Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Az lesz, hogy szétszedem a meridát, úgyis hirdetem aprón, átépítem a Rockhopperre és elkezdem tesztelni. Arra emlékszem, hogy mikor a Rockhopperrel nyomtam, nagyon dzsukel volt, csak zavart a sok rázkódás. Akkor kezdtem agyalni epicen. Aztán lóvé híjján mission lett, arra meg sztem túlságosan rákényelmesedtem. Majd most kiderül. Ha egy hónap múlva az lesz, hogy megint csak a rázás a gáz amit a brain egyébként csillapítana és nem hiányzik a hintázás, akkor jöhet az epic. Ha a hinta hiányzik jobban, akkor Mission. Kösz a hozzászólásokat!
"No pain - No gain"

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Értem.

Végülis a következõket várnám el egy ilyen kategóriától:
1. erõltetett haladás, "szúrjuk neki" amikor merev a tag, csakis a gyors haladást akadályozó kövek, kavicsok, gyökerek okozta hatást csillapítja, stabilizálja a bringát, mászáskor, kiálláskor no pogó

2. nyugis öröm-erdei-vidámbringázás-túrázás, amikor a huplis hepehupás, de egyenletes, lejárt földúton hintázik kicsit, hogy ne nyomja az ülepemet, de ütés végülis nem éri a szelepet, mászáskor, fölfelé, kiálláskor no pogó

Azzal nincs gond hogy aszfalton full merev, az oké, akkor sokkal jobban gyorsul, lehet szúrni neki, hamarabb érünk a terepre :).

A brain érzékenységét lehet olyan nagyra venni, hogy a 2es pontban is tudjon produkálni? Mert az ember nem mindig ezredmásodpercekért küzd egy egy hétvégi nyugis túrázáskor és jó ha kényelmes a haladás. De az is lehet, hogy elszoktam a merevtõl és hozzászoktam a hintázós Meridához. Ez a baj, vhogy ki kéne próbálni ezt a dolgot, újból kérek minden Miskolc környéki sporttársat, ha mód van rá, hogy fél órára elugranék mégis kipróbálni, nem lennék hálátlan, vinnék valami bringás ajándékot :)

Már másik topikban is kérdeztem, itt is felteszem. Mi a különbség egy Epic és mondjuk egy kormányról lokkolható hátsótag között, feltételezzük, hogy a pilóta el tudja a látványból dönteni, hogy kell e csillapítás vagy nem. Mert ha a 2es pont nem megy az Epicnél, akkor sztem veszek egy új Merida Missiont remote lockolható hátsó taggal és örökre sajnálni fogom a Speckó geometriát...:)

ilyen kb nincs amit szeretnél.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Értem.

Végülis a következõket várnám el egy ilyen kategóriától:
1. erõltetett haladás, "szúrjuk neki" amikor merev a tag, csakis a gyors haladást akadályozó kövek, kavicsok, gyökerek okozta hatást csillapítja, stabilizálja a bringát, mászáskor, kiálláskor no pogó

2. nyugis öröm-erdei-vidámbringázás-túrázás, amikor a huplis hepehupás, de egyenletes, lejárt földúton hintázik kicsit, hogy ne nyomja az ülepemet, de ütés végülis nem éri a szelepet, mászáskor, fölfelé, kiálláskor no pogó

Azzal nincs gond hogy aszfalton full merev, az oké, akkor sokkal jobban gyorsul, lehet szúrni neki, hamarabb érünk a terepre :).

A brain érzékenységét lehet olyan nagyra venni, hogy a 2es pontban is tudjon produkálni? Mert az ember nem mindig ezredmásodpercekért küzd egy egy hétvégi nyugis túrázáskor és jó ha kényelmes a haladás. De az is lehet, hogy elszoktam a merevtõl és hozzászoktam a hintázós Meridához. Ez a baj, vhogy ki kéne próbálni ezt a dolgot, újból kérek minden Miskolc környéki sporttársat, ha mód van rá, hogy fél órára elugranék mégis kipróbálni, nem lennék hálátlan, vinnék valami bringás ajándékot :)

Már másik topikban is kérdeztem, itt is felteszem. Mi a különbség egy Epic és mondjuk egy kormányról lokkolható hátsótag között, feltételezzük, hogy a pilóta el tudja a látványból dönteni, hogy kell e csillapítás vagy nem. Mert ha a 2es pont nem megy az Epicnél, akkor sztem veszek egy új Merida Missiont remote lockolható hátsó taggal és örökre sajnálni fogom a Speckó geometriát...:)
"No pain - No gain"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
vannak olyan késõ 2006-ban gyártott vázak, amik már kompatibilisek az új gyári SBC taggal, a régebbiekbe sajnos nem megy bele, mert a brain része belever a küllõkbe, és a szemtávolság sem azonos. más tagra egyáltalán nem lehet kicserélni, vagy csak sok barkácsolással.
a brain amugy az elsõ ütésre nyit, és amig van ütés, addig nem zár össze.
van benne egy (rugó/levegõ)elõfeszitéses szelep, és ha az a szelep megbillen valamilyen erõ hatására, akkor kezd el folyni az olaj és mozogni a tag.
az uj SBC tagok már sokat "puhultak" a régi foxokhoz képest, azok nagyon digitálsian mûködtek (vagy nyitva vagy zárva, és ha zárva az nagyon merev váz) az ujak kicsit "kényelmesebbek" hogy úgy fogalmazzak.
geometriára a 2006-os epic teljesen megegyezik a 2006-os alu s-works HT vázzal, csak kb 15mm-rel magasabban van a csapágyháza. 2006 után kicsit kezd eltérni a kettõnek a geometriája.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok! A 2004es és a legújabb 2008,2009es Epic vázak között mekkora érdemi különbség van? Tudom anno nem volt BrainFade a tagon, de ezen kívül?

Lehet kapni hivatalos úton régebbi Epic "csak vázat" (2005, 2006) olcsóbban mint a mostani ezüst-fekete (asszem 2008as)?

Tényleg igaz, hogy a tag az elsõ ütést nem csillapítja, mert akkor tér észhez? Nem gáz ez olyan terepen ahol ritka a kõ, kavics, hupli? Hepehupán is becsillapít, vagy erõs külsõ hatás kell neki? Pl. a mostani Merida Missionöm hintázik egy huplis föl-le-föl-le szakaszon és ez néha nem is baj, sõt túrázáskor jobb, mintha egy merevhátú csapkodná a s.ggem, haha :). De az is igaz hogy fölfelé meg nagyon pogózik.

Nem lakik boldog és nemeslelkû Epic tulajdonos :) Miskolc környékén, akinél ki tudnám próbálni, mert nem biztos, hogy erre van szükségem, de azt tudom, hogy a Speckó nambervan cumókat készít(Rockhopperem miatt). Igazából a Rockhopper kezelhetõségét kéne összegyúrni a Meridám himbilimbijével, talán ez az Epic.

Epicbe lehet a Fox Braines tagon kívül mást pakolni, ha mégse jönne be a brain, de a geó igen? Vagy le lehet a Brain-t szerelni a tagról, ha fullos fullyt akarok éppen? Sworks Stumpjumperen is egy vezeték köti õket össze.

Bocsi ha sok hülyeséget kérdezek, de vidéken nem igen van lehetõség ezeket a dolgokat kipróbálni és okos döntéseket hozni, kockáztatni meg nincs fölösleges 230ezrem, de még a fele se, ha ebayrõl venném.

THX!!!
"No pain - No gain"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem a 100-as rebával jobb párost alkot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
mostani gépembe még reba van 100mmvel..de van itt már egy 80as fox helyette..meglátjuk:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

köszi!és 80as fox villa? :D nagyon hivogató egy ilyen váz..csak hát az ára picit húzos.. :)

elmegy vele sztem gond nélkül

ha azt szoktad meg akkor orraesõsebb sem lesz mint egy hoszabb
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
köszi!és 80as fox villa? :D nagyon hivogató egy ilyen váz..csak hát az ára picit húzos.. :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

egy ilyen epic váz 80as elsõtelóval mennyire szentségtörés?

szvsz semennyire, mintha gyárilag is 90-es lett volna az az 1 centi meg nem igazán lényeges
nem beszélve arról némely 80-as telónak nagyobb a beépítési magassága mint a 90-es foxnak.

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
egy ilyen epic váz 80as elsõtelóval mennyire szentségtörés?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
olee: a vizdinél szerintem van ilyen epic, ott megnézhetõ

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts

Jó is lenne. Csak én nem szeretek online vásárolni.
Szeretem megtapizni, amiért fizetek. :D

Szerintem kevesen tapiz(hat)tuk meg, mielõtt megvettük, legalábbis vidéken. Megrendeltük a boltban, aztán "lejött", tiszta on-line.

Ha akciós áron van akkor érdemes megvenni.
+ kiforott váz
+ jól mûködõ tag, 5év garival
- a tag minõsége nem százas
+ anodizált "festés", ez valami döbbenet jól néz ki színtõl függetlenül, a 2009-es modelleknél nem látok anodizáltat
+ két kulacstartó

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

most úgyse tudsz kijönni a hóból, külön elõny, hogy a futár viszi:D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azert ez nem annyira rizikos. gondolom lattal mar Epicet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
ez eleg jol nez ki.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Nála, valami nagy méretben láttam most Epicet.

csókolom.
http://bikemarket.hu...eszlet&tid=3174
egyébként ilyen volt Janinál is.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nála, valami nagy méretben láttam most Epicet.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Már nincs. :(

Rob, az jó lehet.
Megnéznéd?
Aztán majd eldönti, hogy Anthemet, vagy Epicet szeretne.
Köszi

Vizdinél is volt egy s-es, anodizált szürke maraton. utoljára novemberben voltam nála, szóval az se biztos.