Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Please log in to reply
11267 replies to this topic

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Empty: Murphy megint dolgozott... Ugyanis általában 7:30 körül fordulok ki a Pax kapuján, vagyis vagyok az Ottíliánál. Ma reggel viszont 8 körül indultam, mert túlóráznom kellett egy "kicsit" a különösen zûrös éjszaka miatt. Ugyanezért nem tudtam fórumot sem nézni, amit általában szintén meg szoktam tenni. Szóval lövésem sem volt, hogy ott vársz. Bocsika.

Dózer: Meggondoltad ezt? Miért akarsz folyton lencsecserével bíbelõdni a fotokromatikus lencsék korában? Sokkal kényelmesebb, ha magától besötétedik. Amúgy a Rudy maxmálisan élvezi a bizalmamat. Bár a mostani kínálatukat nem ismerem, és nem tudom, hogy van-e egyeltalán 3 lencsés modelljük. De valszeg igen.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Látom szemüvegezetetek.Tudnátok ajánlani valami 3 lencsés napszemügét,ami nem tul dráge,és nem BBB?

Ami nem túl drága!? Én sajnos csak olyat láttam ami drága!:(

Jankó!

Ha még olvasod majd a fórumot. Holnap reggel 7.30-ra az Ottiliánál leszek.
Ha nem bánod bekisérlek Veszprémbe. Aztán meg megyek tekerni.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,361 posts

értem, köszi. Hát én jelenleg úgy oldom meg, hogy utcára, melóhoz utcai szemüveget hordok, bringázáshoz meg egy sima Rudyt:)
Igazából eddig még nem láttam hátrányát, hogy bringázáskor nem dioptrián keresztül nézem a tájat.(bár mondjuk viszonylag gyenge dioptriás a szemüvegem)

Látom szemüvegezetetek.Tudnátok ajánlani valami 3 lencsés napszemügét,ami nem tul dráge,és nem BBB?

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Holnap ha minden jól megy reggel bekisérem Jankót Veszprémbe.
Utána megyek tekerni egyet terepen. Hogy merre az még kiderül!
Aki tud és akar is jönni jelentkezzen!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

Na! Ha 5-ig hazaérek akkor az Ottilia vendéglõtõl elkisérlek a Pax-ig!:D

Bírni fogod???:chin: (Többiek: kb 50 méteres távról van szó...:D) Ja, igen, biztosan. Hiszen ott is 30 km/h-s korlátozás van érvényben, lejtõvel kombinálva.

Jut eszembe, a héten láttam az utcában egy civil fehér kocsit, mobil trafival a mûszerfalon. (Nyilván nincs ennek köze a harmincas korlátozáshoz.) Jó lesz vigyázni arrafelé...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
Na! Ha 5-ig hazaérek akkor az Ottilia vendéglõtõl elkisérlek a Pax-ig!:D
Lehet, hogy Veszprém és Almádi között akkor összefutunk.
Levezetésnek fel kellene tekernem min. Szentkirályig.
Meg kiváncsi is vagyok a Cube-ra!:)

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

He, csak szeretnél! :D

Akkor ma du., holnap megyünk terepre?
Mert ha igen gumiznom kell!:)

:) Én ma délután 5 órakor indulok egy nagyrészt aszfaltos túrára. Indulás: Veszprém Csererdõ. Érkezés: Balatonalmádi Hotel Villa Pax. Táv: kb 19 km. (Szóval megyek dolgozni.)

Vasárnap ugyanez a túra visszafelé esedékes reggel 1/2 8 körüli indulással. (Jövök haza.)
Majd délután ötkor az elsõ verzió lép ismét életbe... (Megint megyek dolgozni.):)

Aki akar, csatlakozhat! Már a bringázáshoz. A melóhoz nem muszáj... (Bár elkelne, mert a beosztás szerint egyedül leszek kb. 70 vendégre, akik épp darts-versenyt bonyolítnak. Öcsém szerint a darts-os akkor tud jól dobni, ha olyan részeg, hogy ketten támasztják két oldalról a vonalnál állva. Szal lesz dolgom ma és holnap éjjel.)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Pedig már kezdtem reménykedni. :)

He, csak szeretnél! :D

Akkor ma du., holnap megyünk terepre?
Mert ha igen gumiznom kell!:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,256 posts

Semmi triál, semmi DH! Csak egy laza tekerés!!

Pedig már kezdtem reménykedni. :)
www.magicteam.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

A márkáját nem tudom, de valami fényre sötétedõ
müa lencse. Az biztos, hogy a mûanyag lencsék sérülékenyebbek (illetve
hajlamosabbak karcosodásra, mert szerintem pl. a töréssel szemben
ellenállóbbak az üvegnél a rugalmasságuk folytán), de azokra is lehet
midenféle rétegeket rakatni, ami strapabíróbbá teszi õket. Ha jó drága volt,
akkor nyilván jobb is mint a mezei mûanyagok.

Nem akartam belerondítani az új szemcsi fölött érzett örömödbe. Bocsika...

Öröm!?!? Eddig csak relatív szívás!
Drága, plusz a "drága" lencsegyártó elbaszta a görbületet és
lehet újra csináltatni az egészet! Pénzbe nem kerül, de azért mégis!:(
Amúgy most ahogy mondod említettek valami réteget. Remélem
nem lesz most már vele gond! Max. az elsõ tekerés alkalmával kiderül!:D
Ezért ne félj! Te max. csak második vagy a sorban!:D

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

OFF:

Jankó!

