Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Na jó, kicsit könnyebb program:
Veszprémbõl 7.00 órai indulással a Balaton nyugati medencéjének meghódítása lenne a cél.

engem érdekel a dolog,de még kérdéses,hogy tudok e menni.Ha megyek,az Epic-et fogom országútisítani.Terepen úgysem túl sokszor kell nagytányér,ezért lehet felteszek egy 48-ast,és akkor még jobban használható lesz aszfalton.
Ma meg bepótoltam a hétvégi biciklimentességet.Volt egy kis dolgom Taliándörögdön,ezért a kellemest a hasznossal összekötöttem (lehet nem mindenki osztaná a véleményem,hogy ilyen idõben kellemes biciklizni:)),és autó helyett bicajjal mentem.Nem mondom,jó idõ volt.Indulás után Szabadságpusztánál délelõtt a szántóföldön 38 fok volt.Gondoltam lesz ez még több is az aszfalton.Lett is.A legmagasabb amit mértem,41 fok volt.Hidegkútig terepen mentem.A "fajsz felé soha",immáron szállóigévé vált bosszankodásnak újabb alapját teremtették meg,kerítés építéssel.A vámosi víztoronytól délre esõ nagy területet kerítettek be.Kerülni a víztoronyig eltekerve lehet,múltkor ezt tettem,ma meg Szab.pusztán a Kutatóintézet mögött,egy erdei úton ki lehet érni a szántóföldre,aminek a széle le van taposva,montival jól járható,késõbb ez az út átmegy egy lekaszált füves,még jobb útba.
Nagyvázsonyból Vigántpetendre vezetõ út nagyon tetszett.Alig járt ma arra autó,és Vigánt elõtt egy nagyon jó kis szerpentin visz le 2 km alatt 300m-rõl 180 m-re.Visszafelé a 40 fokban már nem tetszett annyira,de még jó hogy szeretem a meleget.:)Érdemes lesz arra országúti,de inkább cross túrákat csinálni.Mert van pár jó kis murvás út,amit nem érdemes kihagyni,ha már arra járunk. 92 km és 800 m szint jött ma össze.A Taliáni kocsmában egy öreg lovásszal söröztem,közben odajött a Szõke András is.Ez az életben is ugyan olyan lökött,mint a tv-ben,de jó arc.:)Asszem kell még oda menni sörözni,megismertem ott pár "rajzfilm figurát",míg kipihentem a két sört,meg a meleget.:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Pl: egy Balatonkör nagyon korai indulással és késõi érkezéssel, sok-sok megállóval...

De kipihent itt valaki!

Na jó, kicsit könnyebb program:
Veszprémbõl 7.00 órai indulással a Balaton nyugati medencéjének meghódítása lenne a cél.
Veszprém - Tihany - Szántód (komp, vagy opcionálisan vizibicikli :)) - Fonyód - Keszthely - Bfüred - Veszprém

További opció, hogy - a meg-megállások alatt elfogyasztott hossszabb és rövidebb lépések miatt jelentkezõ - túlzott fáradság esetén igénybe-vehetõ a Badacsony-Balmádi között menetrendszerint közlekedõ "mentõvonat". :)
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Emberek, szombaton egy tekerés?

Pl: egy Balatonkör nagyon korai indulással és késõi érkezéssel, sok-sok megállóval... :)

De kipihent itt valaki! :)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Emberek, szombaton egy tekerés?

Pl: egy Balatonkör nagyon korai indulással és késõi érkezéssel, sok-sok megállóval... :)
www.magicteam.hu

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ha a hajtõmûvön lévõ váltáskönyítõket nézzük,akkor mindegy hogy merre felé van fenn a lánc.Ha azonban a láncon van ilyen bemarás,amirõl én nem tudok,de persze ettõl még lehet,akkor már számít az irány.

Szimetrikus a lánc, mindegy hogyan van felrakva. Majd az új 10es láncoknak lesz menetiránya.

A sebesség mindent megold.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Empty miket hallottál mesélj!

Csak annyit, hogy valami régi 3D-s rendszer van Veszprémben! :(
Nem a polarizált lencsés szemüveges! Bár lehet, hogy ez nem igaz!
Kétlem, hogy a cyan-magenta kerül termenként 100 000 EUR-ba! :)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
ha a hajtõmûvön lévõ váltáskönyítõket nézzük,akkor mindegy hogy merre felé van fenn a lánc.Ha azonban a láncon van ilyen bemarás,amirõl én nem tudok,de persze ettõl még lehet,akkor már számít az irány.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
köszi!

csak mer furcsán viselkedik a láncom, persze lehet hogy csak egyszerûen kopott.:)
váltáskönnyítõ meg minden hajtómûvön van nem?

Empty miket hallottál mesélj!

robko66

robko66

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.317 hozzászólás

Ja, én is voltam ma tekerni és tényleg rohadt sok bogár van.
más: ti szoktátok figyelni, hogy ha a láncot leveszitek, ugyanúgy rakjátok vissza? Van jelentõsége, hogy melyik oldalala néz kifelé?

szerintem van jelentösége ha van rajta váltás könnyitö(az a kis bemarás)

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

[COLOR="Navy"]Sheldon Brown-tól olvastam valamikor, hogy olajozást a lánc belsõ oldala felõl célszerû végezni, mert ott kevésbé szennyezett, és könnyebben behatol a cucc, valamint a mocskot a kenõanyag nem befelé, hanem kifelé viszi.
]

igen.Aztán ahogy tekered a biciklit,ami elõbb lent volt,az utána fent lesz,és "befelé"csorog a kosz.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
ellenben ha jól rémlik, majd amikor áttérsz 10-es shimano rendszerre ott már figyelni kell :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

...ti szoktátok figyelni, hogy ha a láncot leveszitek, ugyanúgy rakjátok vissza? Van jelentõsége, hogy melyik oldalala néz kifelé?

Sheldon Brown-tól olvastam valamikor, hogy olajozást a lánc belsõ oldala felõl célszerû végezni, mert ott kevésbé szennyezett, és könnyebben behatol a cucc, valamint a mocskot a kenõanyag nem befelé, hanem kifelé viszi.
Ebbõl kiindulva, gondolhatná azt az ember, hogy ha egyik oldal jobban szennyezett, akkor az jobban is kopik. Tehát volna értelme forgatni...

Fentieknek természetesen szerintem sincs semmi jelentõsége az égegyadta világon, a hozzáértést és vérprofizmust azonban jól lehet fitogtatni vele...:D:D:D

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Van jelentõsége, hogy melyik oldalala néz kifelé?

szerintem semmi.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

más: ti szoktátok figyelni, hogy ha a láncot leveszitek, ugyanúgy rakjátok vissza?
Van jelentõsége, hogy melyik oldalala néz kifelé?

Én spec nem szoktam figyelni!

Más!

Ha valaki tud valami infót a veszprémi 3D-s moziról, ossza már meg velem! :)
Nagyon nem hirdették és elég "vad" dolgokat hallottam most!

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
más: ti szoktátok figyelni, hogy ha a láncot leveszitek, ugyanúgy rakjátok vissza? Van jelentõsége, hogy melyik oldalala néz kifelé?

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

de dombon felfelé simán be tudnak támadni, akkor is :(

Na igen! De edzésnek viszont király! :D

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

Geci sok bogár röpköd az erdõben! :(
Megállni nem szabad!! Csak tekerni!

de dombon felfelé simán be tudnak támadni, akkor is :(

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

voltam kinn az erdõben, annyi bogár zümmögött, azt hittem focimeccs van a közelben...

Geci sok bogár röpköd az erdõben! :(
Megállni nem szabad!! Csak tekerni!

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
voltam kinn az erdõben, annyi bogár zümmögött, azt hittem focimeccs van a közelben...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás
holnap 10kor Vinyérõl indulunk egy vinye-kõris-szépalma-zirc-cuhán vissza vinyére túrára!

laza tempó, ha van kedve valakinek csatlakozni, csak tessék!