Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11273 replies to this topic

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
JANES a csárdáig nem kell elmenni.Ahol vége van normál bicikliútnak,ott balra van egy orosz katonai temetõ.Ha egyenesen továbbmész,akkor érsz rá arra a murvás útra,amin a vonat ment régen,és ami a kilátó elõtti elágazóhoz visz. Ha a bicajút végén balra tartva mész,,akkor érsz a csárdához.De a csárda mellett is le lehet menni a völgybe,és onnan felkapaszkova éred el a murvás utat.
A városból,a rendõrség feletti CBA-tól északra megy fel egy nagyon meredek macskaköves út,azon is eléred a kilátót.

Közben változott a program,holnapra tettem át a bicajozást.9 -kor indulnék a Bakonyba.Ha esetleg valaki csatlakozna.

Tervezett útvonal:
Hárskút,Pénzesgyõr,Som hegy lába a keleti oldalon,Kõris hegy környéke,esetleg fel a csúcsra is,de ez nem biztos.:)Vissza meg ahogy tetszik,a leggyorsabban.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Janes!

Tábla nincs kint, de nem lehet eltéveszteni!
Völgy után a keresztezõdésben balra egyenesen aszfalt,
jobbra befelé az erdõbe murva. És a murván kell menni.

köszi empty!

Végülis nem mentünk fel, hanem legurultunk a partra, kicsit szétnéztünk, aztán mentünk vissza. Amúgy szerintem a Pinkóczi csárda után megy fel jobbra egy murvás út az lehetett. Majd legközelebb megnézzük, a társaságból így is ketten almádi elõtt visszafordultak.:) Apropo csárda visszafelé megálltunk, merthogy kinnt a tábla, hogyaszongya bringásoknak 10 % kedvezmény. Hát sajna még csak készülnek a nyitásra, máj 1-én nyitnak. Így szentkirályon kellett megállnunk visszafelé frissíteni. Ja és csak most tûnt fel, hogy nincs már Mc Donalds., helyette van DM.:D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Urak!
Holnap egy montizás a Bakonyban,Bakonybél felé?Tamás panzióban egy kis szokásos frissítés.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Janes!

Tábla nincs kint, de nem lehet eltéveszteni!
Völgy után a keresztezõdésben balra egyenesen aszfalt,
jobbra befelé az erdõbe murva. És a murván kell menni.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Sajnálom, majd jövõ héten összehozzuk...

Okés,bepótoljuk.
Tegnap szedtem gyönyörû medvehagymát,40 cm hosszúakat,jó vastag szárral,nagyon finom.A Papod csúcsa elõtt nem messze,ott ahol a múltkor mutattam.Eddig ilyen szépet még sehol nem láttam.Majdnem hazazavart az esõ,aztán meg az úton elõttem átvonuló vaddisznó csorda gondolkodtatott el,hogy folytassam e a csúcsra az utam,de aztán bíztam benne,nem járok úgy mint Zrínyi Miklós.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Almádiba tekerünk le páran a bringaúton. Kérdésem,
hogy az Óváry kilátót milyen útvonalon lehet megközelíteni?
messze van a bringaúttól?

Amikor kvázi vége van az épített bringaútnak a völgy után,
lesz egy Y-elágazó! Ha minden igaz még kint van a tábla,
hogy jobbra "Panoráma bringaút" vagy valami hasonló,
de holnap megnézem neked amikor megyek haza!
Azon a murvás úton kell menni egy 4-es elágazásig!
Ez az elsõ rendes elágazó!
Az elágazóban megy az út balra le, balra be, egyenesen
és egyenesen fel jobbra! :)
Na azon az úton kell feltekerni a kilátóba! El se lehet téveszteni! :)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Almádiba tekerünk le páran a bringaúton. Kérdésem, hogy az Óváry kilátót milyen útvonalon lehet megközelíteni? messze van a bringaúttól?

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Csütörtökön meg én nem érek rá sajna.

Sajnálom, majd jövõ héten összehozzuk...

voltam a Papodon. azon a hosszú kövesen lefelé nagyjából fék nélkül lehet jönni

Ugye, mondtam én! :)
www.magicteam.hu

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
voltam a Papodon. azon a hosszú kövesen lefelé nagyjából fék nélkül lehet jönni :)
vagyis nem teljesen fenn a csúcsán, mert hárskút felõl mentünk - hazafelé jövet a kõrisrõl :D - és a lõtérre gurultunk le. asszem a piros túrajelzésen csapattuk neki.
leleffent a cipõm orrából egy darab, mert beleakadt egy gallyba...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Holnap nem érek rá.
Csütörtökön?

