Jankó,a gépállat rendben volt?
Sok minden furcsa még... A Kulának a hátulját is teljesen "éreztem", ennek a segge meg önálló életet él. Folyamatosan "defektem van hátul" érzésem van, és mintha oldalirányban is mozogna. Illetve ha betonon megyek, akkor furcsa hangokat/ rezgéseket észlelek. Forgáspontok? Tárcsa? Mittomén...
Az biztos, hogy hatalmas különbség van a merev és a fully bringázás között. Ekkorára azért nem számítottam. Teljesen más élmény. Lemértem a tengelytávokat, a merev 18'-as Kuláé 4 cm-rel rövidebb, mint a 19'-es Four-é. Az persze nem világos, hogy a menettulajdonságbeli változások ennek a négy centinek tudhatók be inkább, vagy a rugós seggnek, esetleg a szkandi váznak.
Egyértelmû, hogy a fully-val sokkal jobb mászni, lefelé pedig nem is érdemes hasonlítgatni, annyival jobb a Four. Meglett családapa létemre hangosan rikogattam az örömtõl a Síriuson, mikor már meg mertem ereszteni a gépet egy-egy zúzósabb lejtõn:bananadan. De ezek ellenére is nehéz egyértelmûen letenni a voksot bármelyik mellett. Azért asszem, maradok a Fully-nál:).
Csak vérzik a szívem, ha a Kulára nézek, és arra gondolok, hogy el kell adni...
A forgáspontokat amúgy kell kenni valamivel? (Olaj, zsír, WD 40, TF 2, etc...) Az normális, hogy a seggét mászáskor néha oldalirányban is rugalmasnak érzem (olyan sodródásfélének)?

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére