Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Szevasztok! gyors segítség kéne ! ha valaki betudna linkelni egy olyan oldalt ahonnan lehet 06, as bighitekre való váltópapucsot rendelni.vagy létezik e ilyen oldal egyáltalán? vagy csak nagykerböl? vagy hogy lehet?
légyszi segítsetek.

minap vettem a boltba, 3600ft.(igaz az enyém 08as de egykutya nem?)

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts
Szevasztok! gyors segítség kéne ! ha valaki betudna linkelni egy olyan oldalt ahonnan lehet 06, as bighitekre való váltópapucsot rendelni.vagy létezik e ilyen oldal egyáltalán? vagy csak nagykerböl? vagy hogy lehet?
légyszi segítsetek.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts
Sziasztok!

Az itthoni forgalmazónál lehet kapni a globe ss változatát vajon? A weboldalon nincsen feltûntetve, legközelebb Bécsben árulják 350-400 euróért.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts

Csapágyas, úgy emlékszem. Nem lenne szabad gondjának lenni, érdemes lenne kikapni a csavart, szétszedni, megigazítani a dolgokat, és összerakni újra.
Ha ezek után is csinálja, akkor érdemes futni újabb kört :)

Ez megvolt, 1 liter zsír sem javította ki úgyhogy egy hajszálvékony alátétet toltam be a link és a váz közé(meg ugye zsírt). Így megszûnt a föl-le lógás, de mégse érzem azért ezt az alátétet helyénvalónak.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Csapágyas, úgy emlékszem. Nem lenne szabad gondjának lenni, érdemes lenne kikapni a csavart, szétszedni, megigazítani a dolgokat, és összerakni újra.
Ha ezek után is csinálja, akkor érdemes futni újabb kört :)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
Egy kedves bighites megmondaná nekem, hogy ha rendesen van benne a vázban a tag, akkor a tulfolyónál lévõ forgáspontba mi van? mert nekem ott lóg, de elnem tudom hinni, hogy pont az adja meg magát, ráadásul még nincs 1 éves se.

Amúgy itt Budaörsön egy boltba van egy Speci Pitch, nem tudom már ki akarta kipróbálni hogy méretbe jó-e, csak gondoltam beírom, hátha segít.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Zotti: Cseppet más lett a keró. Átszabták a szögeket és a távokat. Trailesebb lett az egész. Nekem is volt olyan geometriájú vázam L-es és páromnak M-es. Lentebb is írtam, hogy az általad is említett stucnival és nyeregcsõvel talán jó lenne. De az ideálistól szerintem messze van. Ha ennyire centizni kell a dolgokat akkor kicsi a váz. És Troger még 2 cm-vel magasabb mint mi.
Magas ember alatt a kis váz nem a legstabilabb és még furán is néz ki.Persze ez ízlés dolga.
A Giantokkal sokat szívtam, mert erõltettem az M-es vázakat. Ott nekem az volt a bajom, hogy az M-es és L-es határán voltam. M-eseket vettem, mert csinosabbak, szebbek voltak. De mindannyiszor kicsinek éreztem õket. (M-es Trance és Reign-2008)
Ezután visszatértem a Spechez és a nagyobb vázakat vettem.
Egyébként én a tavalyi Kassa maratonon tudtam kipróbálni az Enduro Sl-t. Ott volt egy kassai boltos és igen szép kis kiállítást rendezett. A Specek hosszú vázak, ezért papír alapján az M-es is jó lett volna nekem, de ott szerencsére próbáltam mindekettõt és kiderült, hogy az L-es kényelmesebb. Szerintem idén is kint lesznek. Lehet tesztelni. Meg a terep és a táj is hibátlan. Lehet jönni- június 27, ha jól emlékszem.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

A pumpa leszedéskor nem a telóból, hanem a pumpa csövébõl jön ki az a 3-4 psi. Tehát ha 100 pis-t akarsz, elég arra fújni.

A rugóstagod hibája/viselkedése az archive angol fórumokon is olvasható (például), valószínûleg rossz a tag :(

meglássuk, a vak is aszonta. abba nem halok bele, ha két hetente rá kell fújni. menet közben jól viselkedik, nem esik össze. remélem csak vaklárma.

zotti

zotti

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
En is 184cm vagyok es nekem meretre teljesen jonak tunik az M-es '06-os stumpjumper fsr-em (hajlitott Thomson nyeregcsovel es 10-es stucnival)

troger: nem tudom, van-e vlmi meretbeli elteres a jelenleg kaphato M-es stumpjumper vazak es a '06-os kozott, de ha gondolod, az enyemet kiprobalhatod (11. ker)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
A pumpa leszedéskor nem a telóból, hanem a pumpa csövébõl jön ki az a 3-4 psi. Tehát ha 100 pis-t akarsz, elég arra fújni.

A rugóstagod hibája/viselkedése az archive angol fórumokon is olvasható (például), valószínûleg rossz a tag :(

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Troger: Ezzel a magassággal szerintem semmiképpen ne vegyél M-es kerót. Se Enduro SL-t, se Stumpyt. Van itthon L-es Stumpy FSR (2008), L-es Enduro SL (2008) és sajnos csak volt M-es Stumpy FSR (2008). Az M-est a felségem használta, 9-es stucnival és hajlított Thomson nyeregcsõvel. Pont jó volt neki, de õ 174 cm magas. Én 184 cm vagyok és az L-est használom központos nyeregcsõvel, 8-as stucnival. A felségem jelenleg az L-es Enduro SL-t használja, központos nyeregcsõvel, 7-es stucnival. És szereti.
Az M-es és L-es Stumpy között elég nagy a méretbeli ugrás (ezt egy kicsit elszabta a Spec szerintem), fõleg a vízszintes felsõcsõ esetében. Az M-es és L-es között kb. 3-3,5 cm a különbség. (ahead kupak közepétõl, vízszintesen nyeregcsõ közepéig) Az M-es Stumpyn nagyon hülyén éreztem magam. A 400-as nyeregcsövet maxra kellett húzni, a nyerget a sínen teljesen hátra és egy 100-as stucnival talán jó lett volna. De a váz olyan kicsi volt alattam, hogy a majom a köszörû kövön effekten túl a terepen való stabil futás elmaradásától is lehetett tartani. Akkor inkább az Enduro SL L-est ajánlom neked, mert az nagyon eltalált geometria és nem is annyira szétnyúlós. Jók a szögei, hibátlanok a hosszai. Nagyon tetszett a vele való tekerés.Ha a páromnak találunk egy M-es Stumpy vázat (ez az L-es Enduro SL csak gyors megoldás volt) elkommunizálom az Enduro-t és eladom a Stumpyt. Mindkét váz M5-ös aluból van és a kettõ közötti súly különbség nem lehet több 100-120 g-nál. Szóval ez nem hátrány, de a geoja jobban fekszik, alpesi terepre jobban használható, de tekerhetõ is.
Ha viszont erõs vagy (cipelni), a legfinomabb rugózást akarod, és szeretsz zúzni akkor a 2005-2007 Enduro-t ajánlom. A legjobb gépem ami eddig volt. Csak hogy bonyolítsam a képet:-)
Na bocs, a litániáért, de gondoltam minél több az infó annál többet segíthet.
Ja, debreceni vagyok. Csak L-es vázakkal szolgálhatok, de két fajtából. Szóval ha próbálni akarsz akkor szívesen látlak.:)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Azt beleszámoltad, hogy a telópumpa csatlakozásakor 5-10 psi-vel kevesebbet mér, mint amennyi benne volt? Tudom triviális, de hátha...

hát, felfújom 100-ra, rárakom újra, nekem 100 van benne :) szóval nem a pumpa a hibás. 2-3psi-t ereszt ki csak a pumpa a leszedésnél, de mindig direkt "túlfújom" emiatt. érzésre is puhábbnak tûnt, de tekerésnél nem pogózott, csak elég könnyen berugózott. saját súlyommal össze tudtam nyomni 70-80%ig (nem sag!) bepumpálva, terepen csak azért nem csuktam össze, mert volt nálunk telópumpa.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 posts
Azt beleszámoltad, hogy a telópumpa csatlakozásakor 5-10 psi-vel kevesebbet mér, mint amennyi benne volt? Tudom triviális, de hátha...

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

nem is volt :)

oké, köszi. ha gondom lenne az enduro tagjával, akkor privátim zaklassalak, vagy publikus, hogy mennyiért mértek egy olyan tagot? (5th element air)
mozgásával nincs bajom, de szerintem egy picit ereszt, egy hét alatt leeresztett egy kicsit, vagy még nem volt rendesen beállítva, passz. (100psi-re emlékeztem, de csak 90 volt benne)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

RobÚr!

Speci El Toro napszemüvegetek van esetleg elfekvõben valahol/valakinél?
Jó lenne nagyon, ha lenne. Illetve nõi modellek közül valamelyik Adaptalite lencsés, nem cserélhetõ lencsés darab.
Köszönjük elõre is!

nem is volt :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

186 cm. tehát L-es, de mivel a lábaim hosszabbak mint a felsõtestem, ezért jó az M-es.
Ezt már elég rég óta tudom... a lényeg az lett volna, hol tudok ráülve dönteni, hogy m-es vagy L-es.

Rájöttem egy egész napos tekergés után, hogy boltban sehol..

Majd bécsben vagy prágában. Hát ez van de azért kösz az értékes tanácsot

vizdinél is lesz már holnap is

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts

ruha: pesti boltot tudok mondani ahol van, de feltolok egy pdf katalógust a weblapra holnap.
troger: fsr xc és stumpjumper comp van ebben az árkategóriában (illetve pitch comp és pro) s, m, l méretekben. ha mondasz egy magasságot megmondom mekkora kell kb.
visszahívás: került ide az országba, de már itt vannak a csere-kormányok is, szóval nincs para. aki ezekbõl vesz nyugodtan hátradõlhet.

186 cm. tehát L-es, de mivel a lábaim hosszabbak mint a felsõtestem, ezért jó az M-es.
Ezt már elég rég óta tudom... a lényeg az lett volna, hol tudok ráülve dönteni, hogy m-es vagy L-es.

Rájöttem egy egész napos tekergés után, hogy boltban sehol..

Majd bécsben vagy prágában. Hát ez van de azért kösz az értékes tanácsot
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts
RobÚr!

Speci El Toro napszemüvegetek van esetleg elfekvõben valahol/valakinél?
Jó lenne nagyon, ha lenne. Illetve nõi modellek közül valamelyik Adaptalite lencsés, nem cserélhetõ lencsés darab.
Köszönjük elõre is!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ruha: pesti boltot tudok mondani ahol van, de feltolok egy pdf katalógust a weblapra holnap.
troger: fsr xc és stumpjumper comp van ebben az árkategóriában (illetve pitch comp és pro) s, m, l méretekben. ha mondasz egy magasságot megmondom mekkora kell kb.
visszahívás: került ide az országba, de már itt vannak a csere-kormányok is, szóval nincs para. aki ezekbõl vesz nyugodtan hátradõlhet.

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts
Sziasztok.

Rob tudsz mondani olyan boltot bp.-n ahol meg tudnám nézni az össztelós (cc , am, enduro) paletta fél - 1 milla közötti darabjait, mert vennék valamit, és a méretet jó lenne belõni. Voltam pár boltban, de nem volt, csak vázszettben így elég nehéz.

Köszi.
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése