Troger: Ezzel a magassággal szerintem semmiképpen ne vegyél M-es kerót. Se Enduro SL-t, se Stumpyt. Van itthon L-es Stumpy FSR (2008), L-es Enduro SL (2008) és sajnos csak volt M-es Stumpy FSR (2008). Az M-est a felségem használta, 9-es stucnival és hajlított Thomson nyeregcsõvel. Pont jó volt neki, de õ 174 cm magas. Én 184 cm vagyok és az L-est használom központos nyeregcsõvel, 8-as stucnival. A felségem jelenleg az L-es Enduro SL-t használja, központos nyeregcsõvel, 7-es stucnival. És szereti.
Az M-es és L-es Stumpy között elég nagy a méretbeli ugrás (ezt egy kicsit elszabta a Spec szerintem), fõleg a vízszintes felsõcsõ esetében. Az M-es és L-es között kb. 3-3,5 cm a különbség. (ahead kupak közepétõl, vízszintesen nyeregcsõ közepéig) Az M-es Stumpyn nagyon hülyén éreztem magam. A 400-as nyeregcsövet maxra kellett húzni, a nyerget a sínen teljesen hátra és egy 100-as stucnival talán jó lett volna. De a váz olyan kicsi volt alattam, hogy a majom a köszörû kövön effekten túl a terepen való stabil futás elmaradásától is lehetett tartani. Akkor inkább az Enduro SL L-est ajánlom neked, mert az nagyon eltalált geometria és nem is annyira szétnyúlós. Jók a szögei, hibátlanok a hosszai. Nagyon tetszett a vele való tekerés.Ha a páromnak találunk egy M-es Stumpy vázat (ez az L-es Enduro SL csak gyors megoldás volt) elkommunizálom az Enduro-t és eladom a Stumpyt. Mindkét váz M5-ös aluból van és a kettõ közötti súly különbség nem lehet több 100-120 g-nál. Szóval ez nem hátrány, de a geoja jobban fekszik, alpesi terepre jobban használható, de tekerhetõ is.
Ha viszont erõs vagy (cipelni), a legfinomabb rugózást akarod, és szeretsz zúzni akkor a 2005-2007 Enduro-t ajánlom. A legjobb gépem ami eddig volt. Csak hogy bonyolítsam a képet:-)
Na bocs, a litániáért, de gondoltam minél több az infó annál többet segíthet.
Ja, debreceni vagyok. Csak L-es vázakkal szolgálhatok, de két fajtából. Szóval ha próbálni akarsz akkor szívesen látlak.