Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Hááát, levettem a láncot. A váltógörgõk és a kazetta megy, ahogy kell. A hajtómûvel van a baj.:cry: Hogy mi, az majd csak fizetés után derül ki. Biztos a Zolira (Farádyék szerelõje) is sokat kell majd várni megint, mert bõven szezonban vagyunk. Be vagyok parázva, hogy cserélni kell. Nincs benne 4e km sem. Pedig imádtam (imádom ?) ezt az alkatrészt. Az esztétikum és funkcionalitás házasságának mintapéldánya (volt). A másik gépemen egy hajlongós Truva van, de az 6e km után is vígan szalad, pedig kapott hideget-meleget egyaránt. Na mindegy, nem sírok elõre, megvárom mit mond a Zoli. Csak így amatõrként nehéz azt hinnem, hogy egy ilyen egy darabból álló Hollovtech II hajtómû nagyon szerelhetõ lenne... De ha valaki meg van gyõzõdve az ellenkezõjérõl, nyugodtan vigasztaljon meg!

A tech fórumon olvastam, hogyan lehet átalakítani az integrált tengelyes hajtómû monoblokját, hogy hagyományos golyóscsapágyat bele lehessen tenni.
Olcsóbb és jobb megoldás mint drága monoblokkot venni...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Hááát, levettem a láncot. A váltógörgõk és a kazetta megy, ahogy kell. A hajtómûvel van a baj.:cry: Hogy mi, az majd csak fizetés után derül ki. Biztos a Zolira (Farádyék szerelõje) is sokat kell majd várni megint, mert bõven szezonban vagyunk. Be vagyok parázva, hogy cserélni kell. Nincs benne 4e km sem. Pedig imádtam (imádom ?) ezt az alkatrészt. Az esztétikum és funkcionalitás házasságának mintapéldánya (volt). A másik gépemen egy hajlongós Truva van, de az 6e km után is vígan szalad, pedig kapott hideget-meleget egyaránt. Na mindegy, nem sírok elõre, megvárom mit mond a Zoli. Csak így amatõrként nehéz azt hinnem, hogy egy ilyen egy darabból álló Hollovtech II hajtómû nagyon szerelhetõ lenne... De ha valaki meg van gyõzõdve az ellenkezõjérõl, nyugodtan vigasztaljon meg!

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Én kérem készültem: ma hajnal 4-ig húszabálós-sörözõs buliban dorbézoltam,
délután meg fürdõzõs napozós pihenést szimuláltam.
Holnap olyan gyors leszek, hogy meglepõdsz.

:D

Akkor, hogy ne lógjak nagyon ki a sorból, terveim ellenére,
még kinézek ma az utcazenére és csinálok egy feltöltõkúrát
folyékony kenyérbõl! :D

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

DNS készülj mert nem lesz sétakocsikázós tempó!!

Én kérem készültem: ma hajnal 4-ig húszabálós-sörözõs buliban dorbézoltam, délután meg fürdõzõs napozós pihenést szimuláltam.
Holnap olyan gyors leszek, hogy meglepõdsz.
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Szeva Matti! DNS-ék mennek maratonra tekerni. Én viszont az ilyen versenyesdit tuti kihagyom, viszont ráérnék holnap, úgyhogy mehetnénk egy jó kis túrát mondjuk arra a Bakonyba, amit már többször említettem. Hárskút-Zirc-Rómaifürdõ-Olaszfalu. Mit szólsz? Mást is érdekelne, vagy megyünk ketten?
Ja, vettem ugyanolyan pumpát, mint ami eltörött. 320 Ft volt :) Ahhoz képest 2 évet bírt, nem is rossz! :)

Nagyon, nagyon, nagyon csábító ez a túra!
De az az idióta fõnököm kegyetlenül felbaszta az agyamat!
Pár nap és munkanélküli leszek!:)
Ezért kissé nagyon feszült vagyok! Kell az a kis zúzás holnap!
DNS készülj mert nem lesz sétakocsikázós tempó!!:D
Ez persze csak az én tempómhoz képest nem lesz az!!:)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Na akkó 8 órási indulással a sparkoló elõtt találkozunk igaz a többiek maratonra mennek, de akinek van kedve velünk tartani... szóval értitek:)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Szeva Matti! DNS-ék mennek maratonra tekerni. Én viszont az ilyen versenyesdit tuti kihagyom, viszont ráérnék holnap, úgyhogy mehetnénk egy jó kis túrát mondjuk arra a Bakonyba, amit már többször említettem. Hárskút-Zirc-Rómaifürdõ-Olaszfalu. Mit szólsz? Mást is érdekelne, vagy megyünk ketten?
Ja, vettem ugyanolyan pumpát, mint ami eltörött. 320 Ft volt :) Ahhoz képest 2 évet bírt, nem is rossz! :)
Két keréken szép a világ...

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Sziasztok skacok!

Vasárnapra valami tekerés?
A héten kécce lenyomtam a Pápa-Veszprém távot frankó volt:).
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
na emberek!hazajöttem a balatonról, anygon jó a fûzfõi tobruk strand.egy régebbi pözsõ nõi félversenybicóval közlekedtem, igaz már hiányzott a mongúz, mivel ezt se hajtani nem lehetett, ülni se lehetett rajta, meg le is eresztett, a pumpa hozzá meg szar volt de legalább volt ott bicaj:D egy párszor eltévedtem és eléggé bef*stam, hogy hol is vagyok:D és az almádiban lévõ bike center boltban nagyon rendesek az eladók!remélem fent vannak fórumon és ezt elolvasták!na csáóó

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Megoldódott a láncprobléma. Kicseréltem a rossz szemet a láncban. Elindultunk a Csatárra, és a viadukt alatt Redi szólt, hogy valami van a láncon. Hát szétnyílt az 1ik szem. Ekkor döntöttem úgy, hogy a lánc megy a kukába. Mindezt kb 90km után. Szóval óvatosan haza, és az új lánc fel. Még szerencse, hogy volt egy vadi új csomag itthon :-)
FELAHEGYRE! :scared:

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 hozzászólás
Hali! Este 18:30-kor indulunk Jakussal a Sparkolóból egy Tekeres-Csatárhegy körre. Akinek van kedve, csatlakozzon!
Én minden komolyabb takarításkor kiveszem mindkét váltógörgõt, s úgy brigéciolozok tisztára mindent, s ez eddig bevállt. Teszem mindezt azóta, mikor is egyik görgõm eltörött, s jó darabig nem jöttem rá, hogy miért van kattogó hangja a láncnak! Így legalább a takarítás is alapos, s mindjárt át is vannak nézve a görgõk, hogy nem sérültek-e!
Matti: Neked már megoldódott a láncugrálós problémád? Nem lehet, hogy neked is hiányzik görgõd a láncról? Már csak mert mindketten új láncot tettetek fel ugyanattól a gyártótól. Talán valami hibás sorozathoz sikerült hozzájutnotok. Azért mindenesetre nézd át szerintem! Jössz ma este tekerni egyet?
Két keréken szép a világ...

jakus79

jakus79

törzsvendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Csatlakozom az elöttem szólóhoz. NEkem is volt ilyen gondom a váltógörgõ miatt. Egyszer egy buzatáblán vágtam át, és annyi cuccot betekert a görgõ, hogy teljesen megállt. Azt vettem csak észre, hogy amikor tekerek, valami nagyon kattog. A lánc volt az, ahogyan átugrott a váltógörgõ fogain. Szóval érdemes kitisztítani és zsírozni a görgõt elsõ körben.
Lehet hogy megvan a láncugrásom oka. A lánc szemeit összetartó csapokon vannak ugye görgök. Nálam az egyik ilyen görgõ hianyzik. Még szerencse, hogy van pár tartalék szem a láncrövídítés miatt.
FELAHEGYRE! :scared:

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör
nekem volt ilyen gondom még február környékén és a váltógörgõ annyira be volt állva hogy moccani se tudott ... kis szerelés és brigéciol majd sok zsír után azóta sincs baj vele ... igaz a törés miatt nem is bringázok mostanában :D

amugymeg most a kazettatestem van beállva ... szerintem nem tetszett neki a magasnyomású használata ... igaz hogy óvatosan szoktam mosni, de az is igaz hogy az a kazettatest már 3 éves!! :)

Ma végre volt idõm egy pillantást vetni a Kulára, ami a Gázló óta pihent a garázsban. Meglepõdve vettem észre, hogy csak nagyon nehezen lehet hátrafelé tekerni. Valami szorul. Nem olyan karcos-fémes-rezgõsen, hanem csendben, finoman és egyértelmûen. Pár fokot könnyedén mozdul, aztán megszorul, aztán megint egy kicsit megy... Arra már nem volt idõm, hogy leszedjem a láncot és külön-külön megnézzem a hajtásban érintett csapágyas alkatrészeket. Remélem csak váltógörgõt kell vennem és nem hajtómûvet... Esetleg a fenti jellemzõk nem ismerõsek valakinek?

Mert tekerni jó!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Utcazene: Quimbyn és Kispálon ott leszek én is. Idén az asszonnyal...

Egyéb: Ma végre volt idõm egy pillantást vetni a Kulára, ami a Gázló óta pihent a garázsban. Meglepõdve vettem észre, hogy csak nagyon nehezen lehet hátrafelé tekerni. Valami szorul. Nem olyan karcos-fémes-rezgõsen, hanem csendben, finoman és egyértelmûen. Pár fokot könnyedén mozdul, aztán megszorul, aztán megint egy kicsit megy... Arra már nem volt idõm, hogy leszedjem a láncot és külön-külön megnézzem a hajtásban érintett csapágyas alkatrészeket. Remélem csak váltógörgõt kell vennem és nem hajtómûvet... Esetleg a fenti jellemzõk nem ismerõsek valakinek?

Talán csak a füszálak tekeredtek fel a váltó vagy feszítõ görgõk tövébe.
Nem volt olyan vészes a terep, hogy bár mi komoly baj lehetne vele....
Jelezd, ha meglett a hiba valós oka.
üdv.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
Utcazene: Quimbyn és Kispálon ott leszek én is. Idén az asszonnyal...

Egyéb: Ma végre volt idõm egy pillantást vetni a Kulára, ami a Gázló óta pihent a garázsban. Meglepõdve vettem észre, hogy csak nagyon nehezen lehet hátrafelé tekerni. Valami szorul. Nem olyan karcos-fémes-rezgõsen, hanem csendben, finoman és egyértelmûen. Pár fokot könnyedén mozdul, aztán megszorul, aztán megint egy kicsit megy... Arra már nem volt idõm, hogy leszedjem a láncot és külön-külön megnézzem a hajtásban érintett csapágyas alkatrészeket. Remélem csak váltógörgõt kell vennem és nem hajtómûvet... Esetleg a fenti jellemzõk nem ismerõsek valakinek?

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

OK!
Akkor 08.45-kor nálam.

Rendben!

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Az elõnevezés ugrott! :(
Ha nem nagy gond akkor indulhatnánk
8.45-kor és akkor még (elméletileg) bõven
lenne idõm nevezni.

OK!
Akkor 08.45-kor nálam.
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Az elõnevezés ugrott! :(
Ha nem nagy gond akkor indulhatnánk
8.45-kor és akkor még (elméletileg) bõven
lenne idõm nevezni.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Azért maradjon energiád vasárnapra! :)
09.15-re tervezném az indulást. Jössz akkor?

Igen, de nem neveztem le! Mivel nem volt biztos a napokban,
hogy tudok menni! Ma még le lehet vajon? 26-ig lehet azt írták.

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Sör, zene, haverok, buli, a fanta kimarad!

Azért maradjon energiád vasárnapra! :)
09.15-re tervezném az indulást. Jössz akkor?
www.magicteam.hu