a gyerek,ha nincs öv.Szóval minél hamarabb meg kell csinálni azt a bilincset,mert sokkal jobb az Epiccel menni teherrel is.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Amíg kicsi a gyerek <2,3 év addig jó lesz, utána hajlik már rendesen. De 4év körül már megtanul bicajozni... :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Ha ott nem mozdul meg, akkor tényleg :ok:

Majd ma kiderül,a merev vázal milyen lesz,mert átraktam a SCOTT-ra az ülést.Bénák azok a gyári fém bilincsek,éles a sarka megnyomná a vázat hosszabb távon.Amíg nem csinálok újat,addíg marad ezen a bicajon az ülés.És ha sikerül,az alsócsõ alá fogom tenni az adaptert.Az súlypont,és vázterhelés szempontjából is jobb lesz.