Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az a jo ebben a nagy rugout-novekedosdiben, meg talaljunk ki ujabb alkategoriakat az alkategoriakon belul, hogy ugyis megmaradnak a 100mm-t mozgo gepek is. eddig is volt 120-at mozgo konnyu fulltelos, ezek utan is lesz, ha nem kell a 140-es akkor nem kell megvenni. fuggetlenul attol hogy a gyarto epp milyen divatosnak hangzo mufajt talal fel hozza.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

Nagyon nem akaródzik, elhiheted. :) Keresek valamilyen alternatív megoldást inkább. :)

Sima imbuszcsavar miért nem jó? Van olyan aminek csak a végén van menet.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Y72 , érdekelne a dolog :) Hétvégén mérek tolómérõvel ezt-azt.

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás

Szvsz az lesz ideális maratonra, ugyanis legutóbbi meredekebb göröngyös földúton valahogy gyorsnak éreztem magam, aztán a km óra 54km/h-t mutatott, mindezt stumpjumpererrel és fox talassal. Kell a nagyobb rugóút és a fölfelé tekerhetõ váz (nem pogózó). Mellesleg bitangjólnéznek ki az új vázak. Csak az a baj hogy sokan miután megveszik félteni fogják és nem mernek vele zúzni, merthogy mennyibe került, nehogy karcos legyen.

Lehet igaz a 140mm lesz az ideális. Eddig a 120mm volt. 2 év múlva a 170mm lesz, aztán a 200, aztán........? Voltak akik 120mm-es stumpyval indultak itthon DH versenyeken, mondván, hogy az elég a legtöbb hazai DH pályára. Most meg már kevés maratonra is?? Hogy is van ez? Lehet, hogy ez is csak egy trend, ami elrugaszkodott a valóságtól és jobb híján ezzel lehet rávenni a bicajosokat, hogy lecseréljék a régi gépeket? Lehet, hogy már tudnak építeni 10Kg-os 140mm-es gépet, de akkor is nehezebb mint a 120mm-es lenne, és magasabb a csapágyház stb...Egyszer meg majd jól rájönnek az optimális értékre, ésszerûsítik a rugóutakat, és akkor majd lehet azért fizetünk, hogy kevesebb legyen:)

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

attól nem lesz gyorsabb hogy 15 centi a rugóút . ennél a mûfajnál e/h 120 mili átütõtengellyel, merevebb hátsó résszel, többet bír adni mint +4 mili rugóút. igaz azt (tag nélkül) 2400 grammos tömeggyártott vázból még a speci sem tudja kihozni. szerintem

PS : az én vázam karcos és mindig koszos :)

nekem nem (csak) a sebesség a lényeg hanem hogy ne bukjak el, nagyobb rugóúttal biztonságosabb egy ilyen út. 30mm sokat számít. Felfelé le szoktak hagyni merev vázzal nyomulók de lefelé meg beérem még azokat is akik nálam edzettebbek.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Szvsz az lesz ideális maratonra, ugyanis legutóbbi meredekebb göröngyös földúton valahogy gyorsnak éreztem magam, aztán a km óra 54km/h-t mutatott, mindezt stumpjumpererrel és fox talassal. Kell a nagyobb rugóút és a fölfelé tekerhetõ váz (nem pogózó). Mellesleg bitangjólnéznek ki az új vázak. Csak az a baj hogy sokan miután megveszik félteni fogják és nem mernek vele zúzni, merthogy mennyibe került, nehogy karcos legyen.

.

attól nem lesz gyorsabb hogy 15 centi a rugóút . ennél a mûfajnál e/h 120 mili átütõtengellyel, merevebb hátsó résszel, többet bír adni mint +4 mili rugóút. igaz azt (tag nélkül) 2400 grammos tömeggyártott vázból még a speci sem tudja kihozni. szerintem

PS : az én vázam karcos és mindig koszos :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás

A Brain részével is megbirnak küzdeni?Mivel hogy azzal van baj.
Az a tag lehet így is úgy is érdekelne,tartaléknak.Írd meg privátban az árat.Köszi!

Ha találtál valakit aki megjavítja, érdekelne az eredmény mindenképp!!!

Ma lengedtem a tagból a levegõt,és így megnyomkodva,a Brain csak a rugóút felétõl kezd el "élni".Azzal kezdõdött tavaly,hogy a rugóút legelején volt csak ez,aztán egyre nagyobb rugóút tartományban.
-Ez vajon milyen hibára utal?
-Brain-ban mi tud elromlani?
-Hogyan lehet szétszedni?
-A kék tekerõt hogyan lehet leszerelni?

nekem is így kezdõdött (hogy rohadjon meg), szétszedésben tudok segíteni, igaz a sajátomat elvágtam , de normálisan is szét lehet szedni. 25-ös villáskulccsal, másik felét (arany színût) kb 14-esel, ha szerencséd van a felsõ tekeredik ki, ha nem akkor ... privátban
Az enyém át lett alakítva és így mûködik (ez titok) de ha eredeti állapotra valaki visszateszi annak örülnék

Hatos csavar, csak speciális kúpos kiképzésû a feje és imbuszos
Veszek kapupántot ha nem lesz más megoldás.

csinálok neked ha kell, akár aluból is (mint eredeti) de 1.4301 vagy 1.4034 -bõl erõsebb lesz. kb 1000 Ft-lesz a 6 szög miatt. És nincs rajta árrés :)

Nekem tetszik az új stumpy. Fõleg mert visszatértek a 2007-es elrendezéshez (persze kicsit módosítva). De ezt a rugóút versenyt nem értem. 150mm egy maraton, túra specifikus bicajra.... Vajon hol lesz a vége ennek?:)
Ez a szürke-kék Epic ordít egy WC kék SID villáért:)

A vitáról meg annyit hogy LOL.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Nagyon nem akaródzik, elhiheted. :) Keresek valamilyen alternatív megoldást inkább. :)

-=B.B.B.=-

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
emiatt szerintem nem akarsz huszonezres csavarszettet venni :)
merthogy egyesével nem áruljuk.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás

milyen csavar kell? sima kapupánt fejût bármilyen csavarboltban veszel, hatos vagy nyolcas.

Hatos csavar, csak speciális kúpos kiképzésû a feje és imbuszos
Feltöltött kép

Veszek kapupántot ha nem lesz más megoldás.

-=B.B.B.=-

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
milyen csavar kell? sima kapupánt fejût bármilyen csavarboltban veszel, hatos vagy nyolcas.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Azt a taktikát én is alkalmazom :) Olyasmi kellene, mint a motorkerékpárok elsõ fékjénél az a megvezetõ :)

Rob, tudtok adni csavart a rugóstag felfogatásához?

-=B.B.B.=-

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szia Rob! Megtudod nekem mondani a 2006-os Comp cipõnek aminek csak egy szélességû változata volt, a mostaniak közül melyik szélességû felel meg?

a normál szélességnek. vagyis ugyanazt hozzuk csak, a szélesített lábfejhez valót nem.

srácok, szemüveg téma nagyon leült. berm, helix, miura? vagy divide? half time? én magamnak csak strafe-t vennék :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nekem is hozzaert. menet kozben ha bemozdul nagyobbat a vaz, akkor hatrahuzza a fekcsovet. kormanynal vissza lehet huzni. igaz ez csak a kovetkezo nagy bemozdulasig segit, de legalabb addig jo :)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Tamaska, Te hogy oldottad meg anno azt, hogy ne érjen állandóan a vádlihoz a hátsó fékvezeték?

Más: Az fsr xc ben a csavar, ami fogja a tagot az szabványos fejû , vagy specialized?

-=B.B.B.=-

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Szia Rob! Megtudod nekem mondani a 2006-os Comp cipõnek aminek csak egy szélességû változata volt, a mostaniak közül melyik szélességû felel meg?

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

OFF
CW9U603305L XT MTB short sleeve jersey black/titanium All mountain
CW9U603305XL XT MTB short sleeve jersey black/titanium All mountain
CW9U603305XXL XT MTB short sleeve jersey black/titanium All mountain
CW9U603331L XT MTB short sleeve jersey brown/black All mountain
CW9U603331XL XT MTB short sleeve jersey brown/black All mountain
CW9U603331XXL XT MTB short sleeve jersey brown/black All mountain

Theznek üzenem, hogy kezdjen el magyarítani:D

ON

Köszi... sajna M kellett volna :(
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

pirospassz, otthon töltöm betegszabadságomat, ezért is fórumozok ennyit :)
szerintem amugy van.

OFF
CW9U603305L XT MTB short sleeve jersey black/titanium All mountain
CW9U603305XL XT MTB short sleeve jersey black/titanium All mountain
CW9U603305XXL XT MTB short sleeve jersey black/titanium All mountain
CW9U603331L XT MTB short sleeve jersey brown/black All mountain
CW9U603331XL XT MTB short sleeve jersey brown/black All mountain
CW9U603331XXL XT MTB short sleeve jersey brown/black All mountain

Theznek üzenem, hogy kezdjen el magyarítani:D

ON

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
A korábban linkelt szürke/kék Epic váz ára engem is érdekelne.

Elõre is kösz.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

pirospassz, otthon töltöm betegszabadságomat, ezért is fórumozok ennyit :)
szerintem amugy van.

OK köszi..jobbulást uram :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu