Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Sziasztok!

1X: Jó tekerést mára!
2X: A következõn már ott leszek. Ma se pedál se szerencse nincsen.
Tegnap megint ügyes voltam és szerencsés! :D
Sikerült megint lezúzni a kezem. De legalább most nem bringával!!
Akkor legközelebb!

Üdv

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Jó reggelt!
Lefutottam a reggeli 5km-emet, remélem a nap végére ebbõl nem lesz gond :) Azért vonórudat valaki hozzon! Reméljük jó idõnk lesz egész nap! No, akkor készülõdés, aztán 2 óra múlva találkozunk!
Üdv!
Két keréken szép a világ...

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts
Akkor nem elfelejteni a reggel 9.15-ös indulást!
Plusz két fõvel megyek.
www.magicteam.hu

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts

Bocsesz! Tegnap mire Almádiba értem kissé el voltam varázsolva!:)
Az idegtõl nem sok mindenre emlékeztem! Még a 7 órát is reggelnek
néztem!:D
Este lehet, hogy találkoztunk. De, hogy õszinte legyek nem emlékszem
reád! Mivel voltál?

reggel hééét??!!? Akkor még nagyban nyomtam az ágyat. :)
Amúgy vele voltam. (Szürke-fekete mez, kék bukó)
"Minél messzebbre jutok, annál kisebbek lesznek a problémáim."

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts

Ja, bocs Matti, hogy késõn észleletelek... (Te voltál egyeltalán?) Ezek a kurva biciklisek mindig olyan furcsa jelmezekben vannak, hogy nem lehet õket megismerni...:-)))

Jelentem én voltam uram! :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Neeem?!? Pedig tényleg azt hittem, hogy Te voltál az.
Akkor nem csak a bringája hasonló, hanem a meze, bukója, szemüvege is.
Nincs egy ikertesód? :chin:
Merhogy avatar alapján még talán hasonlít is rád...

Bocsesz! Tegnap mire Almádiba értem kissé el voltam varázsolva!:)
Az idegtõl nem sok mindenre emlékeztem! Még a 7 órát is reggelnek
néztem!:D
Este lehet, hogy találkoztunk. De, hogy õszinte legyek nem emlékszem
reád! Mivel voltál?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Nos, Pajtások, hétfõig már nem leszek online. Ha valami változás történne a tali idõpontjában vagy helyszínében, valaki kérem, jelezze telefonon! Továbbá süssön a nap és virágozzék már el az a dögszagú repce, mert állandóan okádnom kell:doublepuk , ha megérzem. Naptejet hozzatok!!!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
USciv. tanárom története a hazai közlekedési morálról:

"A Taszárra érkezõ amerikai katonák közt volt egy srác, aki szabadidejében az angol nyelv oktatásához igyekezett asszisztálni az egyetemen. Cserébe mi magyarra és a magyar nyelv pedagógiájára oktattuk. Õ meg a kollágáit tanította magyarul. Õ mesélte, hogy mielõtt Taszárra érkeztek, aláírtak egy szerzõdést. Sok más érdekesség mellett volt benne egy bekezdés, ami arról szólt, hogy magyaroszági tartózkodásuk alatt, függetlenül attól, hogy milyen jogosítvánnyal rendelkeznek, nem vezethetnek! Nem azért, mert bénák, hanem mert a feletteseik túl veszélyesnek minõsítették a közlekedést Európa ezen szegletében."

Megjegyzéseim: Azért az már elgondolkodtató, ha egy katonát (akitõl ugyebár nem idegen a veszély) óvnak a magyar utaktól...

Mellesleg volt már alkalmam az USA-ban autót vezetni, és mit ad Isten, ott tényleg biztonságban éreztem magam. Itthon meg parázok. Igaz, arrafelé egy sáv szélességének meghatározásakor nem azt veszik figyelembe, hogy két felfegyverzett római lovas katona mekkora helyet foglal, hanem azt, hogy két AUTÓ mekkorát. Illetve nem lopnak el korrupt politikusok és az érdekkörükbe tartozó útépítõ guruk komplett leállósávokat és 30 centiket az út szélességébõl teljes hosszban, hogy más megdögöljön, õk meg gyarapodjanak. Ja, és mintha sávból kicsit több lenne arrafelé...:) Azt az évszázadnyi különbséget, ami a mentalitásban mutatkozik, nem is említve.

OK, abbahagyom már, csak fáj a szívem a Cateye miatt és ennek ki kellet jönnie. Bocs....

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
Neeem?!? Pedig tényleg azt hittem, hogy Te voltál az. Akkor nem csak a bringája hasonló, hanem a meze, bukója, szemüvege is.
Nincs egy ikertesód? :chin:
Merhogy avatar alapján még talán hasonlít is rád...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

emptytrash!
Elvileg "találkoztunk" ma 7 körül az almádi focipályánál. Legalábbis intettél, meg én is.
Ha nem akkor bocs, nem szóltam.

Háááát...
Csak szerttem volan 7 körül arra lenni!:D
Ma de. Veszprém felé nyomultam, du. meg Tihany felé.
Ki volt az akinek dettó kék Trekje van rajtam kívül!?
Ha megtalálom átfestem a bringáját!:D

Arti

Arti

törzsvendég

• fórumtag
  • 376 posts
emptytrash!
Elvileg "találkoztunk" ma 7 körül az almádi focipályánál. Legalábbis intettél, meg én is.
Ha nem Te voltál, akkor bocs, nem szóltam.

Huhh. Érdekes. Velem is hasonlók történtek ma. Végülis semmi extra, csak a szokásos: babakocsi, kutya, gyalogosok, no meg egypár autó(s)... Ja és ma még egy bmx-es f@szagyerek is kibabrált velem (bringaúton)...
de hagyjuk is. közhely
:-(

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Nem tudom, hogy mi van az emberekkel ha eljön egy hosszabb hétvége!
Ma én hülye elmentem aszfalton tekerni. Belõttem, hogy kb. egy laza 30-as
átlagot kellene menni ahol csak az út minõsége engedi.
Szép álom volt!:(
A bringaúton a gyermekeket kerülgettem, a "fõ"úton meg imádkoztam
az életemért. Tihanynál szembe elõztek egy VW "telepjáróval", Füreden és
Almádiban körbe sem néztek úgy kanyarodtak ki elém!!
Mint a birkák és marhák egy-nagy-rakáson! Mindet összeterelni egy
szép nagy vagonba és visszaküldeni ahonnan jöttek!
Nem hiszem el, hogy nekem vidéki súttttyó parasztnak kell vigyáznom
rájuk!!! A francért nem tudnak kicsit kulturáltabban viselkedni és közlekedni?!
Mozogjanak, tekerjenek de könyörgöm ezt úgy tegyék, hogy más is
tudja élvezni a dolgot!!!!

Jó volt leírni, de miért pont ide írtam?!:D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Íme a mai rémtörténetem:

Tekerek haza reggek melóból, és az Opel Oster utcájából kijön elém egy autó a kerékpárút közepére. Egy szõke liba vezette (mellette a faszija), aki látott engem is és az elsõbbségadás kötelezõ táblát is, ami neki szólt. Ezt látni lehetett az arcán. Meg azt is, hogy kurvára nincs kedve a fékre lépni, majd újra sebességbe tenni azt a szép új metálkék autót, ami ráadásul nagyon jól is áll neki, egy hülye biciklis kedvéért. Majd megáll az, ha nem akarja a pofáját összetörni. A KRESZ meg le van szarva, szõke nõkre nem vonatkozik.

Igen ám, de a fejében lévõ nagyteljesítményû winchesteren sebtiben lefuttatott mûveletekbe valami hiba csúszott. Talán azért, mert még soha sem látott kerékpárt 15 km/h-ás sebességnél gyorsabban haladni. Az én winchesterem számára meg hirtelen nyilvánvalóvá vált, hogy itt már megállni nem lehet. Az egyik lehetõség az ütközés és az autó feletti szaltózás lett volna. A másik a satufék hirtelen kormánymozdulattal kombinálva. Utóbbi kínált egy ezreléknyi esélyt a talpon maradásra. Nem jött be... Végül pár méteres fekvecsúszás után a kocsi mögött landoltam. Feltápászkodtam, és nem Oscar Wilde-ot kezdtem szavalni... Azt hiszem, a hajszínét és a nemi szervét emlegettem, nem kis hangerõvel. Õk hátrapillantottak, látták, hogy már nem fekszem és elhúztak a pi...ába Almádi felé. A Cateye konzolja kettétört az eséstõl. A hátitatyómban volt egy málnás joghurt, egy Oxford Nagyszótár, egy MD player meg a félév fonetika anyaga. Na, itt keletkezett a nagyobb kár...:scared:

Nekem semmi bajom nem esett. Van néhány ismerõsöm, aki fekve maradt volna, agyrázkódást szimulálva és keresett volna egy jó ügyvédet meg egy rakás pénzt. Nekem nem volt kedvem sem az ügyeleten, sem a töketlen rendõrségen pazarolni az idõmet. A profithajhász, törvénytelenség határán egyensúlyozó biztosítókról nem is beszélve. Fizikai kontaktus végül is nem történt a jármûveink között, õk ketten voltak, én egyedül. A végén még kisült volna, hogy ügyetlenül elestem és különben is miért csak 25 méterrõl hallható a csengõm és nem 30-ról...

De annyit elvártam volna, hogy legalább az ablakot lehúzzák, hogy mi van.

Néha azt hiszem, hogy én vagyok a Terminátor. (A hangok is megmondták...:) ) A Rudy szemüvegemen belül ellenséges autók rendszámai futnak, arra várva, hogy valamelyik hatótávolságon belülre kerüljön. Most felkerült a listára egy újabb: JFN 101

Ha látjátok, basszátok má' le a tükreit cserébe a Cateye-ért, a feleségem Oxford szótáráért meg a minidisc playeremért...:rocketman

On: Valszeg Pitjú barátom is velünk tart hétfõn.

Ja, bocs Matti, hogy késõn észleletelek... (Te voltál egyeltalán?) Ezek a kurva biciklisek mindig olyan furcsa jelmezekben vannak, hogy nem lehet õket megismerni...:-)))

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Én mindenképpen hozok fényképezõt is, úgyhogy biztos sokszor meg fogok állni 1-1 percre kattintgatni.

Lehet ám azt úgy is, hogy elõreszaladsz, és megvárod míg a többiek is felszenvedik magukat a csúcsra, és akkor lehet jó kis vicsorgós képeket csinálni. Aztán, ha mindenki elhaladt, újra az élre lehet törni... :)

A képtárak egyébként már valóban elég régen frissültek!:(
(Sajnos az enyém is.)
www.magicteam.hu

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Szerintem senkinek nem okoz problémát a lassabb tempóhoz igazodni. Én mindenképpen hozok fényképezõt is, úgyhogy biztos sokszor meg fogok állni 1-1 percre kattintgatni. Nincs kedvem végigrohanni az egész távot. Arra itt volt a mai nap. Reggel fél 7-kor indultam, felmásztam szüleimhez Zircen túl, majd napközben szekrénypakolás, s az elõbb értem vissza. Azért lefelé még így is sokkal jobb lett az átlagom :) Ráadásul beestem egy outis mögé, s õ hozott szinte egész Rátótig. Ott inkább falunak jöttem, meguntam a forgalmat.
A lényeg, hogy én hétfõre inkább a lájtosabb tempót támogatom, ami ugyanakkor nem zárja ki a Kõris-hegy megmászását, de kész vagyok alkalmazkodni bárkihez, amíg azt fizikailag bírom! Nyílván majd a helyszínen velem is könnyû lesz elhitetni, hogy nem is olyan jó nekünk, ha 8km-t folyamatosan felfelé mászunk a Bakony legmagasabb pontjára :)
No, hétfõn találkozunk, hali!
Két keréken szép a világ...