Írtad, hogy azért vettél inkább üveglencsét mert azt könnyebb
tisztítani. Ma bementem az optikusohoz és megkérdeztem, hogy
amit én vettem azt mivel lehet takarítani. Azt mondták, simán
lehet mosni vízzel is. Amit te mondtál, hogy csak spec. folyadékkal
tisztítható, az milyen lencsére vonatkozott pontosan? Kibaszott drága
volt a lencsém és nem szeretném elcseszni az elsõ használat után!:(

A márkáját nem tudom, de valami fényre sötétedõ müa lencse. Az biztos, hogy a mûanyag lencsék sérülékenyebbek (illetve hajlamosabbak karcosodásra, mert szerintem pl. a töréssel szemben ellenállóbbak az üvegnél a rugalmasságuk folytán), de azokra is lehet midenféle rétegeket rakatni, ami strapabíróbbá teszi õket. Ha jó drága volt, akkor nyilván jobb is mint a mezei mûanyagok.

Nem akartam belerondítani az új szemcsi fölött érzett örömödbe. Bocsika...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

Sziasztok!
Vasárnapra tervez valaki tekerést? Elképzelhetõ, hogy tudnék menni, bár még
nem biztos. Valami lájtos túrázáshoz szívesen csatlakoznék, ha szabad leszek.

Egy ilyenben én is benne lennék!
Semmi triál, semmi DH! :)
Csak egy laza tekerés!!

Redi

Redi

törzsvendég

• fórumtag
  • 615 posts
Sziasztok!
Vasárnapra tervez valaki tekerést? Elképzelhetõ, hogy tudnék menni, bár még nem biztos. Valami lájtos túrázáshoz szívesen csatlakoznék, ha szabad leszek.
Két keréken szép a világ...

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts
OFF:

Jankó!

Írtad, hogy azért vettél inkább üveglencsét mert azt könnyebb
tisztítani. Ma bementem az optikusohoz és megkérdeztem, hogy
amit én vettem azt mivel lehet takarítani. Azt mondták, simán
lehet mosni vízzel is. Amit te mondtál, hogy csak spec. folyadékkal
tisztítható, az milyen lencsére vonatkozott pontosan? Kibaszott drága
volt a lencsém és nem szeretném elcseszni az elsõ használat után!:(

ON:

Hétvégén tekerés?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

értem, köszi. Hát én jelenleg úgy oldom meg, hogy utcára, melóhoz utcai szemüveget hordok, bringázáshoz meg egy sima Rudyt:)
Igazából eddig még nem láttam hátrányát, hogy bringázáskor nem dioptrián keresztül nézem a tájat.(bár mondjuk viszonylag gyenge dioptriás a szemüvegem)

Mennyi az annyi, ha nem vagyok indiszkrét?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,789 posts

dioptrizálható bringás szemüveget használtok, vagy sima utcai szemüveget bringázáshoz?

Én majd késõbb leírom a tapasztalataimat!
Most éppen kicsit szívok, de remélem megoldódik!
Én nem úszom, úsztam meg ilyen olcsón mint a Jankó
és a tisztításról sem tudok még nyilatkozni de amint van
valami konkrét tapasztalat írok!

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts

dioptrizálható bringás szemüveget használtok, vagy sima utcai szemüveget bringázáshoz?

Na ezen elég sokat dilemmáztam én is! Végül is a következõ döntés született:

Egy "sima" optikai szaküzletben találtam a több száz hagyományos keret között két-három kifejezetten sportkeretet. Egy Quicksilvert vásároltam meg, és helyben rakattam bele fotokromatikus (fényre sötétedõ) lencséket, amelyeket épp akcióban (10e / pár) lehetett megvásárolni. Külön öröm volt számomra, hogy a keret nagyon hajlékony, és simán be lehet toszogatni a bukósisak alá motorozáskor is.

Sokáig agyaltam, hogy vegyek-e inkább müa. lencsét, ami sokkal drágább lett volna, viszont állítólag kevésbé balesetveszélyes, mivel nem szilánkosra törik, és ez montizásnál szempont lehet. Igen ám, de a müa lencse hajlamos karcolódni, és csak speciális tisztítószerrel javasolt pucolgatni. Azt meg nem terveztem állandóan magammal hordani. Tehát belerakattam a sima üveget, és bízom abban, hogy ha az elõzõ harminc évben (a számos esés ellenére) nem robbant a szemembe szilánk, akkor ezután sem fog. Viszont a szemüvegrõl a por, izzadtság, stb simán lemosható kulacsból, vagy éppen Cuha-vízzel. (Nagyjából 30 ezerbõl jött ki a pápaszem fotokroma üveggel, kemény tokkal, mikroszálas törlõkendõvel és pánttal együtt.)

Még két megjegyzés a szemüveghez:
- Az üveglencsék sokkal nehezebbnek bizonyultak, mint a felpróbáláskor a keretben lévõ Quicksilver demo lencse. Következésképpen a keret hajlamossá vált sportolás közben lecsúszni. Úgyhogy én mindig pánttal használom. Nem, a pánt nem teszi kényelmetlenebbé a sisak viselését.
- Mindig fejkendõt veszek a sisak alá, mióta szemüveges vagyok (és nem kontaktlencsés), így kiküszöbölhetõ, hogy a verejték a lencséken csurogjon le.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5,592 posts
http://www.hercules-...x?cat=26&id=199

Ez nagyon rosszul néz ki bárátok? Mongúz helyett ne szerezzem meg?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

Az már sajna késõ nekem... Fürdetés, meg ilyenek. Ja, én is dioptriással nyomom már egy ideje. (Öreg Sam = öregszem) De legalább fényre sötétedik.