Ha pl cseréled a 100-as telót egy 150-esre azt nem biztos hogy bírja a váz.lehet erre racionális magyarázat?
edit: A vázam '07-es, ha nem lesz baja és nem ugrik a fizum a duplájára kizárt hogy másikat vegyek 2012-ben.
Ha pl cseréled a 100-as telót egy 150-esre azt nem biztos hogy bírja a váz.lehet erre racionális magyarázat?
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
ezt mondjuk hülye dolognak tartom...az itt is benne van minden user manualban amit lattam [specialized, trek, giant, gary fisher stb] hogy barmilyen alkatreszt cserelsz ami nem kopo elem, a garancia ugrott.
Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu
RAUH-Welt
B E G R I F F
mondom, ez valami EU elõírás lehet, de nem tudom mi azJa, a 3-ból kettõ UK. vétel és az tényleg 5 év garis. A Spec usa honlapján meg ez van http://cdn.specializ...Warranty_r1.pdf
A fene se érti ezt az EU-s szûkítést( a vevõ hátrányára) ha a gyártó vállalja az eredet országában az élettartamot. Tény, hogy jobb egy 5 éves gari ami korrekt és pikkpakk kapod is a vázat, mint egy élettartam, de kekeckedõ. Sajnos erre is tudok példát.
(bocs a duplázásért, de késõbb jutott eszembe)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
de mindkét helyen csak 5 év gari van
mint ahogy a világon mindenütt, egyedül mi adtuk még az élettatam garit tavaly. senki más.
jó, hát akkor ebben maradunk
szerinted létezik, a specialized szerint meg nem.
téged érint ez egyáltalán?
Bramac tetõ 25 év? (de már most nem tudom hova tettem a számlát:()Gyanítom,más mõszaki termékek gyártói is alkalmaznak hasonló "örökélet" garit.
jó, hát akkor ebben maradunkEgy osztrák bútor vasalatgyártó is élettartam garit vállal a termékeire,tehát szerintem létezik,és értelmezhetõ ,mûködõképes garanciavállalási forma.És itt is hasonló az apróbetûs rész.Miszerint az elsõ beszerelésre vonatkozik a gari.Ez hasonló,a Speckos elsõ tulaj kikötéshez.Gyanítom,más mõszaki termékek gyártói is alkalmaznak hasonló "örökélet" garit.
Egy osztrák bútor vasalatgyártó is élettartam garit vállal a termékeire,tehát szerintem létezik,és értelmezhetõ ,mûködõképes garanciavállalási forma.És itt is hasonló az apróbetûs rész.Miszerint az elsõ beszerelésre vonatkozik a gari.Ez hasonló,a Speckos elsõ tulaj kikötéshez.Gyanítom,más mõszaki termékek gyártói is alkalmaznak hasonló "örökélet" garit.a Specialized szerint nem definiálható az uniós jogban az "élettartam" fogalma...
de mindkét helyen csak 5 év gari vanamiknal joval olcsobb, de mongy meg angliaban is.
Bringaexpón nem lesznek kinnt?a héten beszélek velük, majd megírok minden infót, amit csak tudok ez ügyben.
Drágább?dragabb, de kevesebb a gar? nem logikus?
a Specialized szerint nem definiálható az uniós jogban az "élettartam" fogalma, plusz az ugye limitált volt (elsõ tulajdonos, no versenyzés, stb, oldalas kivétel van a garifüzetben) ez az 5 év meg "no-ask-replacement" garancia, használhatod versenyzésre is, bármire, nem kérdeznek csak kicserélik. az évek száma az mindegy amugy, van aki a kötelezõ kettõt adja. szóval nem csak 5 lehetséges, hanem az "élettartam" mint olyan nem lehetséges. viszont pölö a legkönnyebb karbon vázakra is fullos 5 éves gari van. azért ez mutat valamit, tudva hogy mások ilyenekre egyet/kettõt vállalnakSzerintem még felesleges Avex és Spec kapcsolatot keresni. A Velo több év alatt sem tudott produkálni egy becsületes honlapot. 11 nap még lehet kevés idõ egy Spec. forgalmazás beindításához és honlap szerkesztéséhez. Bár nagyon meglepõdnék, ha ebben az évben történne valami érdemleges Spec ügyben. Max, ha a Velo csinál valami raktár takarítást. Egyet nem értek- mi ez az EU-ban csak 5 év garancia lehetséges? Tud valaki erre értelmes magyarázatot? Elõre is köszi.