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,458 posts

Mindenki: Nem tudom, honnét a félreértés, de én a magam részérõl nem terveztem a Kõris megmászását. A hármas elágazóig a Bbélbõl induló erdészeti úton terveztem felmenni, onnét pedig nem a Kõris, hanem a Hódos-völgy irányába gondoltam folytatni. Persze nyitott vagyok mindenre és szívesen megvárok mindenkit a keresztezõdésben, amíg mászik...:cheers:

Továbbá elõre is elnézést mindenkitõl, akinek lassú leszek, de nekem muszáj a saját tempómban mennem, ha nem akarok idõ elõtt megfingani. És nem veszem rossz néven senkitõl, ha ott hagy.:)

Tehát ahogy a dolgok állnak, tali 9:15-kor a Tüzér-Házgyári körforgalomban hétfõn (30-án).

csatlakozom az elöttem szólóhoz ,Jankó szorosan a nyomodban leszek :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Egyetértek, nem kell mindenáron kinyúvadni!

te kis köpönyegforgató!!! :D néhány posttal visszább még azt sugaltad nekünk hogy melyik a legnehezebb út fölfelé és hogy menjünk inkább arra ... mostmeg azt mondod hogy nem kell magunkat kifingatni!? :D
Mert tekerni jó!

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

A túrára sajnos nem tudok menni! :(

Mondom én hogy lógni akarsz!

Megnéztem bátyám bringáját és arra jutottam, hogy
még szeretnék élni egy kicsikét!Ha túl is élem a napot arra már végkép nem lenne pénzem, hogy az amortizációt fedezzem! Régi darab, nem tehet róla nem bírná a strapát!

Van nekem egy pöpec Caprinom, feltettem rá jó kis ballonos Specko Adrenalin gumikat, egész disznónak néz ki. Szóval azzal jöhetsz ha akarsz. Gondold meg! Nem a legek lege, de simán kibírja.

A hármas elágazóig a Bbélbõl induló erdészeti úton terveztem felmenni, onnét pedig nem a Kõris, hanem a Hódos-völgy irányába gondoltam folytatni. Persze nyitott vagyok mindenre és szívesen megvárok mindenkit a keresztezõdésben, amíg mászik...:cheers:

Egyetértek, nem kett mindenáron kinyúvadni!
www.magicteam.hu

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,653 posts
  • LocationCsömör

Mindenki: Nem tudom, honnét a félreértés, de én a magam részérõl nem terveztem a Kõris megmászását. A hármas elágazóig a Bbélbõl induló erdészeti úton terveztem felmenni, onnét pedig nem a Kõris, hanem a Hódos-völgy irányába gondoltam folytatni. Persze nyitott vagyok mindenre és szívesen megvárok mindenkit a keresztezõdésben, amíg mászik...:cheers:

akkor lehet hogy én voltam az aki félrevezetett mindenkit, mert én teljesen abban a hitben voltam, hogy amit a múltkor beszéltünk, az egy ilyen Gázló bejárás ... de ahogy most belegondolok, valószínû, hogy csak én pörgettem magamban úgy az jövöbeni túraútvonal elképzelését, hogy alapértelmezettnek vettem a Köris megmászását :D

no mind1 ... akkor maradjunk abban, hogy ha Bakonybélbe beértünk, ott megbeszéljük, hogy ki merre szeretne és majd a többség döntsön ...
Mert tekerni jó!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Az Andrisra gondolsz?

Tehát ahogy a dolgok állnak, tali 9:15-kor a Tüzér-Házgyári körforgalomban hétfõn (30-án).

Igen az Andrisra. A mocsok most is valahol valami szar helyen
nyomja. Spanyol vagy Svájc és még fizetnek is neki!:cry:

Megnéztem bátyám bringáját és arra jutottam, hogy
még szeretnék élni egy kicsikét!:D
Ha túl is élem a napot arra már végkép nem lenne pénzem, hogy
az amortizációt fedezzem! Régi darab, nem tehet róla nem bírná a strapát!
Ti menni Kõris lába Bakonybél én meg majd menni Tihany 2 kör meg
Tótvázsony. Aztán remélhetõleg megjön a felni is és hamar kész lesz
a monti. Addig meg gyúrok vazzze!:D

Üdv