Sziasztok!
Monti túra útvonal ajánlatokat kérek...
1,5 óra az még arra sem elég,hogy a félszigetet bejárjátok.Megy jó pár jelzett tuistaút a félszigeten,szinte mindegyik járható montival.Talán a legszebb ezek közül,a nyugati oldalon Sajkod felett húzódó út.A kilátás innen nagyon pazar.A révtõl rajzoltam az indulást,innen végigtekertek a keleti oldalon aszfalton,majd felmásztok a zöld jelzésen a sziklába vájt barlaglakásokhoz,közismert nevén a Barátlakásokhoz.Ezt semmiképp ne hagyjátok ki.Az eleje tekerhetõ,a vége kistányéros és egy kicsit tolós is,de megéri.Innen piros+ jelen a két tó között a mûutat átszelve felmentek a külsõ tó nyugati oldalán lévõ Csúcs hegyre,és le hullámoztok Tihany déli csücskére.Ez talán belefér 1,5 órába.
Szerintem az egész félsziget egyedi,kuriózum:Barátlakások,Külsõ-tó,Belsõ-tó,nyugati oldal panorámája.
Érdemes lesz beszerezned egy Balaton turista térképet,mert eléggé el lehet keveredni,ami még egyáltalán nem lenne baj egy ilyen kis területen,de ha szoros az idõ,akkor jobb ha tudod merre mész.Rajzoltam egy körülbelüli útvonalat:
http://maps.google.c...b4e9c02573c777b