Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11267 hozzászólás a témában

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

Ha olyan helyre megyek tekerni,ahol mindenféle fényviszony várható,akkor a narancs lencsét használom.És szeretem a sárga lencse kontrasztnövelõ hatását.A fotóattrakciós lencse meg ugye nem sárga.A legjobb a citromsárga.Volt egy ilyen Smith-em,az erdõben,és esti sötétségben is jó volt.Sajnos garanciális hibaja volt,és 2 db BBB-t kértem helyette.
Laciklon,köszi,valamikor összehozhatnánk.Úgyis régen tekertünk már együtt.
Tényleg,mikor lesz a maraton?
Ja,és hol vetted/cserélték ki a szemügét?

Ha már említed a Smith-et: Volt nekem is egy. Brutál-állat nagyon jól nézett ki. Fekete-narancssárga szemcsi, narancs lencsével. (És a valóban bejövõs kontrasztnövelõ hatás fõleg esõ utáni tiszta idõben volt fantasztikus.) Imádtam, na! De másfél hónap után az izzadtság hatására a keret foltokban kezdte elveszíteni a fekete színét... Azért egy sporszemõke mégse legyen már érzékeny a verejtékre! Szóval visszavittem és gariba kicserélték nekem is. Nem tudom már mit kértem helyette, de nem mertem új Smith-el próbálkozni. Szóval rövid ideig tartott a kapcsolatunk.

Én már csak ilyen vagyok. Egy csalódás után is hitelét veszti nálam egy márka, és onnantól messzire elkerülöm. (Jó hosszú már a listám...:)) Ami viszont bizonyít, az egy életre számíthat a hûségemre/pénzemre;).

Más: Pajta utcában mérnek (ugye nem kell mondanom: a harmincas táblánál). Szõke, napszemüveges rendõrcsajszi, két pofára tömi a szendvicset az anyósülésen. Tiszta morzsa a feje.

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Én "belülrõl" úgy érzékelem, hogy annyira durván nem sötétedik be. De nem is baj. A Rudymban szinte hegeszteni lehetett. Amúgy ezek a lencsék vadiújan lassúbbak, és csak pár hét használat után kapcsolnak teljes sebességre. Akkor már gyorsabban reagálnak.

A lencsecserével az a gáz, hogy mondjuk betekersz a tûzõ napról egy árnyas erdõbe (esetleg egy hosszabb alagútba) akkor mi van? Meg kell állnod, és neked elvégezned a melót a lencse helyett.

Ha olyan helyre megyek tekerni,ahol mindenféle fényviszony várható,akkor a narancs lencsét használom.És szeretem a sárga lencse kontrasztnövelõ hatását.A fotóattrakciós lencse meg ugye nem sárga.A legjobb a citromsárga.Volt egy ilyen Smith-em,az erdõben,és esti sötétségben is jó volt.Sajnos garanciális hibaja volt,és 2 db BBB-t kértem helyette.
Laciklon,köszi,valamikor összehozhatnánk.Úgyis régen tekertünk már együtt.
Tényleg,mikor lesz a maraton?
Ja,és hol vetted/cserélték ki a szemügét?

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

És tûzõ napsütésben teljesen sötét lesz,mint a hagyományos?

Én "belülrõl" úgy érzékelem, hogy annyira durván nem sötétedik be. De nem is baj. A Rudymban szinte hegeszteni lehetett. Amúgy ezek a lencsék vadiújan lassúbbak, és csak pár hét használat után kapcsolnak teljes sebességre. Akkor már gyorsabban reagálnak.

A lencsecserével az a gáz, hogy mondjuk betekersz a tûzõ napról egy árnyas erdõbe (esetleg egy hosszabb alagútba) akkor mi van? Meg kell állnod, és neked elvégezned a melót a lencse helyett.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Laciklonnak is eltörött az ilyen szemüvege,pedig meg se ütötte,igaz,BBB volt...És tûzõ napsütésben teljesen sötét lesz,mint a hagyományos?

Csak kár hogy nálunk nincs Dechatlon.

A szemcsimet garanciában kicserélték! Az apróban már találtam Rudy szemüveget reális áron fotoizé.. lencsével. Még akkor nézegettem amikor a csere nem volt biztos. Nekem bejön, hogy követi a fényviszonyokat...
Ha ki akarod próbálni, megbeszélhetjük...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Dózer: Meggondoltad ezt? Miért akarsz folyton lencsecserével bíbelõdni a fotokromatikus lencsék korában? Sokkal kényelmesebb, ha magától besötétedik. Amúgy a Rudy maxmálisan élvezi a bizalmamat. Bár a mostani kínálatukat nem ismerem, és nem tudom, hogy van-e egyeltalán 3 lencsés modelljük. De valszeg igen.

Jó lenne,de az drága,és ha azzal történik valami,akkor az nagyobb gáz.Meg nem tudom nekem mennyire jönne be.Ki kéne egyet próbálni.Laciklonnak is eltörött az ilyen szemüvege,pedig meg se ütötte,igaz,BBB volt...És tûzõ napsütésben teljesen sötét lesz,mint a hagyományos?

