Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Specialized

- - - - -

• Please log in to reply
6564 replies to this topic

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

Avexnak nem nagy lépés a Hauser után?

cégen belül nem ugyanaz az ember foglalkozik a Hauserrel, mint a Specivel fog.

(nem tudom, hogy az avextõl van-e ide regelve valaki)

a héten beszélek velük, majd megírok minden infót, amit csak tudok ez ügyben.

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

hogy innentõl ezt az új forgalmazó hogyan kezeli, azt nem tudom megmondani.

Ez érdekes helyzetet fog eredményezni :)
Erõsen gondolkodom, h 1x egy hosszabb HSZben leírom, hogy a magyar jog alapján mi LENNE jogszerû a jótállás/szavatosság kérdéskörében.Bár a tv. tökre nem rendezi egyértelmûen, hogy ilyen esetben egy élettartam garanciánál ki a kötelezett; az eladáskori forgalmazó, vagy a gyártó, és akkor a mindenkori forgalmazó, vagy ha már/épp nincs, a gyártó.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
dragabb, de kevesebb a gar? nem logikus? :D

a vazregisztracio tortenhet neten is?

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,069 posts
Szerintem még felesleges Avex és Spec kapcsolatot keresni. A Velo több év alatt sem tudott produkálni egy becsületes honlapot. 11 nap még lehet kevés idõ egy Spec. forgalmazás beindításához és honlap szerkesztéséhez. Bár nagyon meglepõdnék, ha ebben az évben történne valami érdemleges Spec ügyben. Max, ha a Velo csinál valami raktár takarítást.:) Egyet nem értek- mi ez az EU-ban csak 5 év garancia lehetséges? Tud valaki erre értelmes magyarázatot? Elõre is köszi.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Szia. Rob.

A még meglevõ készleteitekben nincs véletlenül 29-es merev monti vagy váz legalább 20-as méretben?

nincs sajna, összesen kettõ darab 29-es Specink van, egy '08-as 17" vázméretû Stumpjumper HT Comp és egy '09-es Stumpjumper FSR Comp "M"-es méretben.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Én mindenesetre megköszönöm az ügyintézést amit az elszúrt bicó foglalás után csináltatok, ha emlékszel még rá, akciós fehér ,,V" fékest foglalás ellenére eladtátok és helyette kaptuk piros tárcsásat azonos árban, maximálisan korekt volt részetekrõl.

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts

igenyes egy honlapjuk van, az mar tuti... :)

Én nem találok az avex + speci szókapcsolattal semmi szinte...

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

troger

troger

törzsvendég

• fórumtag
  • 296 posts

feb15-tõl az avex a hivatalos forgalmazó.
garanciális kérdésben, új termékek beszerzésében õk az illetékesek (nem tudom, hogy az avextõl van-e ide regelve valaki)
mi még eladjuk a meglevõ készleteinket, aztán részünkrõl ennyi.
remélem pár embernek azért tudtam segiteni itt a fórumon, hogy megoldjuk a problémákat.
a jövõben sajnos engem már nem lehet semmiféle Specializedet érintõ gonddal keresni

Szia. Rob.

A még meglevõ készleteitekben nincs véletlenül 29-es merev monti vagy váz legalább 20-as méretben?
Merida a nyugat dácsiája, de jó a garis ügyintézése

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
igenyes egy honlapjuk van, az mar tuti... :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm szépen a választ, és sokak nevében a segítséget!

Sok mindent forgalmaznak õk a hauseren kívül.

A sebesség mindent megold.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Tegnap vissza akartuk küldeni a regisztrációs kártyát a barátnõm újonnan vásárolt Stumpjamper bicójának, a Velobike már nem fogadja, nem õk a forgalmazók, az új forgalmazót felhíva egy kedves hölgy igen meglepõdött szándékunkon, soha még csak nem is hallott örök vázgariról és regisztrációs kártyáról. Nem túl biztatóan kezdõdik...

neten nem lehet? en is mostanaban szeretnem regisztralni. meg ha kulfoldon vettem, az szamit?

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Köszönöm szépen a választ, és sokak nevében a segítséget!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
feb15-tõl az avex a hivatalos forgalmazó.
garanciális kérdésben, új termékek beszerzésében õk az illetékesek (nem tudom, hogy az avextõl van-e ide regelve valaki)
mi még eladjuk a meglevõ készleteinket, aztán részünkrõl ennyi.
remélem pár embernek azért tudtam segiteni itt a fórumon, hogy megoldjuk a problémákat.
a jövõben sajnos engem már nem lehet semmiféle Specializedet érintõ gonddal keresni

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Most akkor hivatalos infó is van már, ki lett az új forgalmazó? köszi...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
2009 január elsejével megszûnt az EU-ban is az örök élet garancia a Specializedre.
5 év van mindenre hivatalosan. nálunk még aki vásárolt addig amig mi voltunk a forgalmazók, azoknak mi 2009 végéig tartottuk az "örök élet" garanciát.
hogy innentõl ezt az új forgalmazó hogyan kezeli, azt nem tudom megmondani. az eddig visszaküldött regisztrációs kártyákat mi megõriztük.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
Tegnap vissza akartuk küldeni a regisztrációs kártyát a barátnõm újonnan vásárolt Stumpjamper bicójának, a Velobike már nem fogadja, nem õk a forgalmazók, az új forgalmazót felhíva egy kedves hölgy igen meglepõdött szándékunkon, soha még csak nem is hallott örök vázgariról és regisztrációs kártyáról. Nem túl biztatóan kezdõdik...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

fejjel lefele elvetélt ötlet hidrós féket állítani...

sok valasztasi lehetosegem nincs egy panellakasban :) amugy szokott mukodni, ha nem akkor pedig a tapasztalatoknak megfeleloen allitom be fejjel lefele.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

ez sajna csak egy stroker ryde: es egyelore rohadtul nem tudom ugy beallitani, hogy menetkozben ne erjen hozza a tarcsa. ha a felforditva be is lovom, tekeres kozben mar nem jo (biztos vminek van vmi holtjateka). lehet ezeknel a fekpofa tavolsagat allitani vagy ilyesmi? van ket ismeretlen csavar a feknyergen, de gondolom az egyik a legtelenito, a masik meg a fekpofarogzites.

gondolkodtam rajta, hogy megcserelem a ket bringan... eleg lehet a 18/16os tarcsa a mostani 20/18as helyett? a maguraval ket gondom volt: lotyogos volt a fekkar (ellenben csodafinoman mukodik), ill amit irsz, hogy baromi nehez rendesen bealliani, es meg ugy is hajlamos menet kozben belebele erni.

korabban annal csak olcsobb tarcsafekeket hasznaltam: magura juliet es juicy3at, de toronymagasan a louise a legjobb.

fejjel lefele elvetélt ötlet hidrós féket állítani...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez sajna csak egy stroker ryde: es egyelore rohadtul nem tudom ugy beallitani, hogy menetkozben ne erjen hozza a tarcsa. ha a felforditva be is lovom, tekeres kozben mar nem jo (biztos vminek van vmi holtjateka). lehet ezeknel a fekpofa tavolsagat allitani vagy ilyesmi? van ket ismeretlen csavar a feknyergen, de gondolom az egyik a legtelenito, a masik meg a fekpofarogzites.

gondolkodtam rajta, hogy megcserelem a ket bringan... eleg lehet a 18/16os tarcsa a mostani 20/18as helyett? a maguraval ket gondom volt: lotyogos volt a fekkar (ellenben csodafinoman mukodik), ill amit irsz, hogy baromi nehez rendesen bealliani, es meg ugy is hajlamos menet kozben belebele erni.

korabban annal csak olcsobb tarcsafekeket hasznaltam: magura juliet es juicy3at, de toronymagasan a louise a legjobb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

nah tekertem egy rovidet a pitchel :) a velemenyem fenntartom: baromi jo a geometria, total meglepo, ki kiallva nagyobb attetelben is alig imbolyog. aszfalton ulve tekerve pedig alig mozog a hatso tag. kerestem par lepcsosort, szepen mozog.

a valtasrendszer ha a jovoben is igy fog mukodni, akkor teljesen jo lesz - jobbnak erzem, mint a korabbi lx-xtt (itt sram x.5-7, lx mix). viszont a fekek (hayes stroke) eleg lelombozoak - nemtom milyen lesz bekopas utan, de nem mukodnek tul finoman. a magura louise eddig sokkal jobban tetszett.

én végig próbáltam már pár féket (stroker trailt is) de eddig a luisa fr volt a legjobb. csak szeret belevegõsõdni, meg eddig nem lehetett itthon betétet kapni (az utángyártottak meg szarok). de ha most lesz betét lehet visszakerül.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való