Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
turistautak.hu

Nézze meg mindenki! Sok érdekes dolgot lehet találni itt. Pl.: szintemelkedés térképet lehet csináni :-) Egy egyszerû regisztráció után még több cucc áll rendelkezésre. A regisztrációt NEM ezen az oldalon kell megcsinálni, hanem a

geocaching.hu

oldalon. Ezután mindkét oldalra be tudsz lépni.
FELAHEGYRE! :scared:

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Én is minimalizálnám a betonos részeket! A TT útvonalán is van elég aszfaltos szakasz! Én mindenképpen ezt az útvonalát favorizálnám! Ja, és inkább a korábbi indulást, mondjuk 8, vagy fél 9? A találkahely jó lesz a múzeumnál!
Két keréken szép a világ...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Ezen a hétvégén még gondoolkodom,de elég csábító a dolog. Ha nem a gázló, akkor a Kab hegy is jó lehet. Mondjuk amerre én mentem az nagyrészt beton :-( Kb 70kilcsi oda-vissza. Herendtõl a hegy csúcsáig betonon mentem.

nekem mind1 végülis, hogy merre mennénk ... csak ne legyen benne sok beton :)
Mert tekerni jó!

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 posts

Mondjuk amerre én mentem az nagyrészt beton :-(

Az nem baaaj!:)

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 posts
Ezen a hétvégén még gondoolkodom,de elég csábító a dolog. Ha nem a gázló, akkor a Kab hegy is jó lehet. Mondjuk amerre én mentem az nagyrészt beton :-( Kb 70kilcsi oda-vissza. Herendtõl a hegy csúcsáig betonon mentem.

Viko: bármikor lehet csatlakozni. Általában itt meg van beszélve a találkozó.
FELAHEGYRE! :scared:

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Hol találkozunk?

ha a TT útvonalán akarunk mindenképpen menni akkor érdemes az eredeti rajt/cél-ból indulni:
"A rajt és a cél a Laczkó Dezsõ múzeum elõtt (Megyeház tér 5.) található."
Mert tekerni jó!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
most néztem hogy a 130as távot átlag 9-10 óra alatt nyomták le idén az emberek ...
persze van ennél sokkal jobb és roszabb idõ is: eredmények

tehát ha így számolom, akkor nekünk is kb 11-12 óra alatt sikerülhet lájtos túratempóban letekerni ... ez viszont azt jelenti, hogy lámpát erõsen ajánlatos hozni! :)

szerk:
most jut eszembe, hogy megvan még az idei itiner , amin mind a 90-es és a 130-as táv részletes útvonala is rajta van ... igaz kissé megtépázott állapotban, de azért használható, ugyhogy azt mindenképpen elhozom, mint alapvetõ tájékoztatót :)
Mert tekerni jó!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Jó ötlet! Támogatom! Akkor szombaton, ha jó idõ lesz, irány a TT útvonala! Vagy 90, vagy 130. Ez még függhet attól, hogy kik jönnek. Ha a rövidebb táv, akkor 9 órakor találka, ha a hosszabb, akkor 8-kor! Hol találkozunk? Akit érdekel még a dolog, itt jelezze!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör
Én sajna nem vagyok ismerõs mert 2 hete költöztünk ide :) ... viszont a gázló 90-es távját nagyjából tudom ... szóval ha van kedvetek akkor mehetnénk arra is ... max beleteszünk valahol egy kis kunkort, hogy meglegyen a 100km (a gázló 90 ugyanis csak 86km!)
Mert tekerni jó!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Ano:
Ha nem a Gázló 130-on megyünk szombaton, akkor jó a 9 órás indulás, ha viszont esetleg összejönne ez a táv, akkor legkésõbb 8-kor el kellene indulnunk, hogy este ne szívjunk nagyot!
Ha viszont valami más útvonal lenne, akkor jó lenne kitalálni valami 80-100km-es szakaszt! Van valami ötleted? Én inkább Vp közvetlen környékét ismerem, illetve a Magas-Bakonyt, azaz Hárskút, Lókút, Eplény, Zirc, Dudar, Cuha-völgy, stb. Errefelé tudnék jó utakat, de meghallgatnék más ötleteket, javaslatokat is! Az is jó lenne, ha olyasmi helyekre mennénk, amerre kevésbé vagyok ismerõs! Csak legyen valaki, aki nagyjából tudja, hogy merre akarunk menni!
Az idõjárással talán nem lesz gond, remélem össze fog jönni egy jó kis túra!

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Azért annyit mindenképpen megjegyeznék azok kedvéért, akikkel még nem voltam együtt tekerni, hogy elsõsorban túrázos tempót szeretek, szeretünk menni, nem cél a rohanás, inkább a jó hangulat, az ismeretlen felfedezése, nézelõdés, fényképezés, beszélgetés. Mindez kellemes, mindenki által normálisnak vélt tempó melett, s viszonylag gyakoribb megállásokkal. (Már csa a fényképezés miatt is)
Szívesen megyek bárkivel bármerre tekerni, de nincs kedvem végigrohanni a távot úgy, hogy nagyon nem is látom, merre járok!

Akit ezután is érdekel egy szombati túra, az szóljon, s kitalálunk valamit! Én, ha idõm engedi, mindenképpen megyek!

mivel én nem vagyok fizikailag a toppon ... sõõõõt ... :) szóval a lényeg, hogy örülök ha végig tudnék menni a gázló 130as útvonalán ... nehogy még szágoldozzak is :)

a lényeg a lényegben, hogy nekem jó a szombat és mindenre vevõ vagyok ... remélem az idõjárás is megfelelõ lesz ...
kérdésem lenne hogy kb mikor akarnátok indulni? Ha kérhetném, akkor ne túl korán ... nekem pl a 9óra az kb megfelelne :)
Mert tekerni jó!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Déenes:
Amt Ano felrakott, ott megtalálsz mindent a TT-rõl, de nekem minden lényeges info megvan letöltve is, ha kell, mond meg a mail címed, aztán küldöm. Szombaton úgyis mondtad, hogy a képeket elküldhteném majd!

Ano, danesdzsu, Viko:
Úgy néz ki, a teljes szombatom szabad lesz, úgyhogy elmehetnénk valamerre tekeregni, ha érdekel titeket! Gázló útvonalát feltétlen úgy szeretném végig járni, hogy Jakus is jöjjön! Ha szabad neki is a szombatja, akkor akár még ez is összejöhet! Ha meg nem akkor is elmehetünk akár arrafelé, akár más irányba! Ezt majd még megdumáljuk, nekem is még csak 80%, hogy szombaton ráérek.

Azért annyit mindenképpen megjegyeznék azok kedvéért, akikkel még nem voltam együtt tekerni, hogy elsõsorban túrázos tempót szeretek, szeretünk menni, nem cél a rohanás, inkább a jó hangulat, az ismeretlen felfedezése, nézelõdés, fényképezés, beszélgetés. Mindez kellemes, mindenki által normálisnak vélt tempó melett, s viszonylag gyakoribb megállásokkal. (Már csa a fényképezés miatt is)
Szívesen megyek bárkivel bármerre tekerni, de nincs kedvem végigrohanni a távot úgy, hogy nagyon nem is látom, merre járok!

Akit ezután is érdekel egy szombati túra, az szóljon, s kitalálunk valamit! Én, ha idõm engedi, mindenképpen megyek!

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 posts

Már hogyne tetszene :)! Azért a Megye-hegy is jól hangzik, bár nem tudom hol van és mekkora. Akkor odafelé mi az útvonal? És mikor is lenne?

A Megye-hegy????? :confused:

Háát, elindulsz a partról Almádiban Veszprém felé, és amikor vége az emelkedésnek, akkor a tetején vagy.

Mikor? Én valszeg pénteken, szombaton és vasárnap.

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Hát, csak visszafele jövünk a parton. De ha nem tetszik, akkor hazafele eljöhetsz velem a Megye-hegy felé, ha kevés, akkor visszamehetsz a partra ismétlésért:)

Már hogyne tetszene :)! Azért a Megye-hegy is jól hangzik, bár nem tudom hol van és mekkora. Akkor odafelé mi az útvonal? És mikor is lenne?

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 posts

Üdv Ano!

Igazából a 130-as lenne az igazi, hiszen az foglalja magában a Kõris-hegyet, illetve a Cuha-patakot a gázlókkal, s ezek lennének a fincsi dolgok!
Ha sikerül találnunk egy olyan napot, amikor csak ezzel kellene foglalkoznunk, akkor feltétlen a 130-ason megyünk! A tempóval tuti nem lesz gond, komótosra gondolunk mi is, úgyis rám kell majd várni, illetve hozzám alkalmazkodni. Jakussal beszélgetünk errõl már egy ideje, csak nem találunk egyelõre egy szabad szombatot vagy vasárnapot.
Jakus: Ezúton is üzenem, hogy keressünk már egy megfelelõ dátumot! Ja és rendelj hozzá jó idõt! Lehet, hogy négyen-öten is lennénk, ahogy most kinéz a dolog!
Reméljük összejön! Csak akarni kell, s egy kicsit tenni érte!

Ez engem is érdekelne. Sõt, ha a mostani hétvégén van vmi, akkor is szóljatok...

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Redi,
ez a Gázló TT útvonal mit is takar tulajdonképpen?

Hali!

http://www.happybiketeam.hu/gazlo/

itt le van írva minden részletesen :)
Mert tekerni jó!

Viko

Viko

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
Sziasztok!

Most kerültem ide Veszprémbe a munkám miatt. Nézegettem a fórumon, hogy eléggé jó kis bringás élet megy a környéken. Még csak a városban tekertem, terepre még nem néztem ki, pedig hívogatnak a környezõ hegyek, mikor meglátom õket a városból. Olvastam, hogy többen összejöttök, és úgy mentek bringázni. Lehet az ilyen tekerésekhez csatlakozni? Csak mert jó volna helybéliekkel kimenni terepre nem pedig egyedül.
Üdv,
Viko

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 posts

Mikor mentek?
Ez elég sík, azért egy kis emelkedõt beiktatnék a hétvégén valahol, had szenvedjek :D.

Hát, csak visszafele jövünk a parton. De ha nem tetszik, akkor hazafele eljöhetsz velem a Megye-hegy felé, ha kevés, akkor visszamehetsz a partra ismétlésért:)

voti

voti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,179 posts

Gyere velünk. Veszprém-Almádi-Csopak-Füred, nekem 50-60km között szokott lenni, neked Almádiból 20-al kevesebb, és úgyis végigamerikázzuk az egészet...

Mikor mentek?
Ez elég sík, azért egy kis emelkedõt beiktatnék a hétvégén valahol, had szenvedjek :D.

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 posts

Sziasztok!
Ha minden jól megy hétvégén lent leszek Almádiban és egy kis országútizásra is lesz idõm. Ha valakinek lenne kedve betársulni kellemesebb lenne. Nem mennék hosszút sem és nagy tempót sem, mert még csak 160km-t mentem a mûtétem óta. Azért valami jó kis emelkedõs bakonyi rész jól esne asszem :).

Gyere velünk. Veszprém-Almádi-Csopak-Füred, nekem 50-60km között szokott lenni, neked Almádiból 20-al kevesebb, és úgyis végigamerikázzuk az egészet...

Más: A versenyen a beérkezõk közül sikerült beférnem az ötbe.
Hátulról.

Viszont ahhoz képest, hogy az elsõ 5-6 km-en leszakadtam a mezõnytõl, (félek 60 felett mezõnyben menni, ha ez nem elég, akkor találok más kifogást is), és vagy 2 kört teljesen egyedül mentem, magamhoz képest szenzációs, 30 feletti átlagot mentem. Pedig még a tárcám is kiesett a zsebembõl...
Érdekes módon viszonylag friss maradtam utána, lazán tekertem még 30 km-et hazáig.