Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Buddha!

Gyenesdiás nem fog összejönni, de még az idénre tervezzük,hogy Gázló TT útvonalán végig megyünk! Lenne kedved hozzá? Csak az alkalmas idõpontot kéne megtalálni! Mit szólsz? Más valaki?

Redi,
ez a Gázló TT útvonal mit is takar tulajdonképpen?

Hali!
www.magicteam.hu

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts
Sziasztok!
Ha minden jól megy hétvégén lent leszek Almádiban és egy kis országútizásra is lesz idõm. Ha valakinek lenne kedve betársulni kellemesebb lenne. Nem mennék hosszút sem és nagy tempót sem, mert még csak 160km-t mentem a mûtétem óta. Azért valami jó kis emelkedõs bakonyi rész jól esne asszem :).

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Üdv Ano!

Igazából a 130-as lenne az igazi, hiszen az foglalja magában a Kõris-hegyet, illetve a Cuha-patakot a gázlókkal, s ezek lennének a fincsi dolgok!
Ha sikerül találnunk egy olyan napot, amikor csak ezzel kellene foglalkoznunk, akkor feltétlen a 130-ason megyünk! A tempóval tuti nem lesz gond, komótosra gondolunk mi is, úgyis rám kell majd várni, illetve hozzám alkalmazkodni. Jakussal beszélgetünk errõl már egy ideje, csak nem találunk egyelõre egy szabad szombatot vagy vasárnapot.
Jakus: Ezúton is üzenem, hogy keressünk már egy megfelelõ dátumot! Ja és rendelj hozzá jó idõt! Lehet, hogy négyen-öten is lennénk, ahogy most kinéz a dolog!
Reméljük összejön! Csak akarni kell, s egy kicsit tenni érte!

Nekem a mostani 7vége jólenne, de a következõ tuti nem, mert akkor lesz a 24 órás verseny csillebércen ...

amúgy a mostani 7végére türhetõ idõt mondanak ... legalábbis a meleggel nem lesz gond :)
Mert tekerni jó!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Üdv Ano!

Igazából a 130-as lenne az igazi, hiszen az foglalja magában a Kõris-hegyet, illetve a Cuha-patakot a gázlókkal, s ezek lennének a fincsi dolgok!
Ha sikerül találnunk egy olyan napot, amikor csak ezzel kellene foglalkoznunk, akkor feltétlen a 130-ason megyünk! A tempóval tuti nem lesz gond, komótosra gondolunk mi is, úgyis rám kell majd várni, illetve hozzám alkalmazkodni. Jakussal beszélgetünk errõl már egy ideje, csak nem találunk egyelõre egy szabad szombatot vagy vasárnapot.
Jakus: Ezúton is üzenem, hogy keressünk már egy megfelelõ dátumot! Ja és rendelj hozzá jó idõt! Lehet, hogy négyen-öten is lennénk, ahogy most kinéz a dolog!
Reméljük összejön! Csak akarni kell, s egy kicsit tenni érte!
Két keréken szép a világ...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

... még az idénre tervezzük,hogy Gázló TT útvonalán végig megyünk! Lenne kedved hozzá? Csak az alkalmas idõpontot kéne megtalálni! Mit szólsz? Más valaki?

90 vagy 130 on akartok majd végigmenni?

Bár tökmind1 mert én mind2ben benne lennék ... feltéve ha nembaj hogy kissé komótosan bringázok ... még :)
Mert tekerni jó!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Buddha!

Gyenesdiás nem fog összejönni, de még az idénre tervezzük,hogy Gázló TT útvonalán végig megyünk! Lenne kedved hozzá? Csak az alkalmas idõpontot kéne megtalálni! Mit szólsz? Más valaki?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Jelentem, Bakonyjákó és Döbrönte között a turistajelzések foghíjasak, a patak sokkal mélyebb annál, mint amilyennek látszik és a döbröntei oldalon alattomos terelõkutyák várják a kikecmergõ montist...

Németbányán pedig van egy igazi Üvegtigris büfékocsi.

Gyenesdiás marcira tervez valaki menni Veszprémbõl?

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Na, hát ez a hétvége is jól sikerült bringázást tekintve!

Pénteken Jakussal és Kann Mattival délután eltekeregtünk Vámos irányába fel az Ojjektumhoz, tiszta jó kis kör volt, fõleg hogy a Csatár-hegyet csak nézegettük a tövébõl, de nem másztuk meg!

Szombaton Kann Mattival és Déenessel elmentünk Márkó-Bánd-Szentgál irányba, ám végig nem jutottunk, de a Szentgáli tiszafásra ráleltünk, s ott tettünk is egy szép kört hosszú fárasztó saras emelkedõvel, nagyon keskeny hegyi ösvénnyel (balra meredek fal, jobbra szakadék, volt ahol csak tolni mertük!), majd a végén egy olyan meredek ágas-leveles lejtõvel, ami inkább DH-soknak szerzett volna nagyobb örömet. Nagyon jó kis túra volt, tisztára élveztem, bár mire hazaértünk, már nagyon éhes voltam. Ja, és még valami! Tavaly június elején vettem a bringát, s egészen eddig a szombatig nem sikerült vele elesnem! Még egy kicsit sem. Itt viszont sikerült találnom egy pici árkot, ami megfogta az elsõ kereket, s már át is bicskáztam a kormány fölött, bicikli meg rám. Még jó, hogy csak gyökkettõvel mentem, így semmi bajom nem lett :)

Ma pedig asszonypajtással jártunk lenn a Tekeres-völgyben egyet kirándulni, pont ideális bringás idõben.

A Tiszafás és a Tekeres-völgyi túrákon csináltam pár fényképet, épp most pakolom fel a képtáramba, akit érdekelnek a képek, lehet nézelõdni majd!

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Hi!
Jól sikerült a délelõtti kirándulás. Ime a képek:
http://kepeim.hu/use...246&alkid=39827

Redi, Kann Matti mégegyszer köszi a segítséget.
Remélem mielõbb ismételjük a programot (kicsit kevesebb defekttel).

Hali!
www.magicteam.hu

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok, nincs vkinek kedve most hetvegen tekerni egyet? :) Persze megint csak aszfalton szeretnek menni! :D

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Szia Voti!
Voltam a Mátyás király utcában Balatonalmádiban (én barom).
Asszem máskor nem leszek ennyire nagylelkû. Majdnem meghaltam, mire felmentem oda. Montival is a legkisebb áttétellel mentem, de alig ment a bicó.
Valami Bagoly utcán mentem fel, hát az maga volt a POKOL!
Na mindegy, nem káromkodok többet. Így is csak lájtos voltam. Úgy terveztem, hogy itt lesz 2 méter anyázás, meg minden.
Szóval:

Lepusztult vegyesbolt koordinátái:
N 47ÿ01.785'
E 017ÿ59.957'
magasság: 249m

Kerekes Csárda koordinátái:
N 47ÿ01.703'
E 017ÿ59.682'
magasság: 252 méter

Az alúljáró város feõli része pedig:
N 47ÿ01.810'
E 018ÿ00.817'
magasság: 117 méter

A magasságkülönbség tehát: 132-135 méter.
A vegyesbolt és az aluljáró légvonalban pont 1 km, szóval lehet számolgatni a többit.
Az egyszer biztos, hogy egy jódarabig nem fogok oda felmenni mégegyszer.
Ja, és Voti, te meg jössz egy túrórudival!

