Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Specialized

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
6564 hozzászólás a témában

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

lehet erre racionális magyarázat?

Ha pl cseréled a 100-as telót egy 150-esre azt nem biztos hogy bírja a váz.
edit: A vázam '07-es, ha nem lesz baja és nem ugrik a fizum a duplájára kizárt hogy másikat vegyek 2012-ben.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
És azt hogyan lehet megállapítani,hogy kicseréltek a gépen egy vagy több alkatrészt,ha visszaszerelik azokat,a garanciaérvényesítés elõtt?Gyanítom hogy sehogy.
De akár tönkre is mehet egy "nem kopó" (szerintem ilyen alkatrész nem is létezik) alkatrész is,és ezért válik szükségessé a csere,akkor is ugrik a gari?

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

az itt is benne van minden user manualban amit lattam [specialized, trek, giant, gary fisher stb] hogy barmilyen alkatreszt cserelsz ami nem kopo elem, a garancia ugrott.

ezt mondjuk hülye dolognak tartom...
teszem azt benn van egy deore hajtókar, de én annyira májer vagyok, hogy kéttányérost szeretnék használni és cserélem egy másikra, akkor bukom a garit...
vagy a shimano rendszert sramra cserélem, mert az kényelmesebb számomra...

lehet erre racionális magyarázat?

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az itt is benne van minden user manualban amit lattam [specialized, trek, giant, gary fisher stb] hogy barmilyen alkatreszt cserelsz ami nem kopo elem, a garancia ugrott.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ja, a 3-ból kettõ UK. vétel és az tényleg 5 év garis. A Spec usa honlapján meg ez van http://cdn.specializ...Warranty_r1.pdf
A fene se érti ezt az EU-s szûkítést( a vevõ hátrányára) ha a gyártó vállalja az eredet országában az élettartamot. Tény, hogy jobb egy 5 éves gari ami korrekt és pikkpakk kapod is a vázat, mint egy élettartam, de kekeckedõ. Sajnos erre is tudok példát.
(bocs a duplázásért, de késõbb jutott eszembe)

mondom, ez valami EU elõírás lehet, de nem tudom mi az :(
érdekesség képpen úgy emlékszem az élettartam garis az usa-ban akkor is bukod, ha a komplett gépben pl villát cserélsz :) fura, mert ha meg vázat veszel, azt azzal építed össze amivel akarod....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás
Ja, a 3-ból kettõ UK. vétel és az tényleg 5 év garis. A Spec usa honlapján meg ez van http://cdn.specializ...Warranty_r1.pdf
A fene se érti ezt az EU-s szûkítést( a vevõ hátrányára) ha a gyártó vállalja az eredet országában az élettartamot. Tény, hogy jobb egy 5 éves gari ami korrekt és pikkpakk kapod is a vázat, mint egy élettartam, de kekeckedõ. Sajnos erre is tudok példát.
(bocs a duplázásért, de késõbb jutott eszembe)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
megkeresem majd azt a guide-ot amit kaptunk és bescannelem, amiben volt arról, hogy változik a garancia
meg beszélek Eric-kel is, aki a garanciális ügyeket intézi.
de ugy volt, hogy mondták megszüntetik és jön ez a csere, de minden forgalmazóra rá van bizva mit követ a saját törvényeinek vagy fogyasztói igényeinek megfelelõen. õk csak iránymutatást adnak, igy maradtunk mi az "örök élet"-nél.
arra határozottan emlékszem, hogy õk parázós cég révén (bugyuta, 200 oldalas felhasználói utmutatót fordittattak, hogy megfeleljen az EU-ban az elõírásnak) mindent csekkolnak ezerszer, és hülyeséget nem találnak ki.

de majd jön kala, és megmondja, õ nagyon benne van ebben a garanciális témában. hátha azt is tudja, hogy létezik-e ez a fogalom, vagy nem. én csak azt tudom, amit nekem mond(ott) a Specialized

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Itózs

Itózs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.069 hozzászólás

de mindkét helyen csak 5 év gari van
mint ahogy a világon mindenütt, egyedül mi adtuk még az élettatam garit tavaly. senki más.

Érdekesség. Amikor felvetõdött ez az 5 év garis dolog, megkérdeztem az mtbr-en írogató Spec. embert (nick- Speci Suspension Tech) errõl. A válasz az volt, hogy nem tud semmiféle változásról a garanciában. Élettertam az elsõ tulajnak. Persze mivel az USA- ból írt, feltételezem arra vonatkozott. Szóval itt mintha lenne némi infó különbség.
És akkor itthon, hogy adtatok élettartam garit, ha senki más nem a VILÁGON? És mióta? Mert amit én itthon vettem vázat 2006-ban arra még csak 5 évet kaptam. A 2008-as Stumpy FSR- re viszont már (elvileg) élettartamot. Amit már sajnos nem tudok kihasználni, mert ellopták. És mielõtt megkérdezed, 3 Spec. keróm áll az istállóban.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

jó, hát akkor ebben maradunk :)
szerinted létezik, a specialized szerint meg nem.
téged érint ez egyáltalán?

nem számít,szerintem létezik e,hisz más gyártók is alkalmazzák itt az EU-ban.Hogy engem érint e a dolog,az meg mit számít?(ha nem érint,akkor ne dumáljak?)
Egyébként Specko bicajom van,még mindig...

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Gyanítom,más mõszaki termékek gyártói is alkalmaznak hasonló "örökélet" garit.

Bramac tetõ 25 év? :) (de már most nem tudom hova tettem a számlát:()
www.magicteam.hu

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
A pontos részleteket nem ismerem, de a Factor is élettartam garival reklámozza az egyik bicó márkáját... Mondjuk 5 év korlátozás nélküli gari nekem szimpib, kicsit ,,vicces" ha egy verseny montinál kizáró ok a versenyzésre való használat.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Egy osztrák bútor vasalatgyártó is élettartam garit vállal a termékeire,tehát szerintem létezik,és értelmezhetõ ,mûködõképes garanciavállalási forma.És itt is hasonló az apróbetûs rész.Miszerint az elsõ beszerelésre vonatkozik a gari.Ez hasonló,a Speckos elsõ tulaj kikötéshez.Gyanítom,más mõszaki termékek gyártói is alkalmaznak hasonló "örökélet" garit.

jó, hát akkor ebben maradunk :)
szerinted létezik, a specialized szerint meg nem.
téged érint ez egyáltalán?

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

a Specialized szerint nem definiálható az uniós jogban az "élettartam" fogalma...

Egy osztrák bútor vasalatgyártó is élettartam garit vállal a termékeire,tehát szerintem létezik,és értelmezhetõ ,mûködõképes garanciavállalási forma.És itt is hasonló az apróbetûs rész.Miszerint az elsõ beszerelésre vonatkozik a gari.Ez hasonló,a Speckos elsõ tulaj kikötéshez.Gyanítom,más mõszaki termékek gyártói is alkalmaznak hasonló "örökélet" garit.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

amiknal joval olcsobb, de mongy meg angliaban is.

de mindkét helyen csak 5 év gari van
mint ahogy a világon mindenütt, egyedül mi adtuk még az élettatam garit tavaly. senki más.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Amiknál nincs rajta se vám, se áfa.
Persze ott a benzin is 2.5X olcsóbb szval...
Amúgy azt hittem hogy azt mondod hogy az eddiginél drágább, itthon :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Drágább? :)

amiknal joval olcsobb, de mongy meg angliaban is.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

a héten beszélek velük, majd megírok minden infót, amit csak tudok ez ügyben.

Bringaexpón nem lesznek kinnt?

Tényleg, szombaton lehet én is mennék.
www.magicteam.hu

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Szerintem jobb egy kikötés nélküli 5 éves gari, mint egy sokfeltételes "örökélet" gari. 5 éven belül, valljuk be az emberek 95%-a biztosan lecseréli a bringáját. Nekem pl. 7 v. 8 év alatt volt 14 kerékpárom, de rengeteg embert ismerek, és hirtelen egyet sem tudok mondani aki még aktívan használna egy 5évnél régebbi (felsõ kategóriás) bringát. Természetesen nem a boltbajárós papikra vagy a túrázós ismerõseimre vonatkozik, alattuk sztem 10ezer évet is kibírna egy váz :)
(Persze semmi bajom sincs a Velo-féle örökélet-garival, ezt azért hozzáteszem.)

dragabb, de kevesebb a gar? nem logikus? :D

Drágább? :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Szerintem még felesleges Avex és Spec kapcsolatot keresni. A Velo több év alatt sem tudott produkálni egy becsületes honlapot. 11 nap még lehet kevés idõ egy Spec. forgalmazás beindításához és honlap szerkesztéséhez. Bár nagyon meglepõdnék, ha ebben az évben történne valami érdemleges Spec ügyben. Max, ha a Velo csinál valami raktár takarítást.:) Egyet nem értek- mi ez az EU-ban csak 5 év garancia lehetséges? Tud valaki erre értelmes magyarázatot? Elõre is köszi.

a Specialized szerint nem definiálható az uniós jogban az "élettartam" fogalma, plusz az ugye limitált volt (elsõ tulajdonos, no versenyzés, stb, oldalas kivétel van a garifüzetben) ez az 5 év meg "no-ask-replacement" garancia, használhatod versenyzésre is, bármire, nem kérdeznek csak kicserélik. az évek száma az mindegy amugy, van aki a kötelezõ kettõt adja. szóval nem csak 5 lehetséges, hanem az "élettartam" mint olyan nem lehetséges. viszont pölö a legkönnyebb karbon vázakra is fullos 5 éves gari van. azért ez mutat valamit, tudva hogy mások ilyenekre egyet/kettõt vállalnak

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
Sejtettem hogy nem egy emberes cégrõl van szó...