Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Hétvégi tekeréssel kapcsolatban. Szombaton nem érek rá,
vasárnap meg elég necces mert szombaton esküvön leszek.
Ki tudja mennyire leszek beteg másnapra!:D
Igyekszem nem túlzásba vinni!

Üdv

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

Hi!

Mi az, hogy falu kör? A hátsó vagy az elsö része a szigetnek?
Nekem az egész egy nagy falu!:) Amúgy remek a teljesítmény!
Jövöre lealázzunk mindenkit!:D

Üdv

Ui.: Igértél valami saját munkát, hogy mutatsz!

Szia! :-) Hat a falu kor nekem az, hogy vagy a partmenti also utan a kompig, majd onnan fel az apatsagig, aztan le, de van olyan is, en most ezen mentem, h masik eloszor fel az apatsagig, le a komp fele (ott iylen 70 a max sebesseg kb) aztan also uton vissza.

Okes, felvettelek skype-on csak nem vagy, e-mailed meg nem tudom, mert nem muxik az email funkcio az oldalon... :-S

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Ma en is jartam Tihanyba, jo volt vegulis, mert megusztam az esot! :-) Oda-vissza, 2 falu korrel volt egy 34-es atlagom. Ez most nekem tok jo, mert uy is faj mindenem a pedalos eses ota... :-) Plussz Fureden a Tagoren kerulgetnem kellett egy 8 tagu csaladot meg a 3 kutyat... Meg az epitkezes... Haza fele mas uton mentem, az se volt jobb, azt epitettek, vmi frissen betonozott szakaszon tereltek at, amin kis habozas utan mentem csak at... :-) Ma egyszer majdnem megint elnyaltam a pedallal, mert a rossz felere leptem ami ilyen lekeritett aramvonalas, aztan azt hittem jo felen allok es megtapostam hadd kattanjon be... hat nem lecsuszott a labam. :-D persze ez megint egy 'Y' kresztezodesbol valo kkanyarodas kozben, mikor jonnek az autok! :-) Hetvegen oszt.kirandulas lesz, most van erettsegi miatt, nem talaljatok ki hova... Csopak, szoval en lakaskulccsal megyek kirandulni, igy hetvegei tekeresbe is benne vagyok a szabadprogramom kereteben... ;-)

Hi!

Mi az, hogy falu kör? A hátsó vagy az elsö része a szigetnek?
Nekem az egész egy nagy falu!:) Amúgy remek a teljesítmény!
Jövöre lealázzunk mindenkit!:D

Üdv

Ui.: Igértél valami saját munkát, hogy mutatsz!

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Ma en is jartam Tihanyba, jo volt vegulis, mert megusztam az esot! :-) Oda-vissza, 2 falu korrel volt egy 34-es atlagom. Ez most nekem tok jo, mert uy is faj mindenem a pedalos eses ota... :-) Plussz Fureden a Tagoren kerulgetnem kellett egy 8 tagu csaladot meg a 3 kutyat... Meg az epitkezes... Haza fele mas uton mentem, az se volt jobb, azt epitettek, vmi frissen betonozott szakaszon tereltek at, amin kis habozas utan mentem csak at... :-) Ma egyszer majdnem megint elnyaltam a pedallal, mert a rossz felere leptem ami ilyen lekeritett aramvonalas, aztan azt hittem jo felen allok es megtapostam hadd kattanjon be... hat nem lecsuszott a labam. :-D persze ez megint egy 'Y' kresztezodesbol valo kkanyarodas kozben, mikor jonnek az autok! :-) Hetvegen oszt.kirandulas lesz, most van erettsegi miatt, nem talaljatok ki hova... Csopak, szoval en lakaskulccsal megyek kirandulni, igy hetvegei tekeresbe is benne vagyok a szabadprogramom kereteben... ;-)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Megnéztem Tihanyt! Jelentem annyira azért nem estem
össze mint gondoltam! Söt! Ha a dokival sikerül egyeztetni
nagyon durva dolgok fognak történni!:D

Nem tudja valaki, hogy mitöl függ a tihanyi verseny
rövid távjának hossza? Egyszer ha jól láttam 2 kör volt
idén meg az idöt elnézve 1 kör. Jövöre meg akkor 3 lesz?

Üdv

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Láncnyúlás? háát, végülis terhelheti jobban a bowdent, bár akkor a hátsó fogassor cseréjén is gondolkodni kell.