Köszi Déenes,megnéztem róla egy videót is:)egész jónak tûnik.Csak kár hogy nálunk nincs Dechatlon.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

na megvolt a délutáni kör. Késõbb tudtam elindulni a
tervezettnél, de 3/4 7 re így is hazaértem.:) Balatonakaliban a strand melleti
büfét csak ajánlani tudom. Nagyon finom házi sörük van Zámolyi a neve asszem.:)

Na! Valami ilyenre gondoltam a "csak" letekerés alatt!:)
Következõ hétvégén nem megyünk sörözni?:D

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
na megvolt a délutáni kör. Késõbb tudtam elindulni a tervezettnél, de 3/4 7 re így is hazaértem.:) Balatonakaliban a strand melleti büfét csak ajánlani tudom. Nagyon finom házi sörük van Zámolyi a neve asszem.:)

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás

Tudnátok ajánlani valami 3 lencsés napszemügét,ami nem tul dráge,és nem BBB?

Decathlon aptonia xudd 800 kerékpáros szemüveg.
Igaz négy lencsés :) (színtelen, sárga, rózsaszín, sötét).
Ha jól emléxem 6,7 e Ft-ért vettem. Nekem nagyon bejött.
www.magicteam.hu

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

No még senki semmi? Tetszetõs?

Egész jó , mennyi az annyi ?
Deore hajómû, xt h.váltó reba villa
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Jankó,nem,hanem én is szeretnék,csak sajnos nekem jóval erõsebb kell :( 60-70 e egy szemüveg nekem,mivel vékonyított lencse kell

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás

No még senki semmi? Tetszetõs?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Üdv. a fedélzeten újra.
Visszajöttem indulhat a terep szakág is , mert látom míg távol voltam felütötte a fejét a malária, ami kiveszi az emberbõl az erõt és így nem tud a terepen lovagolni :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

[U]Empty:
Igyekszem 17 óra körül indulni itthonról. Nagyjából 23-25 perc
alatt szoktam az Agiphoz érni, 30 percen belül jó eséllyek a bringaúton vagyok.
(Bár kissé fáradtnak érzem magam. Talán kevés volt ez a három-négy órás
alvás.)

Ok! Akkor kb. 17.20 körülre bemegyek a "nagy" körforgalomhoz, lámpákhoz.
A padkázásokat most kihagyom!:) Ha nem ott akkor útközben
futunk majd össze.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás
TripleB: Ha jól emlékszem, -2,25 és -2,75. (Ha a súly miatt kérdezed, akkor igen, lehetett volna könnyített lencsét is kérni, csak épp lekvár nem volt rá.:()

Empty: Igyekszem 17 óra körül indulni itthonról. Nagyjából 23-25 perc alatt szoktam az Agiphoz érni, 30 percen belül jó eséllyek a bringaúton vagyok. (Bár kissé fáradtnak érzem magam. Talán kevés volt ez a három-négy órás alvás.)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

csak úgy tekerek egyet.-

Ebéd elött még reménykedtem, hogy tudok tekerni egy hosszabbat.
De mire vége lett az ebédnek minden remény elszállt!:(
Majd legközelebb lehet, hogy én is áttekerek Akaliba!:)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Mész valahova vagy "csak" letekersz?

csak úgy tekerek egyet.-

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Lehet letekerek valamikor ebéd után akalliba:) már van szervízpumpám, így be tudtam lõni a guminyomást az outin.:)

Mész valahova vagy "csak" letekersz?

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Lehet letekerek valamikor ebéd után akalliba:) már van szervízpumpám, így be tudtam lõni a guminyomást az outin.:)

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

Empty: Murphy megint dolgozott... Ugyanis
általában 7:30 körül fordulok ki a Pax kapuján, vagyis vagyok az Ottíliánál. Ma
reggel viszont 8 körül indultam, mert túlóráznom kellett egy "kicsit" a különösen
zûrös éjszaka miatt. Ugyanezért nem tudtam fórumot sem nézni, amit általában
szintén meg szoktam tenni. Szóval lövésem sem volt, hogy ott vársz. Bocsika.

A franc se várt rád!:D
Nem voltam ott! Sajnos a környéken egy kiherélt dögnek hajnali 2 körül
volt kedve kb. 30 percen keresztül, a fene tudja mit, ugatni! Visszaaludni
meg alig bírtam! Ennek hála reggel olyan szép ívben repült az óra a sarokba,
hogy öröm volt nézni! :D Anyám meg azt hitte már felébredtem!
Majd ma, ha megint minden jól megy, betekerek 17.00 körül Veszprémbe.
Aztán hátha összefutunk útközben!

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9.190 hozzászólás
Jankó,megkérdezhetem milyen dioptriákat kell használnod?
A traffis autó fehér Bora volt?Zircen és Dudaron is mért mikor ott voltunk

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy