engem érdekel a dolog,de még kérdéses,hogy tudok e menni.Ha megyek,az Epic-et fogom országútisítani.Terepen úgysem túl sokszor kell nagytányér,ezért lehet felteszek egy 48-ast,és akkor még jobban használható lesz aszfalton.Na jó, kicsit könnyebb program:
Veszprémbõl 7.00 órai indulással a Balaton nyugati medencéjének meghódítása lenne a cél.
Ma meg bepótoltam a hétvégi biciklimentességet.Volt egy kis dolgom Taliándörögdön,ezért a kellemest a hasznossal összekötöttem (lehet nem mindenki osztaná a véleményem,hogy ilyen idõben kellemes biciklizni:)),és autó helyett bicajjal mentem.Nem mondom,jó idõ volt.Indulás után Szabadságpusztánál délelõtt a szántóföldön 38 fok volt.Gondoltam lesz ez még több is az aszfalton.Lett is.A legmagasabb amit mértem,41 fok volt.Hidegkútig terepen mentem.A "fajsz felé soha",immáron szállóigévé vált bosszankodásnak újabb alapját teremtették meg,kerítés építéssel.A vámosi víztoronytól délre esõ nagy területet kerítettek be.Kerülni a víztoronyig eltekerve lehet,múltkor ezt tettem,ma meg Szab.pusztán a Kutatóintézet mögött,egy erdei úton ki lehet érni a szántóföldre,aminek a széle le van taposva,montival jól járható,késõbb ez az út átmegy egy lekaszált füves,még jobb útba.
Nagyvázsonyból Vigántpetendre vezetõ út nagyon tetszett.Alig járt ma arra autó,és Vigánt elõtt egy nagyon jó kis szerpentin visz le 2 km alatt 300m-rõl 180 m-re.Visszafelé a 40 fokban már nem tetszett annyira,de még jó hogy szeretem a meleget.Érdemes lesz arra országúti,de inkább cross túrákat csinálni.Mert van pár jó kis murvás út,amit nem érdemes kihagyni,ha már arra járunk. 92 km és 800 m szint jött ma össze.A Taliáni kocsmában egy öreg lovásszal söröztem,közben odajött a Szõke András is.Ez az életben is ugyan olyan lökött,mint a tv-ben,de jó arc.:)Asszem kell még oda menni sörözni,megismertem ott pár "rajzfilm figurát",míg kipihentem a két sört,meg a meleget.