Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
A csapágy kérdés csak a régi Epic-ek problémája, ott is a Tag önbeálló csapágyait nem lehet kapni. Tudtommal az összes többi váz csapágyát itthon is be lehet szerezni. De számoljunk csak egy kicsit: 15000Ft-ért 8db jó minõségû csapágy 1875/db. Az szerintem nem rossz, még ha hozzá számolod a távtartó és egyéb kütyüket is.
A Specikhez mindent be lehet zserezni, mert elterjedt.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Vagy ezt a problémát nem is ismerik (és nem azért, mert merev vázuk van):)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
ilyenkor azért örülök hogy vannak még gyártók akik bár nem ilyen kibaszott innovatívak de olyan vázakat gyártanak , a felhasználónak még 5-6 év után sem kell tudnia a forgáspontcsapágyak tipusát :)

na on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

mongy a specinel az kulon jo moka, hogy masik orszagba nem szallithatnak hivatalosan a kereskedok... erre kivancsi lennek, hogy jogilag hogy lehetseges egy egyseges piacon.

[OFF]
Kizárólagos forgalmazói szerzõdésekkel és az állami/uniós felügyelet felõli szemhunyással.
[/OFF]

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
mongy a specinel az kulon jo moka, hogy masik orszagba nem szallithatnak hivatalosan a kereskedok... erre kivancsi lennek, hogy jogilag hogy lehetseges egy egyseges piacon.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Szia.

Innen rendeltem, egy email elég volt nekik és küldték a paypal számlát.

Specialized SJ FSR S-Works RH FSR Bearing Pivot Kit

Szia.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Honnan rendelted? Más Specihez is lehet kapni? Cimborámnak régebbi FSR XC-je van.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Megérkezett az epic-hez a csapágyszett. A megrendelést követõ 4. napon hozta a postás az Angliában feladott csomagot. 15 ezer forintba került, de minden benne van, ami kell és a lényeg hogy van! A boltból vissza sem hívtak, hogy tudnak vagy nem tudnak szerezni már két hete.........

Ezért fogok mindent kintrõl venni, mert van s még kevesebbe is kerül mint itthon.

Röhej.

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok!

Specialized Stumpjumper Ht Comp Carb 29er bringából szerintetek milyen méret lenne megfelelõ?

Az adataim (canyon weboldal alapján mérve többé-kevésbé pontosan):
Belsõ lábhossz: 88cm
Felsõtest: 67cm
Kar: 68cm
Magasság: 189cm
Súly: 80kg

Esetleg van valakinek 29er speci gépe amit ki tudnék próbálni?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
A leírtak alapján akkor minden bizonnyal óriási szerencsém van, bár nem errõl tanúskodik az áron alul kényszerbõl eladott SID, Epic, R7. Újonnan vettem a Rebát, azóta is gond nélkül mûködik. Sõt, többszörösen szerencsés, mivel a most vett Stumpjumper FSR csapágyai is jók, az anyák sértetlenek, ezek szerint szét se volt még szedve, de csodásan jár a hátsó rész, semmi lötyögés, kotyogás, mozgás közbeni akadozás. De azért egy zsírzás tuti nem fog megártani nekik. :)

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

most már kiváncsi leszek az én vázamban hány év után kell csapágyakat cserélni (ja nem speci :))

2007-08-as stumpik (enyémben is recsegtek ropogtak nyüszögtek újonnan is) összeszerelés szempontból nagyon gatyák voltak, kb úgy kellett kezdeni mint a daciaknal anno hogy szétszed kipucol rendesen összerak.

meg az új rs-oknál is úgy kell, akkor kezdenek rendesen mocorogni. mongy dual air-eset én többet biztos nem veszek.

Tõlem meg már csak darabokban fog elkerülni... :)

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Én szerettem, hogy volt +2cm út a villában. Jó a gép geometriája, lehetett vele menni lefelé rendesen, volt értelme a plusz útnak. A Speci is felismerhette, hogy volt igény a hosszabb villára, azért adott ki egy olyan modellt amiben Talas volt. Majd a következõ évben a Stumpy felment a 14-es kategóriába. Én látok összefüggést ebben a láncolatban.
Ráadásul vénember83 olyan környéken kerekezik és olyan emberekkel teker ahol elférhet a 14cm elöl. Például itt is tekerhetne velük:-)
GoPro HD: BBB Studios - Never that Easy - YouTube
Az én Stumpy-m szerencsére jól volt összerakva, nem volt csapágy problémám.
Az RS-nél a Dual air rendszerrel valóban szoktak gondok lenni, erre utalt Epic is. A villák szárazon jönnek ki már évek óta, használat elõtt át kell kenni, de ez nem vészes. A DAir-nél van sokszor, hogy a két kamra átereszt. Ez is filléres javítás, de ez már elég bosszantó, és ráadásul jó néhány éve ismert probléma és az RS mégsem tesz ellene. Lehet, mert mindenki orvosolja helyben és a hír nem jut vissza a gyártóhoz:-)
A mostani solo air Lyrikem is csinált olyat, hogy mindenki csak a fejét vakarta. Szóval nem szólnám le az RS-t, csak ismerni kell a bibiket és azokat orvosolva remek villákat kaphat az ember.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Felhívtam a boltot, még a múlt héten, hogy kellene egy csapágyszett egy 2008-as epic-be amit náluk vettem. Azt mondták visszaszólnak mennyibe fog kerülni. Nos azóta is hívnak. Hihetetlen , hogy ma az országban itt tartunk, van forgalmazója , de ott meg semmi sincs. A bolt is olyan amilyen..... mondjuk erre már rég rájöttem a tag javításánál, ami már két hete kész volt, csak elfelejtettek felhívni történet volt. A lényeg csak annyi, hogy egy angol boltból rendeltem meg a szettet a vázhoz.

Ha valakit érdekel ( s ebben a cipõben jár) honnan, annak majd privátban elküldöm.

Mielõtt valaki azt fejtegetné, hogy a csapágyboltban meg tudom venni csak részben van igaza, mert az afr tag csapágyait ott bizony hiába keresed.

A következõ bringám ezen dolgok miatt tuti nem speci lessz.

Mondjuk ez nem a márka hibája, hanem az országé.....

Sziasztok.

en is hasonloan gondolkodom :) aktualis modellevu bringa vmelyik alkatreszre fel evig vartam, de valamit harom honap alatt meghoztak. pl a rugos tag rogzitese sem volt szabvanyos (nem volt a becsuszon szem), belegondolni sem merek, hogy par ev mulva mennyiert meg mennyi ido alatt cserelik, ha valami baja lesz. ezutan ha ossztelost veszek, abban szabvanyos (meretu) tag lesz. hanyagolhatnak az ennyire egyedi megoldasokat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
most már kiváncsi leszek az én vázamban hány év után kell csapágyakat cserélni (ja nem speci :))

2007-08-as stumpik (enyémben is recsegtek ropogtak nyüszögtek újonnan is) összeszerelés szempontból nagyon gatyák voltak, kb úgy kellett kezdeni mint a daciaknal anno hogy szétszed kipucol rendesen összerak.

meg az új rs-oknál is úgy kell, akkor kezdenek rendesen mocorogni. mongy dual air-eset én többet biztos nem veszek.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

az rs topicban viszont kifejthetnéd, én kíváncsi lennék rá. ha úgy érzed, pm-ben is jöhet.

Ne privátban, engem is érdekelne.

@troger: Addig örülj, amíg csak csapágy kell.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts

Más bicajoknál is vannak "buktatók". Nekem már sok Specim volt, van és szerintem lesz is. Voltak gondok is, de szerintem más bicajokkal is kb. ennyi van. Csak valahogy egyik sem nyújtja AZT az érzést...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts

Nem fogom ebben a topikban kifejteni a véleményemet a RS villákról, mert az itt OFF, de szerintem te is pontosan tudod, hogy mirõl van szó.

az rs topicban viszont kifejthetnéd, én kíváncsi lennék rá. ha úgy érzed, pm-ben is jöhet.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Felhívtam a boltot, még a múlt héten, hogy kellene egy csapágyszett egy 2008-as epic-be amit náluk vettem. Azt mondták visszaszólnak mennyibe fog kerülni. Nos azóta is hívnak. Hihetetlen , hogy ma az országban itt tartunk, van forgalmazója , de ott meg semmi sincs. A bolt is olyan amilyen..... mondjuk erre már rég rájöttem a tag javításánál, ami már két hete kész volt, csak elfelejtettek felhívni történet volt. A lényeg csak annyi, hogy egy angol boltból rendeltem meg a szettet a vázhoz.

Ha valakit érdekel ( s ebben a cipõben jár) honnan, annak majd privátban elküldöm.

Mielõtt valaki azt fejtegetné, hogy a csapágyboltban meg tudom venni csak részben van igaza, mert az afr tag csapágyait ott bizony hiába keresed.

Mondjuk ez nem a márka hibája, hanem az országé.....

Sziasztok.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

Teljesen jók a Rebák, nem tudom miért szóljátok le.

Nem fogom ebben a topikban kifejteni a véleményemet a RS villákról, mert az itt OFF, de szerintem te is pontosan tudod, hogy mirõl van szó.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
2009-est már szerelték talas-sal de sztem felesleges.
azért egy ob qr15-ös fox az igazi bele :)