Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igen. nekem anno a specialized bringamhoz kapott fox hasznalati utmutatoban is benne volt hogy hogy kell otthon szetszedni es ujrakenni a legkamrat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts

Szemléletes bemutató standard taggal: http://bikemag.com/d...-rebuild-video/

Kézzel csavar szét és össze, és az elég?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Ah, már elõtte is csinálta. Sõt, a gázló után mintha csend lett volna :D

Forgáspont lesz az, ha a víz hatására abbahagyta. Kimosta belõle a port.

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts

Biztos, hogy a tag nyikorog és nem valamelyik forgáspont?

Elképzelhetõ, hogy forgáspont, menet közben ezt nehéz megállapítani. De az ötlet jó, kap egy kis olajat, aztán meglátjuk :)

Beázott a gázlókban. :)

Ah, már elõtte is csinálta. Sõt, a gázló után mintha csend lett volna :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Szemléletes bemutató standard taggal: http://bikemag.com/d...-rebuild-video/

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
"...az esküvõm óta most elõször használt esküvõi ingem..."
Megadod a módját :rofl:

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 posts
Szétszedtem a rugóstagot, mivel egy saras versenyen kiugrott a sárlehúzó gyûrû.
KÉP01
Kb. 1500km van a tagban.
Pofonegyszerû a szétszedés. (a legjobb anyagokat használtam, az a fehér rongy a képen, az esküvõm óta most elõször használt esküvõi ingem:D)
KÉP2
A felsõ magnézium tartót ki sem kell bontani a vázból.
Ez az összeszerelést is megkönnyíti, nem kis erõ kell a tag összenyomásához, amikor azt már össze kell csavarozni.

A tag belül csontszáraz volt, de egy porszem sem volt benne.

Egy kis olajjal feltöltve, összerakva, a tag jobban mûködik, mint újkorában.
Úgy érzem, évente 1x érdemes szétszedni a hosszú élettartam reményében.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Szerintem is, azért kérdeztem.
Ha nagyon poros, akkor nekem is szokott valamelyik. Az istenért sem tudtam rájönni, hogy melyik, ezért bringamosás után mindegyik forgáspont kap egy csepp olajat és úgy kussol a következõ tisztításig. Mondjuk én nem szeretem, ha retkes a bringa, szobában van tárolva.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
sztem meg vmeik fotrgáspont zajong

nekem is szokott csak nem nagyon szokott foglakoztatni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Mit kellene csinálni az BRAIN tagommal ha "nyikorog" ? :D Jól mûködik, ezzel nincs gond, de amikor mozog, akkor nyikorgó hangja van (nehéz pontosan definiálni)... Gondolom csak valahol kevés olaj van benne, de én nem szívesen nyúlnék hozzá, és hetekre sem tudok most megválni tõle.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata ?

Beázott a gázlókban. :)

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Biztos, hogy a tag nyikorog és nem valamelyik forgáspont?

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 posts
Mit kellene csinálni az BRAIN tagommal ha "nyikorog" ? :D Jól mûködik, ezzel nincs gond, de amikor mozog, akkor nyikorgó hangja van (nehéz pontosan definiálni)... Gondolom csak valahol kevés olaj van benne, de én nem szívesen nyúlnék hozzá, és hetekre sem tudok most megválni tõle.
Volt már valakinek hasonló tapasztalata ?

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Végre hoztak csatot a cipõre.Jól mutat a fekete cipõn az ezüst szín...
Csak ilyen volt ezek szerint.Szóljon akinek kell speci kulacstartó, az fsr-xc-n "nem múkodj"

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

nem tudom, de holnap ha nem feledem utánanézek

Kösz, de idõközben hívott a Péter, hogy ideért :)
www.magicteam.hu

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Látom megy a seggfogós téma :)
Rob, az utcai Speci cipõ mennyire pontos méretezésû?
Mondjuk 43-as lábra 43-as kell? Mert anno pl a Shimano-ból egy számmal nagyobb volt a jó.

pontos méretezésû

Üdv mindenkinek!

Végig olvastam az egéssz forumot és kezdek parázni mert egy 2005-ös EPIC-et használok, még semmi baja minden rendbe van az fsr rendszerrel es a taggal is! Biztatást várnék hogy ha valami baja lenne akkor lehet alkatrészt szerezni hozzá még jó ideig vagy tényleg mehet a kukába ha szétesik!
Olvastam hogy nem jó hozzá a frissebb tag ezért érdekelne hogy az egéssz hátulját át lehet e épiteni egy frisebb verzió fsr rendszerével és lehet e rendelni ezeket a cuccokat?
Nagyon szeretem a gépet ezért valahogy meg kell oldanom hogy még egy jó ideig fusson!
Köszi a válaszokat, szép napot mindenkinek!

ne akarj új tagot bele :)

És mikor ér ide? :)

nem tudom, de holnap ha nem feledem utánanézek

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

mindkettõbõl van, szóval megy DPD-vel.

És mikor ér ide? :)
www.magicteam.hu

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Üdv mindenkinek!

Végig olvastam az egéssz forumot és kezdek parázni mert egy 2005-ös EPIC-et használok, még semmi baja minden rendbe van az fsr rendszerrel es a taggal is! Biztatást várnék hogy ha valami baja lenne akkor lehet alkatrészt szerezni hozzá még jó ideig vagy tényleg mehet a kukába ha szétesik!
Olvastam hogy nem jó hozzá a frissebb tag ezért érdekelne hogy az egéssz hátulját át lehet e épiteni egy frisebb verzió fsr rendszerével és lehet e rendelni ezeket a cuccokat?
Nagyon szeretem a gépet ezért valahogy meg kell oldanom hogy még egy jó ideig fusson!

Ha Fox van benne, nagyon ne parázz. A probléma inkább a Speci saját márkás tagjaival van. De ez pontosan kiszûrhetõ az utóbbi idõk hozzászólásaiból.

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
azóta már találtam. ebben a pillanatban :D

osiris555

osiris555

vendég

• fórumtag
  • 221 posts
hali mindenki!

nekem olyan kérdésem lenne, hogy tudtok-e olyan webshopot, ahol speci nyergeket lehet kapni? mert én egyelõre nem találtam.
köszi!

gomba73

gomba73

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Üdv mindenkinek!