Csõváz

Szia Rafiki!
Köszönöm!
Én júliusban voltam fent két hetet, amikor a montimat vittem mert tudtam, hogy nem lesz idõm bringázni csak a pékhez legurulni reggelenként. Az elsõ reggel nekem is halál volt felfelé, de a második hétre már egész jól ment. Utolsó nap már csak a legmeredekebb pár méteren kellett a 22-32 áttételt használnom és örömmel mentem mégegyet amikor kiderült, hogy elfelejtettem tejfölt venni :).
Azért az nem semmi, hogy ez átlagban is 13%-os pedig szerintem kevesebb mint a fele az ami tényleg emelkedõs. Majd kiviszek egyszer egy vízmértéket, de gondolom 20% felett van a legmeredekebb része. Imádok felfelé mászni :P.
Remélem jövõ nyárra lesz már olyan állapotban a kégli, hogy pihenni és bringázni is le tudok majd menni nem csak melózni. Akkor majd remélem találkozok Veled is és a többiekkel is egy jó közös tekerésre és meg tudom adni a tartozásomat ;). Addig is olvasgatom millyen jókat tekertek és sóhajtozom.
Köszi mégegyszer!
Üdv: voti.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Két napig távol voltam, és látom hogy belendült a topic. Csak kapkodom a fejemet. Reggel megpróbálok csatlakozni a túrához, és valami térképfélét is igyekszem vinni.

Hali!
www.magicteam.hu

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Üdv mindenki!

Szombat délelõtti túra:

Indulás:
7:30 Jutasi úti Spar parkoló
7:45 Lackó-forrás

Útvonal:
Márkó-Bánd-Herend-Szentgál vagy valami ilyesmi, ez majd holnap menet közben alakul, viszont igyekszünk szigorúan terepen menni!

Érkezés: Elõreláthadólag dél, egy óra körül.

Kann Matti, Déenes, és jómagam megyünk, aki akar, csatlakozhat a fentebb említett helyeken és idõpontban!

Mindenkinek kellemes hétvégét!

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 posts

A szokásosat tekeritek? Mert ha igen akkor fent Felsöörsnél
csatlakoznék! Mire odaértek fitt leszek és újra tudok majd lélegezni!:)

Üdv

Empty, en lemegyek Almadiba, és onnan mehetnenk egyutt Felsoorsre! :)

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sracok, nem lehetne ma a sarat meg terepet kihagyni? :D

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Hello, en Csopaki vagyok ott beszallnek! :D

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Ma délután 17:00 Jutasi úti Spar parkoló. Akik biztosan jönnek: Jakus, Kann Matti, s jómagam. Akinek van kedve, jöjjön oda , vagy négyig írjon ide, hogy hol találkozna velünk. Útvonalat még nem tudjuk, este 7-8 óráig leszünk el, s az biztos, hogy valamerre terepre, erdõbe megyünk. No meg gondolom sarat is találni fogunk különösebb keresés nélkül!
Tehát aki jön, örömmel várjuk! Végre itt a hétvége, s egyelõre egész jó kis bicajos idõ van!
Jó tekerést mindenkinek!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Mi ma 5-kor találkozunk az interspar parkolójában. Ha érdekel, küldj egy telszámot a danesdzsu kukac freemail pont hu-ra, a pontosabb idõpontegyeztetés miatt, vagy ha máshol akarsz csatlakozni. Elvileg Csopakig megyünk, ott is beszállhatsz....

A szokásosat tekeritek? Mert ha igen akkor fent Felsöörsnél
csatlakoznék! Mire odaértek fitt leszek és újra tudok majd lélegezni!:)

Üdv

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 posts

Sziasztok, nincs kedvetek hetvegen egy oúti bicajozashoz? Terepre nincs kedvem kimenni most, de betonon jo lenne menni egyet! :-)

Mi ma 5-kor találkozunk az interspar parkolójában. Ha érdekel, küldj egy telszámot a danesdzsu kukac freemail pont hu-ra, a pontosabb idõpontegyeztetés miatt, vagy ha máshol akarsz csatlakozni. Elvileg Csopakig megyünk, ott is beszállhatsz....

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok, nincs kedvetek hetvegen egy oúti bicajozashoz? Terepre nincs kedvem kimenni most, de betonon jo lenne menni egyet! :-)