Csütörtökön meg én nem érek rá sajna.Valaki más holnap?17 óra körül indulok.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Holnap nyomunk egy Papodot?

Holnap nem érek rá.
Csütörtökön?
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

Itt a 2008 as mégjobb áron
Bringaland - Bringaland.hu

Ennyiért már lopás megvenni!:D
De gondolom ez már nem kapható.Vagy igen?
Holnap nyomunk egy Papodot?

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Bakker,jól lenyomták az árát!Most kéne venni.

Apr

B***ki!...

Veszek mégegyet! :D

Itt a 2008 as mégjobb áron:
Bringaland - Bringaland.hu
www.magicteam.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Bakker,jól lenyomták az árát!Most kéne venni.

Apr

Mukunda

Mukunda

vendég

• fórumtag
  • 179 posts
Nagyon jó képek !!! 2010 eBike XCO Cup
http://www.bringaban...Kupa/index.html

Mukunda

Mukunda

vendég

• fórumtag
  • 179 posts

Megnéztem a pályát. Szörnyû. Itt akár még 50es átlagot is lehet menni országútival mezõnyben.
Szerintem elég veszélyes lesz a verseny, a buszokat be kell engedni és pluszba még ott lesznek a futók is a pályán.

Szerintem jó volt a szervezés VES CUP-án .
Nem voltak túl sokan + eltaknyolást nem láttam.
Relatíve sok volt az outis ! :)
Andris nagyon jól nyomta ! ( csak hát a vége ugye ... , de majd máskor sikerûl neki ... )

A csodálatos Paolo Bettini (A tücsök) : 2007-ben a világbajnokságon (amit megnyert ) szépen kiállt a felvezetésbõl, ivott néhány kortyot a kulacsból ,majd mutatta Kolobnyevnek és Schumachernek ... hogy lehet elõre menni vezetni a vonatot , aztán a végén meg szépen lesprintelte õket.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
én szerettem volna bemenni Salföldre,de örültem annak is,hogy egyáltalán eljutottunk a Káli medencébe,mert szó volt róla,hogy csak a Hegyestûre megyünk fel,és onnan vissza.De a Hegyestû kimaradt,amit nagyon nem bánok,és Káli-medencéztünk,bár Szentbékálla,Mindszentkálla,Salföld is kimaradt,ez utóbbit sajnálom leginkább.De 11 órakor sikerült csak elindulnunk,meg hát elég nagy falat volt ez így is,szezon kezdetén.De én még csinálok majd konkrétan csak Káli-medence montis túrát,egész naposat,ahol a lehetõ legrészletesebben bejárom majd a medencét.Az igazi "Dózer" túra lesz,át mindenen ha kell.Mint régen.Ha valaki jönni akar,erre készüljön.:)

Aminek még örülök,hogy végre megnéztem,lehet e rövidíten Akali után Fövenyes felé.És igen ,lehet!Így nem kell feltekerni a parttól a 71-es mellé a bicaj útra,és megint vissza a partra,hanem a második elágazón be kell menni az öreg mandulásba,és nagyon nyugis,erdõs és nádas szegélyû föld úton lehet elég sok szintet és egy kis távot spórolni.A googl térképen jól kivehetõ a murvás fehér út,hosszú egyenes,egy balos és egy jobbos kanyarral,majd megint egy hosszú egyenes.Már évek óta terveztem megnézni ezt a lehetõséget,de mindig vagy túl fáradt voltam,vagy túl késõ volt már.Most fáradt is voltam,és elég késõ is volt,így hát megnéztem.:)De csak montival,vagy crossal járható az út.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Tegnapi képek:
Picasa Webalbumok - Tibor - K

Jók a képek ! DNS jó az új mezed, speckó forever?:)
Hegyestûre nem mentetek fel? Salföldön sem jártatok?:confused:

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts
Tegnapi képek:
Picasa Webalbumok - Tibor - K

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts
Jó volt a tegnapi nap :) 113 lett a vége, kiégtem , a térdem naon oda van....mehetek ma cukrászdába Füredre :D
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu