Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Bakony-Balaton riders

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11273 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.303 hozzászólás
egy hete voltam bicajozni a bakonybél-zirc-kõrishegy "térségben", ott jó párat láttam a mellékelt ábra szerinti táblából. csodálkoztam is nagyon, mert májusban még nem láttam ilyesmit.
ez mennyire gyakori mostanában a bakony más részein? mennyire veszik komolyan az erdészet/rendõrség emberei?

Posted Image

Posted Image

jópofa ezu a "kijelölt útvonal" dolog. gondolom ilyenbõl egy méter sincs az egész bakonyban...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás

Más. Tegnap vettem egy merida mission speed vázat, amit este össze is építettem. Most du. próba.... Vajon hozza az elképzelésem szerinti elvárásokat?

Ha jól lövöd be a rugtagot,akkor szerintem meg leszel vele elégedve.Mivel merev vázról ülsz át fullira,elõször szerintem max 10% SAG-ra álítsd a rugtagot,majd egyéni ízlés alapján kicsit lehet több is késõbb.Én szerettem a Mission vázat (is).Ha olcsón hozzájutnék,vennék egyet újra.Egy képet rakhatnál fel a vázról.Mondtad,de nem vettem be a Cavintont,és elfelejtettem,hogy milyen tag van a vázban...:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A 3 nyilas lefelé utáni balosra gondoltam. A Hideg-völgynél már lelassítanak a vízmosások. :)

A sebesség mindent megold.

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Laciklon,
csütörtökön megint voltam a Baglyason, tanulom a lejtõt, a meredek rész elején kicsit jobban elengedtem a gépet, utána már hiába húztam a féket csak arra volt jó, hogy ne gyorsuljak tovább (állt a hátsó kerék), a végén pont be tudtam venni a balos kanyart. A pályának szerintem ez a legveszélyesebb része, akkor lehet probléma ha pont itt éri utol a hosszú a rövidtávot (erre azért elég kicsi az esély). Ha egy nyomban vagyunk, kikerülhetetlen az ütközés. A lenti lankásabb részen van egy-két nagy tempónál kikerülhetetlen balról belógó ág. Ha van rá kapacitásotok vágjátok le õket (engem nem zavar mert tudom, hogy néhány karccal át lehet rajtuk menni fékezés nélkül, de másnak lehet vele problémája).

Ha arra a részre gondolsz ahol elérjük a hidegvölgyet, ott lesz segítõ aki figyelmeztet a lassításra az éles kanyar miatt.
A meredeknél meg három nyilas tábla lesz kint..
Más. Tegnap vettem egy merida mission speed vázat, amit este össze is építettem. Most du. próba.... Vajon hozza az elképzelésem szerinti elvárásokat?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Laciklon,
csütörtökön megint voltam a Baglyason, tanulom a lejtõt, a meredek rész elején kicsit jobban elengedtem a gépet, utána már hiába húztam a féket csak arra volt jó, hogy ne gyorsuljak tovább (állt a hátsó kerék), a végén pont be tudtam venni a balos kanyart. A pályának szerintem ez a legveszélyesebb része, akkor lehet probléma ha pont itt éri utol a hosszú a rövidtávot (erre azért elég kicsi az esély). Ha egy nyomban vagyunk, kikerülhetetlen az ütközés. A lenti lankásabb részen van egy-két nagy tempónál kikerülhetetlen balról belógó ág. Ha van rá kapacitásotok vágjátok le õket (engem nem zavar mert tudom, hogy néhány karccal át lehet rajtuk menni fékezés nélkül, de másnak lehet vele problémája).

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás
Hétvégén nem jön valaki dagonyázni?
Kicsit feszült vagyok így akár a tempósabb
haladásban is benne vagyok, ha elviselik a
hangos zihálásomat!:D

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Háát nem fotóztam le..,de szerintem nem is tartom meg nagyon kemény ez nekem ez verseny nyereg...ja az ára az nagyon baráti volt :) ha esetleg érdekel hívj..

kösz, de ahogy nézem ez MTB nyereg, nekem viszont országúti kellene.:)

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás

képet ! s hogyévetted?:)

Háát nem fotóztam le..,de szerintem nem is tartom meg nagyon kemény ez nekem ez verseny nyereg...ja az ára az nagyon baráti volt :) ha esetleg érdekel hívj..
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Déenes

Déenes

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.256 hozzászólás
Laciklon!
Mailban mentek a Palota maraton adatai és képei!

Táv:
nangykör: 59,6 km
kiskör: 32.6 km

Szint:
nangykör: 1317 m
kiskör: 723 m
www.magicteam.hu

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

He he megvan a Specko phenom nyereg...nagyon keményyyyyyyyyyyyy

képet ! s hogyévetted?:)

kokszi

kokszi

vendég

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Lehet, hogy ismeritek. De nekem naon tetszik ez a szösszenet. Újszölöttnek ...!:)

Ember küzdj, és bízva bízzál, kerékpározz, hogy elne hízzál.

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
He he megvan a Specko phenom nyereg...nagyon keményyyyyyyyyyyyy
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Dózer

Dózer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.361 hozzászólás
A Veszprémi levelezõlistára is meg kéne írni a versenyt.A weboldalunk nem mûködik.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Végig mentünk,de km-re többet gondoltam.. Összesen 60km lett, szint pedig 1200m.
Sehol sem volt túl sáros. Ami volt az egy terepverseny szükséges velejárója.
Ahogy írtad Bátorkõig egy kevés latyak, Tésrõl lefelé a leejtõ kicsit csúszós saras volt, de mentem már ennél sokkal rosszabban is. A k...emelkedõ teljesen jól járható. Királyszállás utáni részen volt még egy-két nagyobb pocsolya, de semmi komoly.
A "hosszú" távját keveslem. Ha másoknak is kevés lesz, jövõre megtoldjuk. Lehetõség van rá. Viszont ha rossz idõnk lesz még ez is túl hosszúnak fog tûnni.
Az egészben az a legszebb, hogy erre nem tudsz ideális gumit választani.
Itt aztán van minden!.. :)

Te mikor nyomtad le?

Fél 1 körül voltam a Várnál, onnan elmentem a Bátorkõig és vissza (a meredek rövid mászás a temetõnél most sokkal jobban tekerhetõ volt, mint múltkor), aztán felmentem a Baglyas-hegyre, kb 2 óra lehetett mikor felértem.
A gumi kérdés tényleg nehéz, majd mindenkinek sárgumit fogok ajánlani, ha esik. :D

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Na milyen a pálya? Nagyon sáros?
A Bátorkõig tekertem el, csak néhány pocsolya volt, egy kivételével az összes kerülhetõ. A hegy másik oldala is ilyen? A Baglyas nagyon szemét hegy, lementem ott ahol a pálya halad, nem a meredek rész nehéz (bár sokan fogják ott letolni) , hanem a teteje, ahol hullámzik. Aki nem fújja fel rendesen a gumijait és nagyon engedi lefelé, szét fogja verni a kerekeit.

Végig mentünk,de km-re többet gondoltam.. Összesen 60km lett, szint pedig 1200m.
Sehol sem volt túl sáros. Ami volt az egy terepverseny szükséges velejárója.
Ahogy írtad Bátorkõig egy kevés latyak, Tésrõl lefelé a leejtõ kicsit csúszós saras volt, de mentem már ennél sokkal rosszabban is. A k...emelkedõ teljesen jól járható. Királyszállás utáni részen volt még egy-két nagyobb pocsolya, de semmi komoly.
A "hosszú" távját keveslem. Ha másoknak is kevés lesz, jövõre megtoldjuk. Lehetõség van rá. Viszont ha rossz idõnk lesz még ez is túl hosszúnak fog tûnni.
Az egészben az a legszebb, hogy erre nem tudsz ideális gumit választani.
Itt aztán van minden!.. :)

Te mikor nyomtad le?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.030 hozzászólás

képet róla mikor látunk ?:)

Éééééééééésíme: http://picasaweb.google.com/bikebuddha

Javaslom a diavetítés opció használatát. Amúgy csak kis képet vagy részleteket mutat.

Figyelemre érdemes a patentolható elektromos csatlakozás, a KTM-tõl örökölt észszerûen rögzített és elhelyezett kitámasztó (csomagnál a súlypont alatt támaszt, a hajtókar kitámasztva is forgatható, rögzítésébõl adódóan nem lazul le és nem forog el.) Okos megoldás a hátsó lámpa, ami oldalról és felülrõl (!) is látható, hogy Matti és észrevegyen, amikor helikopterezik:). A környezetvédelem jegyében szeretjük az agydinamót, az esztétika és a hagyomány elvárásait pedig a Brooks 17 nyereggel kívánjuk kielégíteni. (Ehhez micro-adjust rendszerû nyergcsõ dukál, amúgy a hajad elhagyod, mire beállítod a neked megfelelõ meredekséget.)

Sokat szívtam/ költöttem, de a végén az a trekking bicaj született meg, amire vágytam.

Remélem, a Kula nem sértõdik meg, hogy mostanában hanyagoltam kissé...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Inkább gyere velünk pályabejárásra. Eddig csak Babival ketten megyünk....
Most kuka meleg sem lesz, és sietni sem akarunk. :)
Kb 10-kor indulnánk, de ha valaki még csatlakozik, akkor módosulhat.

Na milyen a pálya? Nagyon sáros?
A Bátorkõig tekertem el, csak néhány pocsolya volt, egy kivételével az összes kerülhetõ. A hegy másik oldala is ilyen? A Baglyas nagyon szemét hegy, lementem ott ahol a pálya halad, nem a meredek rész nehéz (bár sokan fogják ott letolni) , hanem a teteje, ahol hullámzik. Aki nem fújja fel rendesen a gumijait és nagyon engedi lefelé, szét fogja verni a kerekeit.

emptytrash

emptytrash

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.789 hozzászólás

ok. akkor majd tekerek egyedül egy balatonfelvidéki kört.:)
milyen fék kerül fel? outi miért megy szervizbe?

Montira egy SLX megy fel a DEORE helyett.
Az országútiba meg a fejcsapágy lesz kicserélve
egy masszívabbra. Ergo nem vészes egyik sem!:)

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

Inkább gyere velünk pályabejárásra. Eddig csak Babival ketten megyünk....
Most kuka meleg sem lesz, és sietni sem akarunk. :)
Kb 10-kor indulnánk, de ha valaki még csatlakozik, akkor módosulhat.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Frankó lenne!
De sajnos még mindig az ágyat nyomom!:(
Talán holnap fel tudom szerelni a fékeket a montira,
és ennyi lesz az összes kapcsolatom a bringával vasárnapra!
Remélem következõ hétvégén már tudok menni tekerni!
Bár akkor monti lesz mert az országúti szervizben lesz.