Szakszöveg:
http://matuzmaster.h...ikkek_lanc.html

Váááá!
elolvastam a cikekket. Köszi!!!
a fogsort nem kell kicserélni, mert nem kopott el... majd max télen.
Most próbáltam megjavítnai a gépezetet. Illetve nemcsak próbáltam, ugyanis sikerült! húúú, hogy mennyit szenvedtem emiatt...
na mind1, a lényeg hogy most müxik!!!
Ja, és tudjátok mi volt a hiba? egy picit meg kellett húzni a váltókarnál a bowdent. :scared: Fogtam a fejem... :)
naszóval hálás köszönet mindenkinek aki segített!!!!!!
:prosze:
Hálám örökké üldözni fog Titeket!!!
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Háát,eredetileg úgy volt az elképzelés, hogy Szántódig biciklivel, majd onnan komppal Tihanyba, és vissza. De te felmentést kaphatsz, oda-vissza mehetsz komppal:)

A vissza alatt a Balatonakarattya felé vezetö útat értettem!
Nekem nem kell felmentés! :) Ma megnézem a Tihany kupa
útvonalát! Felmérem a lemaradást!

Üdv

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Sziasztok!

Mi ez a átkelés a hajóval dolog? Tihany Siófok meg vissza?! Vagy
valami egészen más? Egy siófoki buliban benne lennék ha idöben
úgy jönne ki! Szombat de. vagy vasárnap egész nap! Meg kell keresnem
a régi házunkat!:)

Üdv

Háát,eredetileg úgy volt az elképzelés, hogy Szántódig biciklivel, majd onnan komppal Tihanyba, és vissza. De te felmentést kaphatsz, oda-vissza mehetsz komppal:)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Sziasztok!

Mi ez a átkelés a hajóval dolog? Tihany Siófok meg vissza?! Vagy
valami egészen más? Egy siófoki buliban benne lennék ha idöben
úgy jönne ki! Szombat de. vagy vasárnap egész nap! Meg kell keresnem
a régi házunkat!:)

Üdv

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Látta valaki az új sram outis cuccokat????
szerintem cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a bikeart oldalán már néhány orbeán az van pöttyet drága.:bananadan

Nem annyira. A rival a Campa Centaurral, van egy árban, a force nem sokkal drágább, mint az Ultegra. Így elsõ blikkre, de nem tanulmányoztam nagyon, lehet, hogy elnéztem.

Egyébként a fene tudja. Valszeg lesz jó néhány gyermekbetegsége a cumónak, viszont nagyon jó/ár érték arányt kell produkálniuk, hogy betörjenek a piacra. Talán 2 év múlva érdemes lesz venni, de lehet, hogy már most.

(Mondjuk nem tudom, hogy a súly jelentõségén kívül miben különböznek az elvárások monti<->outi viszonylatban...)

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás

Szia,

szerintem siman lehet a lanc nyulasa az oka, az enyem is kicsit meg van mar nyulva, csere elott all, de meg ezt az idenyt letekerem vele, nem veszes mondjuk. Olyankor erzem en, amikor hirtelen kap nagy terhelest es kcisit megugrik. De lehet a bowden is szerintem is, bar en inkabb lancnyulasra es fogskerek kopasra gyanakszom.

Láncnyúlás? háát, végülis terhelheti jobban a bowdent, bár akkor a hátsó fogassor cseréjén is gondolkodni kell.

Szakszöveg:
http://matuzmaster.h...ikkek_lanc.html

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

HEllo

Hol érdemes kicseréltetni? Hol csinálják meg a leghamarabb?

Szigoruan bike land!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nem kuszi nem farády
hanem bike land!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:afro: !
ÉRTEM?????????????

és a bike land-nél kb mennyi idõ latt csinálják meg?

koko15

koko15

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Vasárnap egy nagy közös szezonzáró tekerés róka domb meg ilyenek
szigoruan domb!!!!!!!!!!!!!!!!!!kb 80km 28km/h +- 28
:clap: mindenki come!!!!!!!!!
semmi tempó semmi kemény megszakadás csak lazán!

koko15

koko15

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
Látta valaki az új sram outis cuccokat????
szerintem cool!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a bikeart oldalán már néhány orbeán az van pöttyet drága.:bananadan

koko15

koko15

vendég

• fórumtag
  • 22 hozzászólás
HEllo

Szigoruan bike land!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nem kuszi nem farády
hanem bike land!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:afro: !
ÉRTEM?????????????

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Eredmeny: egy karc a fekkaron, es a mindossze 4 oraja birtokolt jobb oldali pedalom teljes felulete, termeszetesen az oldalat illetoen, egy hosszu, mely karc aldozata lett. Most, egyik oldalon, a pedalon, egy karc van. csak egy karc. csak egy karc.

huhúúúú! látnád az én pedálomat! :)

a "kedvenc" esésem (még montival) az volt, amikor kicsatoltam a jobb lábamat és eldõltem balra! :D Így utólag már csak nevetek rajta...

szerintem siman lehet a lanc nyulasa az oka

Mondjuk szeritem eléggé laza a lánc. no mindegy. Holnap megvizsgálom, aztán ha danesdzsu tanácsa után sem jobb, jön a csere :(

Köszi a segítséget!!!

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 hozzászólás

Háát, én nem értek hozzá

én sem. azért kérdeztem :)

Milyen váltókarod van?

semmi extra. Az van ráírva hogy SunTour. :) de mondom, nem egy ultramodern fékváltókar, hanem az alsóvázcsõn vannak a karok. Nekem tökéletesen megfelel.
Tehát a váltókart próbáljam állítgatni?
Köszi a segítséget!!! Majd holnap megnézem, most már sötét van. :lol1:

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás

naszóval! Az a problémám, hogy a (o.uti) biciklimen nem tudok váltani normálisan. hátul csak a legkisebbet tudom használni. Ha megpróbálok (feljebb) váltani, akkor egész egyszerüen a kar (az alsóvázcsõn vannak a váltókarok) elindul visszafelé és a lánc is leballag a legkisebb fogaskerékre.
A lánc egy kicsit laza. Lehet hogy ez a gond?

Valaki tudna ebben segíteni?
Naggyon megköszönném!!!!!

Üdv.

Szia,

szerintem siman lehet a lanc nyulasa az oka, az enyem is kicsit meg van mar nyulva, csere elott all, de meg ezt az idenyt letekerem vele, nem veszes mondjuk. Olyankor erzem en, amikor hirtelen kap nagy terhelest es kcisit megugrik. De lehet a bowden is szerintem is, bar en inkabb lancnyulasra es fogskerek kopasra gyanakszom.

Ron

Ron

vendég

• fórumtag
  • 42 hozzászólás
Nah, fel lett avatva a pedal, apuval mentem el, 6-ig kellett ra varnom. Hat, voltak gondjaim az indulassal, megalassal, de azert eltekintve nehany aprosagtol jol ment. Az utolso keresztezodesnel elegedetten konstataltam, h el se estem. Tularado buszkeseg toltott el, 'rutinosan' mar csak egyik labam emeltem ki a pedalbol megallas elott, gondolvan eleg az, aztan ugy lattam nem jon semmi at megyek, meglatom egy auto fenyet, ekkor lassitok, de addigra visszaraktam mar a pedalba a labam. Ebben a pillanatban eldoltem, mint egy zsak. A terdemre estem, eses kozbe probaltam a labam kiszabaditani, mire leertem sikerult. Eredmeny: egy karc a fekkaron, es a mindossze 4 oraja birtokolt jobb oldali pedalom teljes felulete, termeszetesen az oldalat illetoen, egy hosszu, mely karc aldozata lett. Most, egyik oldalon, a pedalon, egy karc van. csak egy karc. csak egy karc. AASREHFUIHGZHgdsaOUGFHGJHAGFJHAGFJHAFGJHFGJHHF.

no nem baj, rajtam is csak par karc lett, de az elmulik a pedalon meg ott marad... :-((( Ekkor eszembe jutott Danesdzsu is, tortenetei arrol o milyeneket esett vele... Ez nemikepp vigasztalt. :-) De most ezt veletek is egosztottam, legyen min rohogni! :-)

Most legalabb olyan a pedal mintha mar jo regi lenne. :-)

danesdzsu

danesdzsu

vendég

• fórumtag
  • 205 hozzászólás
Háát, én nem értek hozzá, de húznék még egy-kettõt a váltókart rögzítõ csavaron.
A hátsó váltó a legalsó fogaskeréken van "normál" állapotban, az összes többiben már a bowden tartja meg. Ezexerint a bowdent oly erõsen húzza, hogy a váltókart is visszarántja. Valahol a váltókarnál kereskedj mindenesetre...

(Milyen váltókarod van?)